Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 28/2023, 29.7.2023

Denna bulletin läses lördagen den 29 juli 2023 kl 15:00 finsk tid, beroende på konditionerna, på frekvenserna 3685 kHz och 7070 kHz. Bulletinen läses från Jyväskylä med anropet OH6K.

INNEHÅLL

Förbundets vårmöte hålls den 30 september.

Ansökan om arrangörsrätt för förbundets sommarläger 2025 har öppnats

Protokoll från SRAL:s styrelsemöten från sommaren 2023 finns att ladda ner

Man kan igen skicka meddelanden till alla SRAL e-postadresser som vanligt och egetanropssadresserna fungerar igen

Kuopion Seitosets OH7AA sommardag den 12 augusti

Turun Radioamatöörits OH1AA sommarläger 18-20 augusti

Hämeenlinnan Radioamatöörits pryltorg den 27 augusti

Öppna NM-tävlingar i radioorientering 2023

Tävlings- och DX-nyheter

Förbundets vårmöte hålls den 30 september

Förbundets vårmöte hålls lördagen den 30 september. i Jyväskylä. Det är även möjligt att delta i mötet på distans utan föranmälan. Kallelsen till mötet publiceras i RA-tidningen 4/2023.

Eventuella nya medlemsframställningar ska vara inlämnade till förbundets styrelse per e-post senast den 30 juli 2023 (se §14 i Förbundets stadgar) per adress hallitus@nullsral.fi

Ansökan om arrangörsrätt för förbundets sommarläger 2025 har öppnats

Ansökan om arrangörsrätt för förbundets sommarläger 2025 har öppnats för medlemsklubbarna. Ansökningarna bör upprättas enligt separata ansökningsanvisningar. Ansökningsanvisningar och mall för sommarlägerkontrakt fås på begäran från förbundets kansli.

Ansökningarna ska lämnas in till förbundets kansli senast den 31 oktober 2023 per adress toimisto@nullsral.fi

Protokoll från SRAL:s styrelsemöten från sommaren 2023 finns att ladda ner

SRAL:s styrelseprotokoll publiceras för SRAL-medlemmarna när protokollet har justerats. Vi siktar på att publicera styrelsens protokoll inom ca 2 veckor efter styrelsemötena. Nu kan protokollen 5, 6 och 7/2023 laddas ner. Även protokoll från medlemsmöten (d.v.s. vår- och höstmöten) publiceras efter justeringen.

Protokollen finns i medlemssidornas arkiv https://members.sral.fi/ (Arkisto >Yhdistysdokumentit). Arkivet innehåller även elektroniska versioner av tidningen Radioamatööri och de övriga nordiska radioamatörförbundens tidningar.

För att ladda ner dokumenten behöver du en giltig e-postadress som du har tillställt Finlands Radioamatörförbunds kansli. Du kan meddela kansliet din mejladress genom att skicka ett mejl till toimisto@nullsral.fi

Man kan igen skicka meddelanden till alla SRAL e-postadresser som vanligt och egetanropssadresserna fungerar igen

I SRAL:s e-postadresser som slutar på @sral.fi uppmärksammades meddelandeleveransproblem i slutet av juni. Problemet var relaterat till Elisas (inklusive Saunalahti) e-postsystem, där deras system avvisade e-postmeddelanden från SRAL. Efter utredning uppgav Elisa att felet nu är åtgärdat och att avvisningen var obefogad.

Kuopion Seitosets OH7AA sommardag den 12 augusti

Kuopion Seitosets OH7AA sommardag hålls på Tikkalansaari den 12 augusti. från kl 12. Adressen är Tikkalantie 6 Kuopio. Heimo OH7TY har lovat hålla en presentation om Pohjois-Karjalan Radiokerhos OH7AB:fjärrstationsprojekt.

På programmet står även loppis, korvgrillning och fri samvaro

.Turun Radioamatöörit ry. OH1AA:s sommarläger 18-20 augusti

Turun Radioamatöörit OH1AA arrangerar sitt traditionella sommarläger i Tövsala (Taivassalo), Tippsund den 18-20 augusti.

För information om inkvartering:

Jouni Anttila OH1CO 040 7710420

oh1co@nulloh1aa.net

Hämeenlinnan Radioamatöörits pryltorg den 27 augusti

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, anordnar återigen det populära pryltorget i klubbhuset på Hakapellontie i Tavastehus söndagen den 27 augusti 2023 mellan kl. 09.00 och 15.00. Beroende på vädret kan en stratosfärisk ballongflygning anordnas.

Det finns ett fåtal platser för husbilar/husvagnar på klubbhusets gård så det är möjligt att bo där från fredag ​​25.8 efter särskild överenskommelse. För boende, vänligen kontakta klubbens funktionärer exempelvis per e-post oh3aa@nullsral.fi

Mer information om evenemanget finns på klubbens hemsida

Radioorienteringens öppna NM-tävlingar 2023

Den öppna nordiska mästerskapstävlingen i radioorientering hålls den 28-30 juli i Noux. Hotel Nuuksio fungerar som tävlingscentrum. Tävlingarna arrangeras av SRAL i samarbete med de lokala orienteringsklubbarna. Två av tävlingarna hålls på 80-metersbandet och en på 2-metersbandet. Totalt kommer 37 tävlande att delta i tävlingarna från fem länder (Finland, Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien).

På fredag ​​hålls en sprinttävling på 80-metersbandet där längden på banan är kortast. I sprinttävlingen har åskådarna också bäst möjligheter att följa tävlingen på nära håll, eftersom en kontroll är en publikkontroll och till skillnad från övriga kontroller är den känd på förhand. Beräknad segertid är 15-20 minuter.

Tävlingarna som hålls på lördag på 80-metersbandet och på söndag på 2-metersbandet är längre än sprintloppet. Den beräknade segertiden för dessa lopp är 45-60 minuter.

Mer information om NM-tävlingarna på ARDF:s hemsida

Tävlings- och DX-nyheter

Resultaten från FT8 FM-serien är klara för deltävling 4/2023. Tävlingens resultat och FM-seriens läge finns på förbundets tävlingssidor. De fem bästa av de sex deltävlingarna räknas med i FM-serien. Nästa tävling hålls den 13 september.

Den viktigaste internationella tävlingen denna helg är RSGB IOTA Contest. Under helgen har flera DX-peditioner rest till sällan hörda öar. Du hittar en omfattande lista över de peditioner som deltar i tävlingen på NG3K:s sidor. Efter fyra års uppehåll aktiverades denna vecka 1A0C, dvs. Malteserorden, som räknas som ett eget DXCC-land. Stationen är aktiv till den 2 augusti och den kan enkelt köras från Finland.

. . . _ . _

Nästa bulletin läses lördagen den 5 augusti 2023 kl. 15.00 finsk tid, beroende på konditionerna, på frekvenserna 3685 kHz och 7070 kHz. Bulletinen läses från Åbo med anropet OH1T.

Bulletinen har sammanställts av Laura Rosten. Svensk översättning: Jan Jylhä OH1NDA.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media