Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 32/2023, 26.8.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 26. elokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan  Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Toimiston aukioloajat kesän jälkeen

SRAL hakee radiopartio-ohjaajaa

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

POLAR-leiri tulee taas 29.9.-1.10.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kevätkokous järjestetään lauantaina 30.9. Jyväskylässä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä ilman ennakkoilmoittautumista. Kutsu kokoukseen julkaistaan RA-lehdessä 4/2023.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

Toimiston aukioloajat kesän jälkeen

Toimisto ja puhelintoiminta on pääasiassa ma-ti klo 9-15 ja to-pe klo 9-15. Keskiviikkoisin ja viikonloput toimisto on suljettu ja soittamalla etukäteen voi varmistaa toimistotyöntekijän paikalla olon. Poikkeuksellisesti viikolla 35 toimisto on suljettuna ti 29.8. ja auki  ke 30.8. Sähköpostitse tavoitat toimiston työntekijät osoitteesta toimisto@nullsral.fi

SRAL hakee radiopartio-ohjaajaa

Liitto etsii uutta radiopartio-ohjaajaa. 

Radiopartio-ohjaaja neuvoo ja opastaa radiopartiosta kiinnostuville miten ja mistä löytyvät kontaktit lippukuntiin sekä miten pääsee toimintaan mukaan. Ohjaaja tuntee kenttää ja mitkä radiopartiotapahtumat ovat jokavuotisia ja tärkeitä. Voit tuoda asemasi ja olla operaattori näissä tapahtumissa partiolaisille.

Mikäli kiinnostuit tai haluat kuulla radiopartiotoiminnasta lisää, ole yhteydessä toimistoon sähköpostitse – toimisto@nullsral.fi

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

Keski-Uudenmaan radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin 5.9-17.10. hybridikurssina joka tiistai klo 18:00-20:00. Lisätietoja ja ilmoittautumiset oh3fr@nullsral.fi

POLAR-leiri tulee taas 29.9.-1.10.

Suomen radioamatööriliiton Nuorisotiimi järjestää tänä vuonna nuorten POLAR -leirin 29.9.-1.10.2023 Kekäleniemessä Kouvolassa. Tällä kertaa Polarin teemana on digimodet! Leirillä tulee tutuksi erilaiset digimodet, jonka jälkeen niitä pääsee laajasti testailemaan radiotaajuuksilla. 

Leirin osallistumismaksu Liiton jäsenille on 30 €, sisältäen majoituksen, ruokailun sekä ohjelman. Maksu suoritetaan käteisellä järjestäjille paikan päällä. Leiri on ensisijaisesti suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille, mutta muutkin ovat tervetulleita, jos tilaa on. Ei-jäsenille leirimaksu on 40 €. Matkakuluissa voidaan avustaa tarvittaessa esimerkiksi korkeakouluopiskelijoita.

Kaikki tarpeelliset lisätiedot leiristä saat ilmoittautumisen jälkeen noin pari viikkoa ennen leiriä.

Ilmoittaudu nyt leirille nuorisotiimin blogissa

Kilpailu- ja DX-uutisia

Elokuun alussa käydyn Kesäkisan tulokset ovat valmistuneet. Tulosten yhteenveto löytyy liiton kilpailusivuilta

Tämä viikonloppu tarjoaa kilpailuja kaikille modeille. Romanian radioamatööriliiton järjestämässä YO DX Contestissa workitaan CW:llä ja SSB:llä. FT8:lla on vuorossa yksi vuoden suurimmista kilpailuista, World Wide Digi DX Contest. Ryttyoperaattoreille on tarjolla SCRY RTTY -kilpailu, jossa pohjoismaiden ja Balttian asemat ovat kilpailun kertoimia.

DX-asemista aktiivisia tällä ja tulevalla viikolla ovat ainakin C21TS Naurusaarilta ja 9Q2WX Kongon demokraattisesta tasavallasta. Uusin Radio-in-a-Box -operaatio E51D on myös päässyt vauhtiin North Cook -saarelta ja on hyvin workittavissa Suomesta käsin.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 2. syyskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media