Radioamatööri 6/2023 julkaistu

Vuoden viimeinen Radioamatööri-lehden numero on julkaistu ja ladattavissa jäsensivuilta. Julkaisu ilmestyy postitse paperilehden tilaajille lähipäivinä.

Uusimmassa numerossa on vakipalstojen lisäksi henkilöhaastateltavana Panu Vallius, OH7CW, jolta löytyy kontestiosaamista kolmelta vuosikymmeneltä ja Vuoden titari-palkinto 2019. Kilpailuosiossa kannattaa myös tutustua esimerkiksi Pusulan Radistien OH9W järjestämään OH Talvikisaan 2024. Mielipidekirjoituksissa Timo Kiiski OH1TH pohtii uusien radioamatöörien koulutusta ja aloitusluokkaa.

Tekniikkaosiossa Pekka Ketonen, OH1TV kirjoittaa kattavasti VDA-antenneista, joita hyödynnetään DX-peditioilla suolaisen veden äärellä. Mika Suomalainen, OH6HGW puolestaan kertoo saattaneensa mykistyneen Yaesu FT-847:n takaisin käyttöön. Päätoimittaja Tomi Helpiö, OH2ID pohtii operointia keskiyön auringon maassa eli miksi ei kuso kulje kesällä? Thomas Anderssen, OH6NT pureutuu juttusarjassaan sähkötysavaimiin historialliselta näkökantilta.

Kim Östman, OH6KZP kirjoittaa juuri ilmestyneestä OHFF-aloittelijan oppaasta; DX-jutuissa Jari Perkiömäki, OH6BG valottaa TX5S Clippertonin maailmaa. Julkaisun sivuilla kurkataan myös Radioamatööri-lehden historiaan. Millaista sisältöä olikaan painettu 50 ja 60 vuotta sitten?

Vuoden 2024 ensimmäinen Radioamatööri ilmestyy 27.2. ja lehden aineistopäivä on 26.1.


Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media