Nytt anrop OH3N för SRAL:s fjärrstation i Padasjoki

Den nya anropssignalen för den fjärrstyrda stationen i Padasjoki är OH3N. Du kan börja använda den nya anropssignalen direkt. Kom ihåg att uppdatera den nya anropssignalen även för digitala program, såsom WSJT-X och JTDX.

Anropssignalen ändrades så att OH2A, som ansågs vara ”huvudanropssignalen” för SRAL, kan användas för andra speciella ändamål. Dessutom motsvarar distriktnummer 3 i den nya anropssignalen stationens placering i Tavastland.

I ändringen ändrades även stationens webbadress. Ett e-postmeddelande om ändringen har skickats till alla användare av fjärrstationen.

Vad är en fjärrstation och hur används den?

Skulle du vilja hålla amatörradiokontakter men saknar egen radioamatörstation? Som medlem i Finlands Radioamatörförbund får du tillgång till stationsutrustning som kan användas på distans via en webbläsare. Läs mer detaljerad information om hur du använder en fjärrstation på sidan Fjärrstationer (på finska).

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media