Helmikuussa 2008

Valokuvakansioita.
3000 kymppikuvaa.

 
SRAL:n kaikki paperivalokuvat on skannattu sähkäiseen muotoon. Aikaa meni 8 kk 9 päivää.
Jo sähköiseen muotoon siirrettyjen (907 kpl) radioamatööriaiheisten huumoripiirroksien lisäksi löytyi Haagasta 343 kappaletta alkuperäispiirrosta teksteineen, joita ei ole julkaistu Radioamatööri-lehdessä. Löytyneet piirrokset on siirretty sähköiseen muotoon. Hupikuvia on nyt kaikkiaan 1250 kpl ja ne edustavat ainutlaatuisuudellaan yhtä aarretta liiton arkistossa.
Sähköiseen muotoon on siirretty myös Reino Janhuselta, OH2HK, saadut Kakkosten Kuistit. Ko. lehtiä on kaikkiaan 14 kappaletta vuosilta 1949–2005. Kuisteista on muutama tehty PDF:ksi.
Kaikki kuullolle piirretyt kuvat ja kytkentäkaavat on laitettu muovitaskuihin ja mapitettu. Perustiedot kuville ja kaavioille ovat hakematta.
Liiton asiakirjat on arkistoitu uudelleen. Vanhalla arkistointitavalla oli syntynyt vaurioita dokumentteihin ja tuhoutumistakin oli jonkun verran tapahtunut (voisi sanoa, että tuntui mullan haju kun käsittelimme vanhimpia dokumentteja). Vuosilta 1921-1928 olevat asiakirjat on siirretty sähköiseen muotoon (kopiota noin 300 kpl), pahimminkin vaurioituneista dokumenteista on saatu tehtyä sähköinen versio. Muutamasta asiakirjasta on tehty PDF-versio.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media