Radioamatööri nr 2/2024 har utkommit

Nummer 2/2024 av Radioamatööritidningen har postats och den digitala tidningen i PDF-format finns att ladda ner från medlemssidornas tidningsarkiv.

I senaste numret diskuterar styrelseledamoten Tuomas Tauriala OH3ERV i styrelsens spalt de digitala tjänsterna ur Förbundets perspektiv. I tidningen publiceras en möteskallelse till SRAL:s vårmöte den 27 april, som du kan hitta ytterligare information om på vårmötets webbsida. Utöver tävlingskalendern innehåller tidningen artiklar om kommande K.S. Sainios minnestävling och sommartävlingen. Även tankar kring radiotävlingarnas själsliv behandlas.

Folket kör QSOn, säger buskmännen, och du kan läsa om morsekontaktsernas hemligheter i OHFF-avdelningen. Vi går starkt mot sommaren och lägret Hamkarelia24 presenteras i en egen artikel. Det tekniska innehållet representeras av historien om en antennmast och den engelskspråkiga artikeln ’Microwave Transverter Controller Updated’ och en artikel om dipolens höjd. OH8RX:s hälsningar hörs angående IARU. Förutom DX-nyheter och radiokonditionerna tas en titt på Radioamatööri-tidningen för femtio år sedan varefter silent key-amatörerna ihågkoms.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media