Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 11/2023, 18.3.2023

Denna bulletin läses lördagen den 18 mars 2023 kl. 15 finsk tid. Bulletin läses från Jyväskylä med anropet OH6K.

Ämnen

Till förbundets vårmöte efterfrågas medlemsinitiativ och förslag på förtjänta amatörer

PäijätHami sommarlägret: Loppmarknadsarrangemang och avlönad personal

Vilken typ av sommarläger vill du ha? Lägerinformation och webinarium måndag 20.3 klockan 18:00

T2 -förberedelsekursen nådde 90 amatörer i elementärklassen

Silent key

Klubbarna informerar om årsmöten

Rami OH2BCI firar sitt 60 -årsjubileum som radioamatör med specialanropet OG60W

VUSHF2023- lägret i Sverige- Registrera dig för busstransport

Tävlings- och DX-nyheter

Till förbundets vårmöte efterfrågas medlemsinitiativ och förslag på förtjänta amatörer

Vårmötet sammankallas lördagen den 20 maj på plats som meddelas senare. Möjlighet till distansdeltagande och distansröstning kommer att ordnas till mötet. Sista dag för inlämning av medlemsinitiativ med underskrifter är den 20 mars kl. 16:00.

Styrelsen ber medlemskåren om förslag på meriterade radioamatörer som bör premieras. Förbundets utmärkelser med grunder finns på förbundets hemsida. Sista dag för mottagande av motiverade, skriftliga förslag är torsdagen den 20 april. Nomineringar till erkännandepriserna skickas till styrelsen per e-post till hallitus ät sral punkt fi eller per post till kansliet.

PäijätHami sommarlägret: Loppmarknadsarrangemang och avlönad personal

Lahden Radioamatöörikerho, OH3AC, anordnar på Vierumäki fritids- och sportcenter den 12-16 juli SRAL:s sommarläger, som fått namnet PäijätHami. Lägrets logo finns också på OH3AC:s webbplats.

Lopptorg på PäijätHami -lägret

Det ett dygn längre lägret börjar onsdagen den 12 juli, när lopptorget öppnas klockan 9:00 på morgonen. Du kan hämta saker till loppmarknaden redan föregående kväll. Om du vill annonsera om dina saker kommer PäijätHamis webbplats att öppna möjligheten med bilder.

Cirka tre meter från loppmarknadsdörren kan du komma med bil, så det kan knappast vara lättare att ta med varorna dit. Platser för försälning från släpvagn och SER-lave ligger båda cirka tio meter från loppmarknaden.

Avlönad personal och ungdomar för lägerarrangemangen!

En viktig partner för Lahden radioamatöörikerho har anställt en person till klubben som nu kan bygga, svara för och ta hand om lägret på heltid. Ritva Murtomäki nås för närvarande via e -post kerhomestari@nulloh3ac.fi. Telefonnumret kommer att tillkännages senare.

Andelsbanken Päijät-Häme har donerat medel till klubben med vilka vi kan anställa tre ungdomar i åldern 15-17 år för olika uppdrag under lägret. Andelsbanken vill på detta sätt stödja PäijätHami -lägret och OH3AC vill stödja ungdomar arbetstillfällen för de unga.

Inkvartering redan tillgängligt, resten öppnas på tisdag 11.4

Reservationen av inkvartering i närheten av sommarlägret öppnas omedelbart efter utgivningen av tidningen Radioamatööri tisdagen den 11 april. Men du kan redan boka boende på Fennada Hotel nära Country Club, Holiday Club Vierumäki och stugbyn. Holiday Club Vierumäki ger en hel del goda förmåner för dem som bokar inkvartering.

Vilken typ av sommarläger vill du ha? Lägerinformation och webinarium måndag 20.3 klockan 18:00

Måndagen den 20 mars kl 18:00 kommer webbinariet att ge preliminär information om sommarlägret PäijätHami, lägerplatsen och planerna för lägret. Webinariet är det andra av de informationsevenemang som hålls under våren och försommaren.

Länken till webbinariet finns måndag 20.3 både på SRAL:s sida och på OH3AC:s sida. Beräknad längd högst 1,5 timme.

T2 -förberedelsekursen nådde 90 amatörer i elementärklassen

T2 -förberedelsekursen, organiserad av Lahden Radioamatöörikerho och Zero Radio Club, nådde 90 amatörer i elementärklassen under fyra kurskvällar. Lärare var Jukka OH6LI, Rauno OH3FR och Reino OH3MA. Kursmaterialet finns på OH3AC:s webbplats och de som deltog i kursen har fått inspelningar för alla fyra kurskvällar.

I Lahtis kan du avlägga T2-modulen och naturligtvis även K- och T1-modulerna genom att kontakta Jaakko Karisto, OH3JK oh3jk@nulloh3ac.fi.

Silent key

Vi har underrättats om vår radioamatörkollega Kalevi Lehtinens OH2ZL bortgång. Vi hedrar Kalevis minne med en tyst minut.

Klubbarna informerar om årsmöten

Välkommen till Pohjois-Karjalan Radiokerho ry:s OH7AB stadgeenliga årsmöte lördag 25.3. kl. 13.00. Mötesplatsen är Norra Karelens räddningsverk, Joensuu brandstations auditorium vid Noljakantie 4, Joensuu.

Det finns gott om parkeringsplats på gården. Guidning från ytterdörren. Mötet behandlar stadgeenliga ärenden. Evenemanget kommer också att belöna årets radioamatör och klubbtävlingens vinnare. Klubbens styrelse välkomnar medlemmarna!

Radioamatööritekniikan seuras årsmöte kommer att hållas i Padasjoki kommungård söndagen den 26 mars klockan 15:00. Mer information hittas på RATS:s webbplats.

Rami OH2BCI firar sitt 60 -årsjubileum som radioamatör med specialanropet OG60W

Rami, OH2BCI, långvarig ordförande för Finlands Radioamatörförbund, kommer att under våren fira sitt 60-årsjubileum som radioamatör med specialanropet OG60W. Som skolelev fick Raimo Lehto sin första radioamatörlicens den 21 mars 1963. Han var ordförande för förbundet från 2007 till 2012. För att hedra firandet fungerar Rami som mäklare på fredagskvällens aktivitet på 160-metersbandet nästa vecka, 24.3. Grattis Rami!

VUSHF2023- lägret i Sverige- Registrera dig för busstransport

Sverige står i år i tur att arrangera den nordiska mikrovågsträffen. Radioamatörteknikföreningen RATS ry avser att anordna busstransport till VUSHF-träffen. Bussresan är också tillgänglig för dem som inte är medlemmar i föreningen.

Svara på förfrågningen på RATS:s webbplats så vi vet antalet intresserade.

Arrangören Ericsson Radio Amatörklubb, SK0CT, är en välkänd loppmarknadsleverantör för mikrovågsgrejor med hög kvalitet.

Det rapporteras att bussens bagageutrymme kan ta även större loppmarknadsvaror.

Tävlings- och DX-nyheter

Den andra deltävlingen i FT8 FM -serien hölls 8.3 och loggarna har kontrollerats och resultaten beräknats. Du kan hitta resultaten på förbundets webbplats. Det var uppfriskande att se flera nya stationer att ha kul med FT-körandet. Särskilt omnämnande förtjänar elementärklassens två bästa OH3EIT och OH1W, som båda samlade en större poäng än någon i allmänna klassen. Nästa deltävling kommer att hållas onsdag 10.5.

På digimoderna kan man tävla också i helgen på internationella arenor. Den brittiska 48-timmars BARTG HF-contesten är en av de största RTTY-tävlingarna under våren. De som är intresserade av FT -contester kan prova sina färdigheter på Bucharest Digital -tävlingen på måndag kväll.

Av den kommande veckans DX-utbud plockar vi denna gång Sable Island-peditionen CY0S och Western Kiribati med anropet T30UN. Båda stationerna förväntas komma igång i början av veckan.


Nästa bulletin läses lördagen den 25 mars 2023 kl 15.00 finsk tid, beroende på konditionerna på frekvenserna 3685 kHz och 7070 kHz. Bulletinen läses från Lappo med anropet OH6SRAL.

Bulletinen har sammanställts av Laura Rosten

Svensk översättning Jan Jylhä OH1NDA

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media