Balkans On The Air eller BOTA 2020 i början av april i Serbien

Efter fyra lyckade nationella ungdomsläger anordnar Serbiens radioamatörförbund det första regionala YOTA-lägret. Lägret anordnas 3-6.4.2020 nära Belgrad, Serbiens huvudstad. Vi inbjuder alla unga att delta i evenemanget och ha ett trevligt veckoslut fyllt av aktiviteter kring radiohobbyn, och att träffa nya människor med samma intressen. Balkan är vidsträckt, så unga från regionen står i förtur men en del platser reserveras för unga från andra områden.

Vem?
Är du 15-25 år gammal och intresserad av amatörradio? Du är välkommen till evenemanget! Kravet är att du hör till något medlemsförbund i IARU (i Finland SRAL).

Var?
Evenemanget hålls i Deliblato Sands nära Pančevo och Belgrad. Lägret hålls på ett  lägercenter för unga med alla behövliga faciliteter.

Programmet
Vi håller som bäst på att finslipa det slutliga programmet. Det kommer att finnas en mängd intressanta aktiviteter såsom olika workshops. Vi vill att nybörjare ska bli bekanta med hobbyn och också lära mera erfarna radioamatörer nya färdigheter. En programpunkt är Intercultural Evening, som är mycket populära på YOTA-lägren.
Under hela lägret står minst två lägerstationer till förfogande på HF-, VHF- och UHF-banden.
Du kommer helt säkert att träffa nya vänner och ha roligt!

Kostnader?
IARU Region 1 och SRS står för merparten av kostnaderna. Vi debiterar en deltagaravgift om 20€ av samtliga deltagare. SRAL kan bistå med resekostnaderna.
Inkvartering, tre måltider om dagen och aktiviteterna ingår i lägeravgiften.

Anmälan
Skicka din anmälan till ungdomsteamet på adressen nuoriso@nullsral.fi.
Vi ses snart!

73, Balkans On The Air-arrangörerna

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media