OHFF-jakten (”buskjakten”) 2024 har börjat

På bilden aktiverar Jukka OH4MFA på den smällkalla nyårsdagen Suursuo naturskyddsområde i Pieksämäki.

OHFF-gemenskapens OHFF-jakt inleddes på nyårsdagen. Den stränga kölden har inte hindrat framfarten, för ett trettiotal buskar har redan aktiverats av tio olika operatörer. Till exempel har Pasi OH1MM aktiverat mer än 10 buskar från terrängen och från bilen, medan Pontus OH6OG skidade till Vuokatti naturskyddsområde och körde från terrängen i över 30 minusgrader! Även hemstationerna har varit aktiva, eftersom det redan finns mer än 130 olika OH-anrop i operatörernas loggar.

Du hittar jaktens regler och partnerinformation här. Vem som helst kan delta från sin hemstation i reglernas ”A-klass” och samla in varuprislotter – en lott fås för var femte buske. Det är lätt att samla OHFF-objekt eftersom jägaren inte behöver föra logg över de stationer hen kontaktat. Det finns alla möjliga priser som passar för temat: trådantenner, pannlampor, CW-nycklar, muggar, fästingpincetter etc. Läs mer i guiden.

I praktiken kan du följa med när stationerna är i gång från ”Agendan” och förflyttningarna på banden på WWFF-klustret. Den bästa källan är OHFF-klustergruppen via telefonens WhatsApp, dit bara bandtips i realtid över finländska OHFF-stationer skickas; se anslutningsanvisningarna i buskjaktsreglerna.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media