Toimiston tiedote 5/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 5/2017, 11.2.2017
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 11.2.2017 klo 15.00 SA. Kauniaisista, OH2K:n asemalta, taajuuksilla 3685 kHz ja 7075 kHz.
 
* Suomi 100 -tunnuksen käyttö QSL-korteissa *
* Kevätpäivät Kouvolassa *
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Seuraava hallituksen kyselytunti 11.2. *
* Radioamatööriaiheinen leirikoulu heinäkuussa *
* Levitä sanaa leirikoulusta *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Lahdessa alkaa helmikuussa kolme radioamatöörikurssia *
* Suomen Partiolaisten radioamatööritunnukset, SUF- ja SGF-suffiksit *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Suomi 100 -tunnuksen käyttö QSL-korteissa *
Suomen Radioamatööriliitto on saanut vastauksen valtioneuvoston Suomi 100 -ohjelmalle lähettämäänsä hakemukseen. Liiton jäsenet saavat tämän myötä käyttää Suomi 100 -tunnusta OF-kutsumerkkien QSL-korteissa.
Kaikkia jäseniä, jotka aikovat tehdä OF-kortin, pyydetään tutustumaan graafiseen ohjeistukseen, jossa määritellään miten Suomi 100 -tunnusta saa käyttää. Ohjeistus löytyy osoitteesta http://suomifinland100.fi/oppaat-ja-aineistot/.
Suomi 100 -tunnuksen oikeudet omistaa valtioneuvoston kanslia ja tunnusta on käytettävä ohjeistuksen mukaisesti. Tunnuksen saa osoitteesta http://suomifinland100.fi/media/.
Tunnuksen kaupalliseen käyttöön vaaditaan erillinen kirjallinen sopimus Suomi 100 -ohjelman kanssa.
 
* Kevätpäivät Kouvolassa *
Suomen Radioamatööriliiton Kevätpäivät pidetään Kouvolassa 21.-23.4.2017. Tapahtuma on Sotilasradiopäivän yhteydessä.
Sotilasradiopäivän ohjelmassa on klo 10.00-14.00 välisenä aikana seuraavat esitelmät:
Lauri Lehtonen, Ilmavoimien radiotiedustelu
Martti Susitaival, Viestisotaa Rukajärvellä
Sakari Viinikainen, Pohjois-Kymenlaakson suojeluskunnat sisällissodassa.
Tämän jälkeen on mahdollisuus tutustua Kouvolan Sotilasradiomuseon näyttelyyn.
Klo 14.00 alkaa SRAL:n koulutusuudistuksen esittely ja klo 16.00 pidetään Liiton sääntömääräinen kevätkokous. Muutakin ohjelmaa saattaa olla luvassa päivän aikana. Ohjelma tarkentuu lähempänä ja lisätietoja tapahtumasta tulee maaliskuun Radioamatööri-lehteen.
Tapahtumassa on kirpputori ja myyntinäyttelyitä.
 
Vapepa-päivät
Sunnuntaina 23.4. pidetään SRAL:n Vapepa-päivät klo 10.00-15.00 Original Sokos Hotel Vaakunassa, Kouvolassa. Tarkempi ohjelma sekä ilmoittautumisohjeet ovat tulossa myöhemmin.
 
Majoitus
Majoitusta on tarjolla Sokos Hotel Vaakunassa. Hinnat ja lisätiedot saa liiton kotisivuilta osoitteesta http://www.sral.fi.
 
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kouvola-talolla lauantaina 22.4.2017. Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kevätkokousta eli 22.2.2017 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Seuraava hallituksen kyselytunti 11.2. *
Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään tämän viikon lauantaina 11.2. klo 14.00 Suomen aikaa taajuudella 3685 kHz. Tervetuloa kyselemään ja kuuntelemaan.
 
* Radioamatööriaiheinen leirikoulu heinäkuussa *
Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää leirikoulun 2.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Leirikoulu on tarkoitettu kaikille radioamatööriharrastuksesta kiinnostuneille.
Leirikouluviikon aikana tutustutaan radioamatööritoimintaan ja opiskellaan perusluokan radioamatööritutkinnon asioita. Jokainen saa rakentaa elektroniikkarakennussarjan juottamalla. Halukkaat pääsevät kokeilemaan yhteydenpitoa radiolla. Leirikoulussa on mahdollista suorittaa radioamatööritutkinto.
Majoitus on Mustialassa HAMK:n tiloissa. Leirikoulu on osittain samaan aikaan Suomen Radioamatööriliiton suurimman vuosittaisen tapahtuman, kesäleirin, kanssa. Kesäleiri pidetään myös Mustialassa ja leirille saapuu monta sataa kävijää. Leirikoululaiset osallistuvat osittain myös kesäleirin ohjelmaan.
Leirikoulumaksu on 160 euroa (alle 12-vuotias) ja 190 euroa (muut). Maksu sisältää opetuksen, luentomateriaalin, ruokailun ja majoituksen sekä mahdolliset radioamatööritutkinnot.
Ilmoittautumiset 9.6.2017 mennessä osoitteessa http://leirikoulu.sral.fi/.
 
* Levitä sanaa leirikoulusta *
Liiton kotisivuilta on tulostettavissa pdf-esite leirikoulusta. Sitä voi jakaa harrastuksesta kiinnostuneille tuttaville tai viedä vaikka kerholle ja oman paikkakunnan ilmoitustauluille.
Leirikouluinfo löytyy pääsivulta osoitteesta http://www.sral.fi.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Jorma Kannisen, OH1BDZ ja Pertti Kärkkäisen, OH2MT, poismeno.
Kunnioitamme Jorman ja Pertin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH3AA:n vuosikokous
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, sääntömääräinen vuosikokous pidetään Kerhotalolla sunnuntaina 12.2.2017 klo 14.00 alkaen. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Johtokunta
 
OH4AC:n vuosikokous
Mikkelin Seudun Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 14.2.2017 kello 18. Paikka on poikkeuksellisesti Savilahdenkatu 4, talon kerhohuone. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät vuosikokousasiat sekä esitellään kerhon uusi 2 m toistin. Tervetuloa.
 
OH6AH:n vuosikokous:
Seinäjoen Seudun Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään keskiviikkona 15.2.2017 klo 18.00 kerhotalolla osoitteessa Metsontaival 19, Seinäjoki. Samalla kerhoilta. Kahvitarjoilu. Tervetuloa.
 
OH2AP:n vuosikokous
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, vuosikokous pidetään tutussa paikassa Ollin, OH2OW, luona torstaina 16.2.2017 klo 18. Osoite on Torpantie 7, Järvenpää. Käsittelyssä ovat sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat.
Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen Olli, OH2OW, esittelee antennimastoprojektin ja siihen liittyvät lupaprosessit kaupunkiympäristössä. Tervetuloa! Kahvitarjoilu.
 
Lahden Radioamatöörikerholla mittava mainoskampanja MM-kisojen aikana ja kurssien kynnyksellä!
Lahden Radioamatöörikerho, OH3AC; repäisee sekä MM-kisojen kunniaksi että viikolla 9 alkavan kahden radioamatöörikurssin tiedottamiseksi mittavalla mainoskampanjalla.
Viikolla 8 eli tarkemmin sanoen 18.2. alkaen kaikissa Lahden kaupungin linja-autoissa on mainoskampanja, jossa mainostetaan sekä seuraavalla viikolla alkavia kahta kurssia sekä kutsutaan tutustumaan kerhoon avoimien ovien päivinä. Kampanja perustuu linja-autoihin näkyviin paikkoihin kiinnitettäviin tuhanteen neljäänsataan A5-kokoiseen tarraan. Lisäksi kampanjan osana on myöhemmin paljastettava erikoisuus.
Kaupallisesti melko kallis kampanja on saatu pääosin sponsoroituna ja neuvoteltuna kiitoksena kerhon viime syksynä kouluttamalta kurssilaiselta.
 
Tervetuloa Lahden MM-kisoihin: Radiomäellä avoimet ovet!
Hiihdon MM-kisat pidetään Lahdessa 22.2.-5.3.2017. Lahti ja OH3AC toivottavat myös kaikki radioamatöörit tervetulleiksi kisoihin ja Lahteen!
Kaikkia MM-hiihtojen ja museon vieraita varten OH3AC pyrkii pitämään ovensa auki päivittäin klo 10.00-18.00 sekä olemaan äänessä sekä HF-taajuuksilla että kerhon OH3RAC-toistimilla mahdollisimman paljon koko kisojen ajan.
Mikäli olet Lahden keskustassa tai tulossa kaupunkiin, voit myös soittaa kerholle 046 938 4050 ja tarkastaa, että onko kukaan paikalla. Mikäli numerosta ei vastata, voit myös soittaa Maaritille, OH3EXI; 040 708 7861. Saat lisätietoa myös sähköpostilla oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
Lisätietoja helmikuun Radioamatööri-lehdessä.
 
Erikoistunnus OH100SKI ääneen
Lahden Radioamatöörikerho, OH3AC; on saanut Viestintävirastolta käyttöön tunnuksen OH100SKI. Tunnuksella juhlitaan sekä Suomen itsenäisyyden juhlavuotta että Lahden MM-kisoja. Tunnusta käytetään mm. kerhon bulletiineissä, kilpailuissa ym.
 
* Lahdessa alkaa helmikuussa kolme radioamatöörikurssia *
Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC järjestää yhteistyössä MPK:n kanssa kolme helmikuussa alkavaa radioamatöörikurssia. Ensimmäinen kurssi alkoi viime tiistaina mutta mukaan ehtii vielä mukavasti. Kurssi on tiistai-iltaisin klo 18.00 Vanhalla Radioasemalla.
Kevään talvilomaviikon intensiivikurssi alkaa maanantaina 27.2. klo 10.00 ja jatkuu päivittäin klo 10.00-16.00 koko viikon ajan. Kerho avustaa myös ulkopaikkakuntalaisia löytämään majoitusta kurssin ajalle. Lahden Radio- ja tv-museo avataan tiistaina 28.2. ja kurssilaisilla on mahdollisuus tutustua uusittuun museoon aivan alkumetreillä.
Kevään toinen iltakurssi alkaa tiistaina 28.2. klo 18.00 ja kestää 18.4. asti. Kurssi pidetään tiistai-iltaisin klo 18.00-21.00.
Kursseille voi ilmoittautua joko MPK:n koulutuskalenterin (www.mpk.fi) kautta tai suoraan Jari, OH2BU; puh: 0400 503 221, joka myös antaa lisätietoja tai oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
 
* Suomen Partiolaisten radioamatööritunnukset, SUF- ja SGF-suffiksit *
Vuonna 2017 Suomen Partiolaisten SUF- ja SGF-suffiksit jaetaan koko vuodeksi kerrallaan. Partiokutsut on tarkoitettu partiolippukuntien käyttöön ja niillä voi workkia esimerkiksi retkiltä, leireiltä ja Jamboree On The Air – eli JOTA-tapahtumasta.
Viime vuoden JOTA-59-tapahtuman osallistujalistan mukaiset asemat ovat ensisijaisesti oikeutettuja käyttämään vuonna 2016 käytössä ollutta suffiksia. Olet saanut sähköpostin Allulta, OH1FJK, jossa on kutsun varausohjeet. Toimi annetun ohjeen mukaisesti viimeistään maaliskuun kuudenteen päivään mennessä. Mikäli annettuun päivämäärään mennessä jokin amatööritunnus on edelleen vapaana, tulee se uudelleen haettavaksi.
Tarkoitus on luoda lippukunnille mahdollisuus workkia partiokutsulla koko vuosi tammikuusta joulukuuhun. Jos et ole saanut asiasta sähköpostia tai sinulle tulee muita partiokutsuihin liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä Alluun lisätietoja varten.
”Allu” Allan Nurmi, OH1FJK, RA-kilta/Liedon Eränkävijät, 0400 692 440.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW RTTY WPX Contest, SARL Field Day Contest, Asia-Pacific Spring Sprint, Dutch PACC Contest, KCJ Topband Contest, SKCC Weekend Sprintathon, OMISS QSO Party, FISTS Winter Unlimited Sprint, AWA Amplitude Modulation QSO Party ja Balkan HF Contest.
Ensi tiistaina 14.2. on vuorossa NAC UHF ja ensi keskiviikkona 15.2. AGCW Semi-Automatic Key Evening. Ensi torstaina 16.2. käydään NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL International DX Contest, Russian PSK WW Contest ja Feld Hell Sprint.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 18. helmikuuta klo 15.00 SA. Lapualta, OH6SRAL:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media