Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 13/2022 2.4.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 2.4.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET:

RA-lehti postitettu

Kevätkokous lähestyy

Bulletiinin lukijoita haetaan syyskaudelle

Viitospiirille haetaan edelleen QSL-piirimanageria

Järvenpään toistin hiljenee kahdeksi kuukaudeksi

Valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus pidettiin 25.-26.3.

Nuorisotapaaminen 12.4.

Kilpailu-uutisia

RA-lehti postitettu

RA-lehti 2/2022 on postitettu tällä viikolla. Lehti on samalla vuoden 2022 OH-luettelo. Seuraavan lehden materiaalin deadline on 7.4., jolloin palataan tavanomaisempaan RA-lehden sisältöön.

Kevätkokous lähestyy

Kevätkokous järjestetään tänä vuonna 11.6.2022 Helsingissä. Viime vuoden tapaan kokoukseen on mahdollista osallistua sekä paikan päällä että etäyhteydellä. Kokouskutsu tullaan julkaisemaan Radioamatööri-lehdessä 3/2022. Sääntöjen mukaan jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kevätkokousta eli 11.4. mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama.

Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL ry, Hallitus, Kaupinmäenpolku 9, 00440 HELSINKI tai sähköisesti skannattu dokumentti osoitteeseen hallitus@nullsral.fi.

Liiton kevätkokouksessa jaetaan myös tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle 11.5.2022 mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään liiton toimistoon joko paperi- tai sähköpostilla. Kooste liiton tunnustuspalkinnoista ja niiden säännöistä on kuvattu liiton sivuilla.

Bulletiinin lukijoita haetaan syyskaudelle

Vuoden 2022 syyskauden bulletiinien lukuvuorot jaetaan lähiaikoina. Liiton toimisto pyytää yhteydenottoja kerhoilta, jotka eivät ole viime aikoina lukeneet bulletiineja mutta olisivat siihen halukkaita. Yhtedenottoja pyydetään sähköpostilla osoitteeseen toimisto@nullsral.fi huhtikuun loppuun mennessä, jonka jälkeen päätetään syyskauden bulletiinien lukuvuorot. Bulletiinien lukemisesta maksetaan kerholle palkkio.

Viitospiirille haetaan edelleen QSL-piirimanageria

Liiton QSL-toimistossa on pahvilaatikollinen viitospiirin QSL-kortteja odottamassa vastaanottajia. Viitospiiristä on puuttunut oma QSL-manageri jo lähes vuoden ajan. Piirimanagerin ei tarvitse itse asua samassa piirissä, vaan tehtäviä voi hoitaa mistä päin Suomea tahansa. Piirimanagerin tehtävästä maksetaan korttien määrään suhteutettu palkkio. Yhteydenotot liiton toimistoon toimisto@nullsral.fi.

Järvenpään toistin hiljenee kahdeksi kuukaudeksi

Järvenpään 70cm FM/DMR hybriditoistin OH2RUP on kaksi kuukautta QRT alkaen 30.3. Toistin vaihdettiin viime syksynä kattoremontin tieltä toiseen paikkaan. Uudessakin sijaintipaikassa on vesikatto alkanut vuotaa, joten toistinantenni joudutaan ottamaan alas pariksi kuukaudeksi vahingon korjauksen ajaksi.

Valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus pidettiin 25.-26.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry johti valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 25.- 26.3. MPK Savo-Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöitiin HF- ja VHF-taajuuksilla puheella ja datalla. Dataliikenteessä käytettiin Winlink Express- ja VARA HF-ohjelmistoja. Harjoitukseen osallistui yli 40 etäasemaa sekä 8 node-asemaa. Keskustelua ja tarkempaa tietoa harjoituksesta löytyy OH EMCOMM Facebook-sivuilla. Seuraava valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus järjestetään marraskuussa 2022.

Nuorisotapaaminen 12.4.

Nuorisotiimi järjestää tiistaina 12.4. Zoomissa klo 18.00 alkaen nuorisotapaamisen. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille radioamatööritoiminnasta ja -harrastuksesta kiinnostuneille. Tapaamisessa tutustutaan Liiton nuorisotoimintaan Suomessa ja kansainvälisesti. Kaikki ovat tervetulleita tapaamiseen ja erityisesti nuoret alle 28-vuotiaat. Lisätietoja ja linkki tapaamiseen liiton sivuilla.

Kilpailu-uutisia

Viime viikonloppuna käytiin CQ WW WPX -kilpailun SSB-osuus. OH-asemat osoittivat hienoa aktiivisuutta lähettämällä järjestäjälle noin 50 lokia, mikä on kymmenkunta enemmän kuin SM-asemilla. Ennakkotietojen mukaan Timo OH1NOA paranteli omissa nimissään olevaa Suomen ennätystä All Band Classic -luokassa asemalta OH1F. Seuraavaksi eniten kusoja keräsivät Seppo OH1VR, Timo OH1TM sekä 15 metrin single-band luokassa Ari OG7A/OH6MW.

Tänä viikonloppuna on mahdollista kokeilla FT4-kontestiworkkimista RSGB:n FT4 International Activity Day -kilpailussa. RTTY-workkijoille tarjolla on EA RTTY -kontesti. Aiemmin ilmoitettu SP DX Contest on Ukrainan sodan vuoksi peruttu.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 9.4.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media