Amatörradiowiki har publicerats – skaffa dig användar-ID och bidra med dina kunskaper!

Vi inbjuder alla radioamatörer och dem som är intresserade av amatörradioverksamhet att använda och förbättra Amatörradiowikin, som finns på https://wiki.sral.fi/. Redigeringen av wiki är öppen just för dig: att korrigera ett kommafel är inte för litet, och att skriva om en artikel med eftertanke är inte en för stor förändring. Skriv eller förbättra en sida om ditt favoritämne, så kommer det att hjälpa många andra i framtiden!

Specifika ämnen och referenser kan till exempel inkludera den speciella terminologin för radioamatörer, användningen av utrustning, en egen klubb, en lista över parker som är berättigade till nationalparksaward eller vilka OI-anrop som är giltiga och tillhör vilken enhet. Vid tidpunkten för publiceringen har wikiteamet redan tagit med en del innehåll till Radioamatörwikin från wiki.ham.fi, som stängdes för några år sedan på grund av ett hårdvarufel, och från Infobanken på SRAL:s webbplats.

Vi hoppas att Radioamatörwiki kommer att vara ett aktivt använt informationscenter för radioamatörer i framtiden, där det är enkelt att lägga till och uppdatera information och vars innehåll är användbart för både nya och gamla hobbyutövare. Amatörradiowikin kan också vara en källa till intresse och ett skyltfönster för dem som funderar på att starta en hobby.

För att redigera innehållet behöver du ett användar-ID, som du kan begära med hjälp av formuläret https://www.sral.fi/palvelut/radioamatooriwiki/. Dessutom får du med ett wiki-ID en egen sida på wikin, där du till exempel kan lägga till offentliga anteckningar eller artiklar om dina egna projekt eller instruktioner.

Tomi OH2ID:s artikelsamling för Elementärklass-spalten åren 2015-2019, som publiceras i ett separat avsnitt på wikin, innehåller upplysande grundläggande information, speciellt för nya radioamatörer och andra intresserade av hobbyn.

För mer information, skicka ett e-postmeddelande till webbutskottet på verkosivut@nullsral.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media