Öppna NM-tävlingen i radioorientering 2023

Radioorienteringens öppna NM-tävlingar hålls 28-30 juli 2023 i Noux.

Hotel Nuuksio fungerar som tävlingscentrum. Tävlingarna arrangeras av SRAL i samarbete med de lokala orienteringsklubbarna. Två av tävlingarna hålls på 80-metersbandet och en på 2-metersbandet. Totalt kommer 37 tävlande att delta i tävlingarna från fem länder (Finland, Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien).

På fredag ​​hålls en sprinttävling på 80-metersbandet där längden på banan är kortast. I sprinttävlingen har intresserade också bäst möjligheter att följa tävlingen på nära håll, eftersom en kontroll är en publikkontroll och till skillnad från övriga kontroller är den känd på förhand. Beräknad segertid är 15-20 minuter.

Tävlingarna som hålls på lördag på 80-metersbandet och på söndag på 2-metersbandet är längre än sprintloppet. Den beräknade segertiden för dessa lopp är 45-60 minuter.

Mer information om NM-tävlingarna på ARDF:s hemsida

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media