Radioamatööri 6/2023 har utkommit

Årets sista Radioamatööri-tidning utkom den 5 december och den har postats till medlemmarna. Den digitala tidningen finns att ladda ner via förbundets medlemssidor.

Utöver standardspalterna innehåller det senaste numret till exempel en intervju med Panu Vallius, OH7CW, som har tre decennier av tävlingskunskap och priset Årets Telegrafist 2019. I tävlingsdelen är det också värt att kolla in till exempel OH Talvikisa (vintertävlingen) 2024 som arrangeras av Pusula Radistit OH9W. I opinionsspalten reflekterar Timo Kiiski OH1TH över utbildningen av nya radioamatörer och startklassen.

I tekniksektionen skriver Pekka, OH1TV utförligt om VDA-antenner, som används för DX-expeditioner nära saltvatten. Mika Suomalainen, OH6HGW, berättar att han tagit den stumma Yaesu FT-847 i bruk igen. Chefredaktör Tomi Helpiö, OH2ID reflekterar över radiokontakter i midnattssolens land, d.v.s varför fungerar förbindelserna inte på sommaren? I sin artikelserie diskuterar Thomas Anderssen, OH6NT telegrafinycklar ur ett historiskt perspektiv.

Kim, OH6KZP skriver om den nyss utgivna OHFF-nybörjarguiden. I DX-spalten kastar Jari Perkiömäki, OH6BG ljus över TX5S Clippertons värld. Tidningens tar också en titt på Radioamatööris historia. Vilken typ av innehåll trycktes för 50 och 60 år sedan?

Den första Radioamatööri 2024 utkommer den 27 februari och tidningens materialdatum är den 26 januari.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media