Livlig start på OHFF-jakten

Pasi OH1MM maastossa helmikuun alussa, QTH:na Lankosken jokivarsilehto valtatien 8 läheisyydessä

OHFF-gemenskapens ”Buskjakten” 2024-kampanj har startat riktigt aktivt. Under januari aktiverades minst 64 olika OHFF-objekt runt om i Finland av ett 20-tal operatörer; antalet är nästan som under de traditionella sommarmånaderna, trots åtskilliga minusgrader.

Pasi OH1MM, Saku OH2NOS, Jarmo OH2CGU och Juhani OH2CIP har varit de mest aktiva operatörerna hittills. Juhani OH3NSZ/OH1RR, Arto OH1LD, Juha OH6GAZ, Reijo OH3RA och Kimmo OH1CM har jagat buskar flitigast från hemstationerna. Det goda tempot har fortsatt i början av februari.

OHFF-jaktens regler och samarbetspartners finns på OHFFs hemsida, medan tips finns i OHFF-guiden. Vem som helst kan delta i jakten från sin hemstation och samla lotter för varupriser – en lott per var femte buske. Det är lätt att samla lotter, eftersom buskjägaren inte behöver föra logg över de stationer hen kontaktat. Det finns ett brett utbud av priser som passar temat: trådantenn, pannlampa, CW-nyckel, mugg, fästingpincett och så vidare.

På bilden: Pasi OH1MM i terrängen i början av februari, QTH Lankoski nära riksväg 8.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media