SRALs fjärrstation OH3N har en ny, snabb fiberoptisk anslutning – be om lösenord för att använda stationen!

På SRALs fjärrstation OH3N har en fiberoptisk anslutning tagits i bruk, vilket garanterar en betydligt lägre fördröjning (latency) i användningen av fjärrstationen. Användningen av fjärrstationen är smidigare med en mindre fördröjning på grund av internetanslutningen, eftersom det direkt minskar stationens mottagnings- och överföringsfördröjning vid fjärranvändning. Den fiberoptiska internetuppkopplingen är också snabbare och fungerar mer tillförlitligt jämfört med den tidigare använda mobilnätsanslutningen.

Vad är en fjärrstation och hur används den?

Skulle du vilja hålla radioamatörkontakter men du saknar egen radioamatörstation? Som medlem i Finlands Radioamatörförbund får du tillgång till stationsutrustning som kan användas på distans via en webbläsare. Läs mer detaljerad information om hur du använder en fjärrstation på sidan Etäasemat.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media