Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 26/2023, 15.7.2023

Denna bulletin läses lördagen den 15 juli 2023 kl 15:00 finsk tid, beroende på konditionerna, på frekvenserna 3685 kHz och 7070 kHz. Bulletinen läses från Lahtis med anropet OH3AC.

INNEHÅLL

Påminnelse om medlemsavgifterna 2023

Protokoll från SRAL:s styrelsemöten från sommaren 2023 finns att ladda ner

Styrelsens frågestund den 12 augusti

Sommarlägret pågår i Vierumäki – PäijätHami erbjuder mångsidigt program på lördagen

Silent key

Hämeenlinnan radioamatöörits pryltorg den 27 augusti

Påminnelse om medlemsavgifterna 2023

Du har väl kommit ihåg att betala medlemsavgiften år 2023 och uppdaterat dina kontaktuppgifter (inkl. e-postadress och telefonnummer) till Förbundets medlemsregistret? Ifall du är osäker på avgiften eller aktualiteten på dina kontaktuppgifter, ta kontakt med kansliet per e-post toimisto ät sral punkt fi, eller ändra kontaktuppgifterna via formuläret på Förbundets webbsidor. Därtill kan ändringar göras genom att ringa kansliet på 09 562 5973

Protokoll från SRAL:s styrelsemöten från sommaren 2023 finns att ladda ner

Protokoll 5, 6 och 7/2023 finns i arkivet på medlemssidorna https://members.sral.fi/ (Arkisto > Yhdistysdokumentit). Arkivet innehåller även elektroniska versioner av tidningen Radioamatööri och de andra nordiska radioamatörföreningarnas tidningar.

SRAL-styrelsens protokoll är tillgängliga för SRAL:s medlemmar när de har justerats. Vi siktar på att publicera protokollen inom ca 2 veckor efter styrelsemötena. Även protokoll från medlemsmöten (d.v.s. vår- och höstmöten) publiceras efter justeringen.

För att ladda ner behöver du en giltig e-postadress som du har tillställt Finlands Radioamatörförbunds kansli. Du kan meddela förbundets kansli genom att skicka ett mejl till toimisto@nullsral.fi

Styrelsens frågestund den 12 augusti

Efter frågestunden som hålls på PäijätHami sommarläger, hälls nästa frågestund lördagen den 12 augusti. kl 14:00 på frekvensen 3685 kHz. Om det finns trafik på frekvensen i början av frågestunden kan den flyttas till närliggande frekvenser mellan 3680 och 3695 kHz.

I fortsättningen kan du skicka frågor och feedback till styrelsen med hjälp av ett onlineformulär. Styrelsen kommer att försöka besvara inkomna frågor under frågestunderna.

Sommarlägret pågår i Vierumäki – PäijätHami erbjuder mångsidigt program på lördagen

Sommarlägret PäijätHami i Vierumäki pågår som bäst. Lördagens programutbud är mångsidigt: presentationer, en transformatorkasttävling, möjlighet att avlägga examen och en kvällsfest med program.

Du kan hitta mer information om sommarlägret på OH3AC:s hemsida och på SRAL:s hemsida.

Efter lägret sammanställs på förbundets webb en sida med minnen från lägret. Om du vill ha med egna tankar eller bilder, kontakta kansliet via e-post: toimisto@nullsral.fi.

Silent key

Förbundet har nåtts av budet att vår radioamatörkollega Ari Hintikka OH8HAR lämnat oss. Vi hedrar Aris minne med en stunds tystnad.

Hämeenlinnan Radioamatöörits pryltorg 27 augusti

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, anordnar återigen det populära pryltorget i klubbhuset på Hakapellontie i Tavastehus söndagen den 27 augusti 2023 mellan kl. 09.00 och 15.00. Beroende på vädret kan en stratosfärisk ballongflygning anordnas.

Det finns ett fåtal platser för husbilar/husvagnar på klubbhusets gård så det är möjlgt att bo där från fredag ​​25.8 efter särskild överenskommelse. För boende, vänligen kontakta klubbens funktionärer exempelvis per e-post oh3aa@nullsral.fi

Mer information om evenemanget finns på klubbens hemsida

. . . _ . _

Bulletinen har sammanställts av Laura Rosten. Svensk översättning: Jan Jylhä OH1NDA

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media