Toimiston tiedote 4/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 4/2017, 4.2.2017
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 4.2.2017 klo 15.00 SA. Bulletiini luetaan 80 metrillä OH2BRN:n asemalta ja 40 metrillä OH8WM:n asemalta. Taajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
 
SISÄLTÖ
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Liiton koulutusuudistus *
* Seuraava hallituksen kyselytunti 11.2. *
* Turva/vapepa-kysely *
* Kerhot tiedottavat *
* Tule mukaan SOCWA-aktivitettiin *
* Kaksi radioamatöörikurssia alkaa helmikuussa Lahdessa! *
* Suomen Partiolaisten radioamatööritunnukset, SUF- ja SGF-suffiksit *
* Kilpailu-uutisia *
* WWFF-puistoaktivointikilpailu *
* Seuraava bulletiini *
 
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kouvola-talolla lauantaina 22.4.2017. Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kevätkokousta eli 22.2.2017 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Liiton koulutusuudistus *
Suomen Radioamatööriliiton koulutusuudistusprojekti alkoi syksyllä 2015. Tänä keväänä koulutusuudistustyöryhmän työn tulokset ovat valmiina esiteltäviksi.
Koulutusuudistus esitellään 22.4.2017 Liiton Kevätpäivillä Kouvolassa. Lisätietoja on tulossa kerhoille huhtikuussa. Tämän kevään kerhotietokyselyssä tullaan myös kartoittamaan kerhojen koulutustilannetta. Radioamatööri-lehdessä käsitellään aihetta keväämmällä.
Tulevalla kesäleirillä Tammelan Mustialassa järjestetään kahtena päivänä koulutusuudistukseen liittyvää koulutusta.
 
* Seuraava hallituksen kyselytunti 11.2. *
Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään ensi viikon lauantaina 11.2. klo 14.00 Suomen aikaa taajuudella 3685 kHz. Tervetuloa kyselemään ja kuuntelemaan.
 
* Turva/vapepa-kysely *
Viestintäviraston neuvottelussa on joulukuussa sovittu, että liitto alkaa koordinoida turvallisuusviestintähankkeita. Tähän koordinaatioon liittyen liitto kartoittaa meneillään olevia turvallisuusviestintään liittyviä hankkeita, joissa on radioamatöörejä mukana.
Selvitystyötä vetää liiton hallituksen päätöksellä Jukka, OH6MWQ, joka tekee kirjallisen raportin tutkimuksen tuloksista. Hän on lähettänyt kerhoille kyselyn aiheeseen liittyen. Jos kerhosi ei ole vielä saanut kyselyä, ota yhteyttä Jukkaan, omakutsu toimii.
Toivotaan, että mahdollisimman moni kerho vastaisi kyselyyn ja kertoisi omasta turva/vapepa-toiminnastaan.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH7AI:n vuosikokous
Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI, sääntömääräinen vuosikokous pidetään kerholla 5.2.2017 klo 14.00. Tervetuloa.
 
OH6AK:n vuosikokous
Ala-Keiteleen radiokerho ry:n, OH6AK, sääntömääräinen vuosikokous pidetään kerholla 5.2.2017 klo 12.00. Tervetuloa.
 
Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous
Laivaston Radioamatöörit ry:n, OH1AJ, vuosikokous pidetään kerholla ensi tiistaina 7.2.2017 klo 18.00. Osoite on Puosuntie 2, 20240 Turku. Tarjolla kahvia ja pullaa. Tervetuloa.
Johtokunta
 
OH8AA:n vuosikokous
Kahdeksikkojen kerho ry:n sääntöjen määräinen vuosikokous pidetään ensi tiistaina 7.2.2017 klo 18.00 kerhon tiloissa Oulunsalossa. Osoite on Koulutie 6. Tervetuloa!
 
OH3AA:n vuosikokous
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, sääntömääräinen vuosikokous pidetään Kerhotalolla sunnuntaina 12.2.2017 klo 14.00 alkaen. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Johtokunta
 
OH4AC:n vuosikokous
Mikkelin Seudun Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 14.2.2017 kello 18. Paikka on poikkeuksellisesti Savilahdenkatu 4, talon kerhohuone. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät vuosikokousasiat sekä esitellään kerhon uusi 2 m toistin. Tervetuloa.
 
OH2AP:n vuosikokous
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, vuosikokous pidetään tutussa paikassa Ollin, OH2OW, luona torstaina 16.2.2017 klo 18. Osoite on osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Käsittelyssä ovat sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat.
Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen Olli, OH2OW, esittelee antennimastoprojektin ja siihen liittyvät lupaprosessit kaupunkiympäristössä. Tervetuloa! Kahvitarjoilu.
 
* Tule mukaan SOCWA-aktivitettiin *
Ruotsalaiset ylläpitävät CW-aktiviteettia nimeltä SOCWA, jossa useita suomalaisiakin on mukana. SOCWA ei ole kilpailu, vaikka sen yhteydessä julkaistaankin lista kahdestakymmenestä aktiivisemmasta asemasta. Jos CW-yhteydet kiinnostavat, tule mukaan. Lisätietoja saa osoitteesta http://www.socwa.se/.
 
* Kaksi radioamatöörikurssia alkaa helmikuussa Lahdessa! *
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; aloittaa taas helmikuussa yhteistyössä MPK:n kanssa kaksi perusluokan kurssia. lltakurssi alkaa tiistaina 9.2.2017 ja kestää maaliskuun loppuun saakka. Talvilomaviikon intensiivikurssi alkaa vastaavasti 27.2.2017 ja kestää siis hiihtolomaviikon ajan. Kursseille voi ilmoittautua joko Sepolle, OH2TO; puh. 0400 713 545 tai sähköpostitse oh3ac ät oh3ac piste äf ii tai MPK:n sivuilta sen kurssikalenterista.
 
* Suomen Partiolaisten radioamatööritunnukset, SUF- ja SGF-suffiksit *
Vuonna 2017 Suomen Partiolaisten SUF- ja SGF-suffiksit jaetaan koko vuodeksi kerrallaan. Partiokutsut on tarkoitettu partiolippukuntien käyttöön ja niillä voi workkia esimerkiksi retkiltä, leireiltä ja Jamboree On The Air – eli JOTA-tapahtumasta.
Viime vuoden JOTA-59-tapahtuman osallistujalistan mukaiset asemat ovat ensisijaisesti oikeutettuja käyttämään vuonna 2016 käytössä ollutta suffiksia. Olet saanut sähköpostin, jossa on kutsun varausohjeet. Toimi annetun ohjeen mukaisesti viimeistään maaliskuun kuudenteen päivään mennessä. Mikäli annettuun päivämäärään mennessä jokin amatööritunnus on edelleen vapaana, tulee se uudelleen haettavaksi.
Tarkoitus on luoda lippukunnille mahdollisuus workkia partiokutsulla koko vuosi tammikuusta joulukuuhun. Jos et ole saanut asiasta sähköpostia tai sinulle tulee muita partiokutsuihin liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä lisätietoja varten.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, Triathlon DX Contest, 10-10 International Winter Contest, F9AA Cup, Black Sea Cup International, FYBO Winter QRP Sprint, AGCW Straight Key Party, FISTS Winter Slow Speed Sprint, Mexico RTTY International Contest ja North American Sprint.
Ensi tiistaina 7.2. on vuorossa NAC VHF ja ensi torstaina 9.2. NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ WW RTTY WPX Contest, SARL Field Day Contest, Asia-Pacific Spring Sprint, Dutch PACC Contest, KCJ Topband Contest, SKCC Weekend Sprintathon, OMISS QSO Party, FISTS Winter Unlimited Sprint, AWA Amplitude Modulation QSO Party ja Balkan HF Contest.
 
* WWFF-puistoaktivointikilpailu *
JKR Radioklubi julistaa WWFF-puistoaktivointikilpailun ajalle 1.1.2017-30.6.2017.
Vähintään 44 kusoa kustakin puistosta pitänyt ja useamman OHFF-puiston aktivoinut on voittaja. Jäävejä ovat OH1UH, OH2NAK, OH3BHL ja OH7JHA, jotka toimivat palkintoraadissa.
Osallistuminen lasketaan Timolle (OH7JHA) toimitetuista lokeista. Kuusi ensimmäistä palkitaan. Palkinnot jaetaan SRALn kesäleirillä. Palkinnot on lahjoittanut OH2NAK Seppo.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 11. helmikuuta klo 15.00 SA. Kauniaisista, OH2K:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media