Adrian KO8SCA vieraili Liiton toimistolla

Helsingin Lassilassa nautittiin tiistaina 22.6.2021 kesäiset pullakahvit, kun vieraana pistäytyi tunnettu dx-operaattori, Adrian KO8SCA. Hän oli juuri palannut Märketin majakkaluodolta, jossa OJ0C -peditio oli äänessä runsaan viikon.

-Olin hämmästynyt vasta-asemien valtavasta määrästä, vaikka Märket ei olekaan mikään harvinainen DXCC-maa. Pileupit olivat hurjia, varsinkin sähkötyksellä, kertoi Adrian.

Lokikirjaan kertyi myös yli 5000 FT8-kusoa. Märketille asennettiin vaativissa olosuhteissa kuuden metrin yagi. Ylimpänä asentajana, kirjaimellisesti, toimi Henri OH3JR.

Kuuden metrin avaukset Japaniin ja Yhdysvaltoihin jäivät harmittavan lyhyiksi peditioviikon aikana. Kymmeniä dx-asemia saatiin kuitenkin workittua molemmista ilmansuunnista.

Liiton puheenjohtaja, Jorma OH2KI antoi toimistolla vierailleelle matkamuistoksi Liiton satavuotismukin.

-Tämähän on myös mainio peditiomuki, Adrian heti huomautti.

Bouvetin 3Y0J -peditio vielä mahdollinen

Adrianin vielä workkiessa Märketilta, Yhdysvalloista kantautui tieto, että 3Y0J -peditio Bouvetille on peruttu. Syynä on ryhmän vuokraaman laivan ms Braveheartin omistajanvaihdos.

Bouvetille itsekin aikova Adrian ei ole heittänyt kirvestä kaivoon. Hänen tuoreiden tietojensa mukaan on täysin mahdollista, että ryhmä pääsee rahtaussopimukseen Braveheartin uuden omistajan kanssa.

Toivoa siis vielä on, että 3Y0J kajahtaa eetteriin tammi-helmikuussa 2023.

Adrian KO8SCA
Adrian Ciuperca KO8SCA tutki innokkaasti Liiton merkkivuoden hengessä esille pantuja vanhoja sähkötysavaimia.
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media