Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 46/2023, 9.12.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 9. joulukuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Uusi Radioamatöörilehti on ilmestynyt

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton toimikuntiin tarvitaan uusia voimia

Traficomiin nimitetty uusi pääjohtaja

Puskaworkinnan opas julkaistu

Liiton nuorisotiimillä käynnissä viikonloppuleiri

Vuoden 2024 HF SM-sarjan ohjelma on julkaistu

23rd DX & Contest Meeting helmikuussa 2024 – ilmoittautuminen on auki! 

Kilpailu- ja DX-uutisia

+++

Uusi Radioamatöörilehti on ilmestynyt

Vuoden viimeinen Radioamatöörilehti ilmestyi 5.12 ja se on postitettu jäsenille. Digilehti on ladattavissa Liiton jäsensivujen kautta. Uusimmassa numerossa on vakiopalstojen lisäksi esimerkiksi haastateltu Panua, OH7CW, jolta löytyy kontestiosaamista kolmelta vuosikymmeneltä sekä Vuoden titari-palkinto 2019. 

Tekniikkaosiossa Pekka, OH1TV kirjoittaa kattavasti VDA-antenneista, joita hyödynnetään DX-peditioilla suolaisen veden äärellä. Kim, OH6KZP kirjoittaa juuri ilmestyneestä OHFF-aloittelijan oppaasta ja lehdessä kurkataan myös Radioamatööri-lehden historiaan. Millaista sisältöä olikaan painettu 60 vuotta sitten?

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton syyskokouksessa 18.11. päätettiin vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta seuraavasti:

  • Täysjäsenmaksu 69 euroa
  • Old Timer-jäsenmaksu kaikille OT-jäsenille 51,75 euroa
  • Nuorisojäsenmaksu 34,50 euroa
  • Kerhojäsenmaksu 69 euroa (kerhotietokysely vapauttaa jäsenmaksusta)
  • Juniori- ja perhejäsenmaksu pysyvät ennallaan vuonna 2024.
  • Juniorijäsenmaksu 10 euroa ja perhejäsenmaksu 25 euroa.

Lisäksi päätettiin, että vain digilehden tilaavat, eli paperilehdestä luopuvat, saavat 5 euron alennuksen jäsenmaksusta. Joulukuussa jäsenistön on mahdollista ilmoittaa halukkuudestaan siirtyä digilehden tilaajiksi. Kysely sulkeutuu tammikuussa, ja ilmoittautuminen on sitovaa. Kyselyn toteutuksesta tiedotetaan tarkemmin joulukuun puolessa välissä.

Liiton toimikuntiin tarvitaan uusia voimia

Liiton hallitus vahvistaa alkuvuonna 2024 toimikuntien kokoonpanot.  Valitettavasti joidenkin toimikuntien toiminta on hiipunut ja jäljelle jäävissäkin kaivataan uusia voimia. Lisäksi toimikuntia kannustetaan kierrättämään vetovastuuta, jotta työkuorma ei kasaudu vuodesta toiseen samojen henkilöiden harteille. Vetovastuuta vaihtamalla on myös tilaisuus uudistaa vanhoja toimintamalleja ja kehittää uusia näkökulmia asioiden toteutukseen.

Liiton toimikunnat ja muut vuosittain valittavat luottamustehtävät ovat nähtävillä Liiton nettisivuilla. Jos sinulla on ideoita ja tarmoa antaa panoksesi jonkun toimialan kehittämiseen, nyt on oikea aika ilmoittaa kiinnostuksestasi. Voit ilmoittaa halukkuudestasi suoraan toimikunnan nykyiselle vetäjälle tai Liiton toimistoon.

Traficomiin nimitetty uusi pääjohtaja

Valtioneuvosto on nimittänyt OTM Jarkko Saarimäen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uudeksi pääjohtajaksi viiden vuoden määräajaksi alkaen 20.12.2023. Suomen Radioamatööriliitto esittää lämpimät onnittelut uudelle pääjohtajalle. 

Puskaworkinnan opas julkaistu

OHFF-verkkosivuilla on julkaistu uusi ”OHFF-aloittelijan opas”, joka johdattaa puskaworkinnan maailmaan kädestä kiinni pitäen. Runsaasti kuvitettua opasta voi lukea nettisivulla tai vaihtoehtoisesti sen voi ladata PDF-muodossa noin 50-sivuisena. Oppaassa tutustutaan ensin OHFF-yhteisöön ja OHFF-kohteisiin, sen jälkeen puskien jahtaamiseen ja aktivoimiseen sekä wwff.co-sivuston käyttöön tilastoineen ja awardihakemuksineen. Lopuksi on vielä tarjolla hyödyllisiä linkkejä sekä puska-aiheinen sanasto.

Liiton nuorisotiimillä käynnissä viikonloppuleiri

Liiton nuorisotiimi järjestää tänä viikonloppuna nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z kilpailuasemalla. Nuorisotiimi workkii leirillä kutsulla OH2YOTA. Seuraa klusteria tai tarkkaile bandeja ja tule pitämään yhteyksiä nuorten radioamatöörien kanssa viikonlopun aikana. 

Vuoden 2024 HF SM-sarjan ohjelma on julkaistu

Ensi vuonna järjestetään HF-bandeilla perinteinen SM-sarja (CW/SSB/RTTY) ja jatkoa saa myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty FT8-moden SM-sarja. Molempiin sarjoihin on tehty pieniä muutoksia:

CW/SSB/RTTY modet:

YL-luokka on poistettu SM-sarjasta aktiivisuuden puutteen vuoksi. YL:t kilpailevat samoissa luokissa (teho/mode) muiden kanssa.

RTTY-modella Suomen Mestaruus ratkaistaan vain 100W teholuokassa. Tässäkin syynä on vähäinen osanotto RTTY-modella, joten saamme aidomman kilpailuasetelman, kun RTTY-kilpailijat ovat yhdessä luokassa. Huom. Joissain osakilpailussa voi olla muitakin teholuokkia RTTY:lle, mutta SM-pokaalit jaetaan vain 100W-luokkaan osallistuneille.

Vuoden 2024 SM-sarjan kilpailukutsuun ja sääntöihin voit tutustua Liiton kilpailusivuilla.

FT8mode

Ensi vuonna järjestetään kymmenen osakilpailua, joka kuukauden toinen keskiviikko paitsi kesä- ja heinäkuu. Suomen Mestaruuteen lasketaan kahdeksan parasta osakilpailua.

FT8 SM-sarjan kilpailukutsuun ja sääntöihin sekä viralliseen OH-ennätysten Top10-listaan voit tutustua Liiton kilpailusivuilla.

23rd DX & Contest Meeting helmikuussa 2024 – ilmoittautuminen on auki! 

Ensi vuosi aloitetaan jälleen risteilemällä laadukkaassa seurassa nauttien loistavasta ohjelmasta Itämeren aalloilla. Varaa siis hyvissä ajoin kalenteriisi tilaa helmikuun ensimmäiselle viikonlopulle ja lähde mukaan!

DX & Contest meeting pidetään M/S Tallink Silja Symphonyllä reitillä Helsinki-Tukholma- Helsinki 2.2-4.2.2024. Ohjelman, hinnaston, sekä ilmoittautumislinkin löydät OHDXF:n verkkosivuilta. Ilmoittautuminen tulee tehdä 20.12. mennessä.

Nähdään aalloilla!

OHDXF & CCF

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viikonlopun suurin kansainvälinen kontesti on ARRL 10 Meter Contest. Kilpailun kesto on 36 tuntia ja siinä workitaan nimensä mukaisesti vain 10 metrin bandilla CW- ja SSB-modeilla. 

Toinen mielenkiintoinen kilpailu on International Naval Contest, jonka järjestelyvastuussa on tänä vuonna Laivaston radioamatöörit OH1AJ. Tämä kontesti järjestetään viidellä HF-bandilla CW:llä ja fonella ja sen pituus on 24 tuntia. Bonuspisteitä saa eri maiden laivastojen radioamatöörikerhojen asemista, jotka on listattu kilpailun kotisivulle. 

DX-tarjonta hieman hiljenee vuoden loppua kohti, mutta silti bandeilta löytyy paljon mielenkiintoista workittavaa. T32TT on juuri aloittanut kolmen viikon pedition Itäiseltä Kiribatin saarelta. V6EU on vielä viikon ajan aktiivinen Mikronesiasta ja XT2AW on aloittelemassa reilun viikon mittaista peditiota Burkina Fasossa. 

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 16. joulukuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL. 

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media