Adrian KO8SCA besökte förbundets kansli

I Lassas, Helsingfors, avnjöts tisdag 22.6 sommarkaffe med dopp då den kände dx-operatorn Adrian KO8SCA kom på besök. Han hade nyss anlänt från fyrskäret Märket, varifrån OJ0C-peditionen var i etern under en dryg vecka.

– Jag var överraskad över det väldiga antalet motstationer trots att Märket inte är ett så ovanligt DXCC-land. Pileupen var otrolig, i synnerhet på cw, berättade Adrian.

I loggen finns också över 5000 FT8-kontakter. En yagi för 6 meter installerades under krävande förhållanden. Som översta montören, helt bokstavligt, fungerade Henri OH3JR.

Öppningarna på 6 meter mot Japan och USA var beklagligt kortvariga under peditionsveckan. Men tiotals dx-stationer loggades i alla fall från båda riktningarna.

Förbundets ordförande Jorma OH2KI överräckte på kansliet till gästen förbundets hundraårsmugg.

– Det här är också en utmärkt peditionsmugg, anmärkte Adrian genast.

Expeditionen till Bouvet, 3Y0J, är ännu möjlig

Medan Adrian ännu körde radio på Märket, nåddes vi av information från USA att 3Y0J-peditionen till Bouvet inställts. Orsaken är att fartyget MS Braveheart, som gruppen hyrt, har bytt ägare.

Adrian, som också är på väg till Bouvet, har inte kastat yxan i sjön. Enligt färska uppgifter är det helt möjligt att gruppen når överenskommelse med fartygets nya ägare.

Det finns alltså fortfarande hopp om att 3Y0J hörs på radiovågorna i januari-februari 2023.

Adrian KO8SCA
Adrian Ciuperca KO8SCA

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media