Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 28/2023, 29.7.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 29. heinäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

SRAL:n hallituksen kokousten pöytäkirjoja kesältä 2023 ladattavissa

Kaikkiin SRAL:n sähköpostiosoitteisiin voi taas lähettää viestejä normaalisti ja omakutsuosoitteet toimivat jälleen

Kuopion Seitosten OH7AA:n kesäpäivä 12.8.

Turun Radioamatöörit ry. OH1AA:n kesäleiri 18.-20.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Radiosuunnistuksen avoimet PM-kilpailut 2023

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kevätkokous järjestetään lauantaina 30.9. Jyväskylässä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä ilman ennakkoilmoittautumista. Kutsu kokoukseen julkaistaan RA-lehdessä 4/2023.

Mahdolliset uudet jäsenesitykset tulee toimittaa liiton hallitukselle sähköpostilla viimeistään 30.7.2023 (kts Liiton säännöt §14) osoitteeseen hallitus@nullsral.fi

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

SRAL:n hallituksen kokousten pöytäkirjoja kesältä 2023 ladattavissa

Pöytäkirjat 5, 6 ja 7/2023 ovat saatavilla jäsensivujen arkistossa. Arkistossa on myös Radioamatööri-lehden sekä muiden pohjoismaisten radioamatööriliittojen lehdet sähköisinä versioina.

SRAL:n hallituksen pöytäkirjat julkaistaan SRAL:n jäsenille, kun pöytäkirjat on tarkastettu. Hallituksen pöytäkirjat pyritään julkaisemaan noin 2 viikon kuluessa hallituksen kokouksista. Myös jäsenkokousten (eli kevät- ja syyskokousten) pöytäkirjat julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Lataamista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut Suomen Radioamatööriliiton toimistolle. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi liiton toimistolle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@nullsral.fi.

Kaikkiin SRAL:n sähköpostiosoitteisiin voi taas lähettää viestejä normaalisti ja omakutsuosoitteet toimivat jälleen

SRAL:n sähköpostiosoitteissa, jotka päättyvät @sral.fi, oli huomattu viestien toimitusongelmia kesäkuun lopulla. Vika liittyi Elisan (ml. Saunalahti) sähköpostijärjestelmään, jossa heidän järjestelmänsä hylkäsi SRAL:n lähettämät sähköpostit. Selvityksen jälkeen Elisalta todettiin, että vika on nyt korjattu ja hylkääminen oli aiheettomasti. Tarkempia tietoja Liiton nettisivuilta

Kuopion Seitosten OH7AA:n kesäpäivä 12.8.

Kuopion Seitosten OH7AA:n kesäpäivä järjestetään Tikkalansaaren kerholla 12.8. alkaen klo 12. Osoite on Tikkalantie 6 Kuopio. Heimo OH7TY on lupautunut pitämään esityksen Pohjois-Karjalan Radiokerhon OH7AB:n etäasemaprojektista.

Ohjelmassa myös peräkonttikirppis, makkaranpaistoa ja vapaata nokkakusoilua.

Turun Radioamatöörit OH1AA:n kesäleiri 18.-20.8.

Turun Radioamatöörit OH1AA järjestää perinteisen kesäleirin Taivassalon Tippsundissa 18.-20.8.

Majoitusvaraukset, lisätiedot:

Jouni Anttila OH1CO 040 7710420

oh1co@nulloh1aa.net

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, järjestää jälleen suositun avoimen radiorompepäivän kerhotalolla Hakapellontiellä sunnuntaina 27.8.2023 klo 09:00 – 15:00 välisenä aikana. Säästä riippuen tapahtumassa saatetaan järjestää stratosfääripallolento.

Kerhotalon piha-alueella on muutamia paikkoja asuntoautoille/-vaunuille, joten paikalla voi majoittua perjantaista 25.8. alkaen erikseen asiasta sopimalla. Ota yhteyttä majoittumisesta kerhon toimihenkilöihin esimerkiksi sähköpostilla oh3aa@nullsral.fi

Lisää tietoja tapahtumasta on kerhon kotisivuilla

Radiosuunnistuksen avoimet PM-kilpailut 2023

Radiosuunnistuksen avoimet PM-kilpailut pidetään 28.7.-30.7.2023 Nuuksiossa. Kisakeskuksena toimii Hotelli Nuuksio. Kilpailut järjestetään SRAL:n toimesta yhteistyössä paikallisten suunnistusseurojen kanssa. Kilpailuista kaksi pidetään 80 metrin bandilla ja yksi 2 metrin bandilla. Kilpailuihin osallistuu yhteensä 37 kilpailijaa viidestä maasta (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Iso-Britannia).

Perjantaina pidetään 80 metrin bandilla sprinttikilpailu, joka on ratamitaltaan lyhyin. Sprinttikilpailussa on myös lajista kiinnostuneilla parhaimmat mahdollisuudet seurata kilpailua lähietäisyydeltä sillä yksi haettavista rasteista on yleisörasti ja se on muista rasteista poiketen etukäteen tiedossa. Arvioitu voittoaika on 15-20 minuuttia.

Lauantain 80 metrin bandilla ja sunnuntain 2 metrin bandilla pidettävät kilpailut ovat ratamitaltaan pidempiä kuin sprinttikilpailu. Näiden kilpailuiden arvioitu voittoaika on 45-60 minuuttia.

Lisätietoa PM-kilpailuista ARDF:n nettisivuilta 

Kilpailu- ja DX-uutisia

FT8 SM-sarjan tulokset ovat valmistuneet osakilpailun 4/2023 osalta.  Osakilpailun tulokset ja SM-sarjan tilanne löytyvät liiton kilpailusivuilta. SM-sarjaan lasketaan mukaan kuudesta osakilpailusta viisi parasta. Seuraava osakilpailu on syyskuun 13. päivänä.

Tämän viikonlopun tärkein kansanvälinen kilpailu on RSGB IOTA Contest. Viikonlopua varten on useita DX-peditioita matkustanut harvoin äänessä oleville saarille. Kilpailuun osallistuvista peditioista löydät kattavan listauksen NG3K:n peditiosivuilta.Tämän viikon keskiviikkona aktivoitui neljän vuoden tauon jälkeen 1A0C eli Maltan ritarikunta, joka lasketaan omaksi DXCC-maakseen. Asema on aktiivinen 2.8. asti ja se on helposti workittavissa Suomesta käsin.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 5. elokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media