Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 11/2023, 18.3.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 18.3.2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Liiton kevätkokoukseen pyydetään jäsenaloitteita ja ehdotuksia ansioituneista

PäijätHami-kesäleiri: Kirpputorijärjestelyt ja palkattua henkilökuntaa

Minkälaisen kesäleirin Sinä haluaisit? Leiri-info ja webinaari maanantaina 20.3. klo 18:00

T2-preppauskurssi tavoitti 90 perusluokkalaista

Silent key

Kerhot tiedottavat vuosikokouksista

Rami OH2BCI juhlistaa 60-vuotista radioamatööriuraansa erikoiskutsulla OG60W

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

Kilpailu- ja DX-uutisia 

Liiton kevätkokoukseen pyydetään jäsenaloitteita ja ehdotuksia ansioituneista

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus. Jäsenaloitteiden viimeinen jättöpäivä allekirjoituksineen on 20. maaliskuuta. klo 16:00. 

Hallitus pyytää jäsenistöltä ehdotuksia ansioituneista radioamatööreistä palkittavaksi. Liiton tunnustuspalkinnot perusteineen löytyvät Liiton nettisivuilta.  Perusteltujen, kirjallisten ehdotusten viimeinen vastaanottopäivä on torstai 20. huhtikuuta. Esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi tulee lähettää hallitukselle sähköpostitse hallitus ät sral piste fi tai postitse toimistolle.

PäijätHami-kesäleiri: Kirpputorijärjestelyt ja palkattua henkilökuntaa

Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC, järjestää Vierumäen vapaa-aika- ja -liikuntakeskuksessa 12.-16.7. pidettävän SRAL:n kesäleirin joka on saanut nimekseen PäijätHami. Myös leirin logo löytyy OH3AC:n kotisivulta.

PäijätHami-leirin kirppu- ja rompetori

Päivää normaalia pidempi leiri alkaa keskiviikkona 12.7., jolloin kirppu- ja rompetori aukeavat heti aamusta klo 9:00. Tavaraa kirpputorille voi tuoda jo edellisenä iltana. Mikäli haluat mainostaa kirpputorille tuomaasi tavaraa, PäijätHami-leirin nettisivuille avataan lähempänä leiriä siihen mahdollisuus kuvineen.

Noin kolmen metrin päähän kirpputorin ovesta pääsee autolla, joten tavaroiden tuominen sinne ei voi juuri olla sen helpompaa. Peräkärrymyyntipaikat ja SER-lava ovat kumpikin noin kymmenen metrin päässä kirpputorilta.

Leirin järjestelyihin palkattua henkilökuntaa ja nuoria!

Lahden Radioamatöörikerhon tärkeä yhteistyökumppani on palkannut Kerholle henkilön, joka voi nyt kokopäiväisesti rakentaa, vastata ja huolehtia leiristä. Ritva Murtomäen tavoitat tällä hetkellä jo sähköpostilla kerhomestari@nulloh3ac.fi. Puhelinnumero ilmoitetaan myöhemmin.

Osuuspankki Päijät-Häme on lahjoittanut Kerholle varat, joilla voidaan palkata leirille kolme nuorta 15-17 -vuotiasta erilaisiin avustaviin leiritehtäviin. Näin Osuuspankki haluaa tukea PäijätHami-leiriä ja OH3AC haluaa tukea nuoria, nuorisotyötä ja nuorten työllistymistä.

Majoituksia jo saatavissa, loput avautuvat tiistaina 11.4.

Kesäleirin lähimajoituskohteet avautuvat myyntiin heti huhtikuussa ilmestyvän Radioamatööri-lehden ilmestymisen jälkeen tiistaina 11.4.. Mutta jo nyt voi varata majoitusta Country Clubia lähellä olevista Fennada-hotellista, Holiday Club Vierumäestä sekä mökkikylästä. Holiday Club Vierumäki antaa varsin hyvät edut majoituksia varaaville.

Minkälaisen kesäleirin Sinä haluaisit? Leiri-info ja webinaari maanantaina 20.3. klo 18:00

Maanantaina 20.3. klo 18:00 SA järjestetään webinaari, jossa kerrotaan tulevan kesän PäijätHami-leiristä, leiripaikasta sekä suunnitelmista leirin suhteen. Webinaari on toinen kevään ja alkukesän aikana pidettävistä tiedotustilaisuuksista.

Linkki webinaariin löytyy maanantaina 20.3. sekä SRAL:n sivulta että OH3AC:n nettisivuilta Webinaarin arvioitu pituus on korkeintaan 1,5 tuntia.

T2-preppauskurssi tavoitti 90 perusluokkalaista

Lahden Radioamatöörikerho ry:n ja Zero Radio Club ry:n yhteistyössä järjestämä T2-preppauskurssi tavoitti 90 eri perusluokkaista neljällä eri kurssi-illalla. Opettajina toimivat Jukka, OH6LI; Rauno, OH3FR; ja Reino, OH3mA. Kurssin materiaali löytyy OH3AC:n kurssisivulta ja kurssilla mukana olleet ovat saaneet tallenteet kaikista neljästä kurssi-illasta.

Lahdessa voi suorittaa T2-modulin – ja tietenkin myös K- ja T1-modulin ottamalla yhteyttä Jaakko Karistoon, OH3JK. oh3jk@nulloh3ac.fi

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Kalevi Lehtisen, OH2ZL, poismeno. Kunnioitamme Kalevin muistoa hetken hiljaisuudella.

Kerhot tiedottavat vuosikokouksista

Tervetuloa Pohjois-Karjalan Radiokerho ry:n OH7AB sääntömääräiseen vuosikokoukseen lauantaina 25.3. klo 13.00. Kokouspaikkana on Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos, Joensuun paloaseman auditorio osoitteessa Noljakantie 4, Joensuu.

Pihalla on runsaasti paikoitustilaa autoille. Opastus ulko-ovelta. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden hamssi sekä kerhokisojen voittajat. Kerhon hallitus toivottaa jäsenet lämpimästi tervetulleiksi!

Radioamatööritekniikan seuran vuosikokous pidetään Padasjoen kunnantalolla sunnuntaina 26.3. kello 15:00. Lisätietoa löytyy RATS:n nettisivuilta 

Rami OH2BCI juhlistaa 60-vuotista radioamatööriuraansa erikoiskutsulla OG60W

Suomen Radioamatööriliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Rami, OH2BCI, juhlistaa kevään aikana 60-vuotista radioamatööriuraansa erikoiskutsulla OG60W. Koululainen Raimo Lehto sai ensimmäisen radioamatöörilupansa 21.3.1963. Liiton puheenjohtajana hän toimi vuosina 2007-2012. Juhlan kunniaksi Rami meklaroi perjantai-illan aktiviteetin 160 metrin bandilla ensi viikolla eli 24.3. Onnea Rami!

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

Pohjolassa järjestettävän mikroaaltotapaamisen kiertävässä järjestelyvuorossa on tänä vuonna Ruotsi. Tälle toukokuiselle VUSHF- leirille on Radioamatööritekniikan seura, RATS ry, järjestämässä yhteiskyytiä. Bussikyytimahdollisuus on tarjolla myös seuraan kuulumattomille.

Vastaa kyselyyn RATS:in nettisivuilla, niin saamme tietää kiinnostuneiden määrän kuljetusjärjestelyjä varten. Tiettävästi linja-auton tavaratilaan mahtuu kohtuullisen mukavasti kookkaampikin kirpputoritavara.

Tapahtuman järjestävä Ericssonin radioamatöörikerho, SK0CT on tunnettu laadukkaan mikroaaltobonkin kirpputoritoimittaja.

Kilpailu- ja DX-uutisia

FT8 SM-sarjan toinen osakilpailu järjestettiin 8.3. ja lokit on tarkastettu ja tulokset laskettu. Tulokset löydät liiton sivuilta. Piristävää oli nähdä useita uusia asemia pitämässä hauskaa FT-kusoilun merkeissä. Erityismaininnan ansaitsee perusluokan kärkikaksikko OH3EIT ja OH1W, jotka molemmat keräsivät isomman pistesaaliin kuin kukaan yleisluokassa. Seuraava osakilpailu on vuorossa keskiviikkona 10.5.

Digimodeilla pääsee kilpailemaan myös tänä viikonloppuna kansainvälisillä areenoilla. Brittiläinen, 48-tunnin mittainen BARTG HF Contest on kevään suurimpia RTTY-kisoja. FT-kontesteista kiinnostuneet voivat kokeilla taitojaan tulevan viikon maanantai-iltana järjestettävässä Bucharest Digital Contestissa.

Tulevan viikon DX-tarjonnasta poimitaan tällä kertaa Sable Islandin peditio CY0S sekä Western Kiribati tunnuksella T30UN. Molempien asemien odotetaan tulevan ääneen alkuviikolla.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 25. maaliskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media