Toimiston tiedote 7/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 7/2017, 25.2.2017
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 25.2.2017 klo 15.00 SA. Turusta, OH1T:n asemalta, taajuuksilla 3685 kHz ja 7075 kHz.
* Liitto tarjoaa jäsenilleen kaksi tutkintomoduulia *
* Suomen Radioamatööriliitto ry ja Turun ammattikorkeakoulu aloittavat yhteistyön *
* Onhan jäsenmaksusi maksettu? *
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Kevätpäivät Kouvolassa *
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* OI8VK viestiaselajin vuosipäivänä Rokualla *
* Lahdessa alkaa nyt hiihtolomaviikolla kaksi radioamatöörikurssia *
* Kilpailu-uutisia *
* Palauta YL-maljan tuloslistauksesi 1.3. mennessä *
* Naistenpäivän kilpailu 8.3.2017 *
* Seuraava bulletiini *
* Liitto tarjoaa jäsenilleen kaksi tutkintomoduulia *
Suomen Radioamatööriliiton hallitus on päättänyt 23.2. kokouksessaan, että Liitto maksaa jäsentensä kaksi ensimmäistä tutkintomoduulia. Uudistus otetaan käyttöön heti, kun pätevyystutkijakunta on selvittänyt käytännön asiat. Asiasta tiedotetaan lähiaikoina lisää.
* Suomen Radioamatööriliitto ry ja Turun ammattikorkeakoulu aloittavat yhteistyön *
Suomen Radioamatööriliitto ry. ja Turun ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen radioamatööritutkinnon ja siihen liittyvien koulutusten sisällyttämiseksi osaksi vapaasti valittavia opintoja Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa.
Radioamatööritutkintojen vastaanottajina toimivat Turun AMK:n palveluksessa olevat Radioamatööriliiton hallituksen hyväksymät pätevyystutkijat.
Tavoitteena on saada radioamatööriopinnot osaksi opetustarjontaa syksyllä 2017.
Yhteistyöhanke toimii valtakunnallisena pilottina. Tavoitteena on laajentaa yhteistyötä tulevaisuudessa myös muiden Suomen korkeakoulujen suuntaan.
* Onhan jäsenmaksusi maksettu? *
Jäsenmaksujen eräpäivä oli 3.2.2017. Olethan maksanut Liiton jäsenmaksun? Huomaa, että kevätkokouksessa äänioikeus on vain niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan. Jos olet hukannut laskusi, ota yhteyttä Liiton toimistoon. Niihin kyselyihin, joihin ei ole vielä vastattu, vastataan ensi viikon aikana.
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Suomen Radioamatööriliiton kevätkokous pidetään Kouvola-talolla lauantaina 22.4.2017. Jäsenten Liiton kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset oli toimitettava hallitukselle 22.2. mennessä. Hallitus on alustavasti käsitellyt ja merkinnyt tiedoksi saapuneet esitykset kokouksessaan 23.2. Esitykset julkaistaan liiton kotisivujen jäsensivuilla yhdessä hallituksen vastausten kanssa samanaikaisesti hyvissä ajoin ennen kevätkokousta. Menettely vastaa aiempien vuosin käytäntöä. Hallitus perehtyy aloitteisiin huolellisesti.
* Kevätpäivät Kouvolassa *
Suomen Radioamatööriliiton Kevätpäivät kestävät koko viikonlopun 22.–23.4.2017. Lauantain ohjelma on Kouvola-talossa sekä lähellä sijaitsevassa Putkiradiomuseossa. Sunnuntainen Vapepa-päivä järjestetään Original Sokos Hotel Vaakunassa.
Kevätpäivien lauantain ohjelmassa on muun muassa hallituksen kyselytunti, infotilaisuus Liiton koulutusuudistuksesta ja Liiton sääntömääräinen kevätkokous. Tapahtumassa on kirpputori. Lauantaina on myös mahdollisuus tutustua Kouvolan Putkiradiomuseon näyttelyyn. Liiton kevätkokouksen jälkeen pidetään cocktail-tilaisuus.
Keväpäivien yhteydessä on Sotilasradiopäivä, jonka ohjelmassa on esitelmät Ilmavoimien radiotiedustelu, Viestisotaa Rukajärvellä ja Pohjois-Kymenlaakson suojeluskunnat sisällissodassa.
Osallistumismaksu Sotilasradiopäivään on 10 euroa (vain käteismaksu ovella). Maksu sisältää väliajan kahvin/teen ja leivän sekä tutustumisen Sotilasradiomuseoon. Sotilasradiopäivään pitää ilmoittautua etukäteen. Sähköposti museo ät putkiradiomuseo piste äf ii tai puhelin (mieluimmin viestinä) 040 540 3317.
Jos osallistuu vain Liiton Kevätpäivien ohjelmaan, ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, eikä maksaa Sotilasradiopäivän osallistumismaksua.
Lisätietoa Kevätpäivistä saa Liiton kotisivuilta sekä pian ilmestyvästä maaliskuun Radioamatööri-lehdestä.
Vapepa-päivä sunnuntaina
Sunnuntaina 23.4. pidetään SRAL:n Vapepa-päivä klo 10.00–15.00 Original Sokos Hotel Vaakunassa, Kouvolassa. Vapepa-päivä on tarkoitettu Vapepa-toiminnassa aktiivisesti mukana oleville Liiton jäsenille. Lisätietoa ilmoittautumisesta sekä alustava ohjelma julkaistaan maaliskuun Radioamatööri-lehdessä.
Majoitus Kouvolassa
Majoitusta on tarjolla Original Sokos Hotel Vaakunassa. Hinnat ja varausohjeet löytyvät Liiton kotisivuilta osoitteesta http://www.sral.fi.
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi *
SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa toisen kerran suuren suosion saaneen mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 20.5.2017 Artjärven Viestikalliolla.
Kurssilla kerrotaan olennaisia mastotyöskentelyyn liittyviä turvallisuusasioita ja varoitetaan erityisistä vaaranpaikoista. Lisäksi tutustutaan erilaisten putoamissuojainten käyttöön, erilaisiin varusteisiin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön sekä turvallisiin työtapoihin.
Kurssi jakaantuu kahteen osaan: teoriaosuuteen luentomuotoisena ja mastossa suoritettaviin käytännön harjoitteisiin. Mastossa suoritettavat harjoitukset ovat vapaaehtoisia ja valvottuja. Kurssille osallistuneet saavat kirjallisen luentomateriaalin.
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti mastotyön vasta-alkajille. Kurssi EI anna pätevyyttä mastotöihin. Alaikäraja on 18 vuotta. Kurssille voidaan ottaa enintään 16 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kurssin hinta on 25 euroa sisältäen ruokailun. Kurssin vetäjinä toimivat Vili, OH5GE ja Heikki OH2LH.
Kurssille voi ilmoittautua Liiton sivuille avatulla ilmoittautumislomakkeella osoitteessa http://www.sral.fi.
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Pentti Rahikan, OH2MN ja Reino Petäjän, OH1UA, poismeno.
Kunnioitamme Pentin ja Reinon muistoa hetken hiljaisuudella.
* Kerhot tiedottavat *
Tervetuloa Lahden MM-kisoihin: Radiomäellä avoimet ovet!
Hiihdon MM-kisat pidetään Lahdessa 22.2.-5.3.2017. Vieraita varten OH3AC pitää ovensa auki päivittäin klo 10.00-18.00 sekä on äänessä OH3RAC-toistimilla mahdollisimman paljon koko kisojen ajan erikoistunnuksella OH100SKI.
Mikäli tulet Lahteen, voit myös soittaa kerholle 046 938 4050 ja tarkastaa, että onko kukaan paikalla. Mikäli numerosta ei vastata, voit soittaa Maaritille, OH3EXI; 040 708 7861. Saat lisätietoa myös sähköpostilla osoitteesta oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
OH3AC:n 40-vuotisjuhlabulletiini sunnuntaina 26.2. klo 09.30 SA. tunnuksella OH100SKI
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, ensimmäinen radiobulletiini annettiin 27.2.1977. Lukijana oli Leena, OH3HF. Bulletiinin tiheys on vuosien varrella vaihdellut, nykyään se annetaan joka kolmas sunnuntai. Nyt sunnuntaina 26.2. annettava bulletiini on järjestysluvultaan 1029.
Bulletiinin traditio on ollut kertoa nimipäiväsankarn nimestä. Tämän hienon perinteen aloitti aikanaan OT Retu, OH3WK. Mikä parasta, sunnuntaina on Nestorin nimipäivä, joka sopii hyvin juhlaan: ”Kreikkalaisessa mytologiassa Nestor oli sankari, joka vielä vanhoilla päivillään antoi neuvoja nuoremmille sotureille. Nestori merkitsee kunniavanhusta.”
Bulletiini annetaan juhlavuoden erikoistunnuksella OH100SKI.
OH3NE:n vuosikokous
Tampereen Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään kerhohuoneella Pyynikin näkötornilla ensi maanantaina 27.2.2017 kello 18. Kerhon osoite on Näkötornintie 20. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät vuosikokousasiat.
OH5AE:n vuosikokous
Elimäen Radioamatöörikerho ry:n vuosikokous pidetään kerhotiloissa Elimäen Haukkavuorella ensi viikon lauantaina 4.3.2017 alkaen klo 14.00. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tervetuloa!
Päijät-Hämeen Viestikillan perustava kokous
Lahden Radio- ja tv-museon auditoriossa pidetään lauantaina 4.3.2017 klo 13.00 Päijät-Hämeen Viestikillan perustava kokous. Perustavina tahoina ovat MPK:n Lahden koulutuspaikka ja OH3AC. Kokoukseen toivotetaan tervetulleiksi radioamatöörit ja muut viestinnästä kiinnostuneet. Perustavan kokouksen yhteydessä kuullaan myös alan ajankohtainen huippuesitelmä. Ennen kokousta tai kokouksen jälkeen on mahdollisuus tutustua saman viikon tiistaina 28.2.2017 avattuun, uudistettuun Lahden Radio- ja tv-museoon.
OH9AA:n vuosikokous
Kemin Yhdeksiköt ry:n vuosikokous pidetään uudella kerhohuoneella tiistaina 7.3.2017 klo 18.00 alkaen. Osoite on Valtakatu 27-29 B. Kokoontuminen B-rapun eteen, josta kuljetaan johdetusti kellaritiloissa sijaitsevalle kerhohuoneelle. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tervetuloa kokoukseen! Pullakahvia tarjoillaan!
Kemin Yhdeksiköt ry:n hallitus
Kakkosten Kerho ry:n, OH2AA, sääntömääräinen vuosikokous
Kokous pidetään tiistaina 14.3.2017 klo 18.30 alkaen kerhon tiloissa. Osoite on Kisällinkuja 1a B1, 00640 Helsinki. Käsitellään tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016 sekä hyväksytään talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017 ja käsitellään muut sääntöjen määräämät vuosikokousasiat.
Paikalle pääsee Busseilla: 52 , 52A, 52V, 64, 64N, 69, 72, 512, 512A, 550 ja 550B, Käskynhaltijantie, K- Marketin pysäkki.
Omalla autolla tulijat voivat pysäköidä viereisen K- Marketin metsikön puoleiselle parkkipaikalle ja Hirsipadontielle. HUOM. Kerhon pihalla ja Kisällinkujalla on pysäköintikielto.
Kahvi/teetarjoilu + pikkupurtavaa. Tervetuloa!!
OH2AA Hallitus
RATS:n vuosikokous
Radioamatööritekniikan seura ry. sääntömääräinen vuosikokous järjestetään sunnuntaina 26.3.2017 klo 12.00. Kokouspaikka on Padasjoen kunnantalo osoitteessa Kellosalmentie 20. Varsinainen kokous alkaa klo 15.00. Tapahtumassa on kahvitarjoilu ja mielenkiintoisia esitelmiä.
Yhteiskuljetus VUSHF-leirille
Radioamatööritekniikan seura järjestää yhteiskyydityksen VUSHF-leirille Ruotsiin. Leiri on 9.–11.6. Tjörnin saarella. Lisätietoja osoitteesta www.rats.fi.
 
 
* OI8VK viestiaselajin vuosipäivänä Rokualla *
Pohjanviestikillan radioasema, OI8VK, päivystää Rokualla upseerimaja Rokulissa lauantaina 4.3. sekä sunnuntaina 5.3. klo 08.00-12.00. 80 metrillä SSB, 3740 kHz ja CW, 3554 kHz. 40 metrillä SSB, 7050 kHz ja CW, 7043 kHz. Tervetuloa käymään tai vastaamaan kutsuumme. 73 de OI8VK, Jaakko, OH8FCK ja Juha, OH8BQT.
* Lahdessa alkaa nyt hiihtolomaviikolla kaksi radioamatöörikurssia *
OH3AC järjestää yhteistyössä MPK:n kanssa kaksi hiihtolomaviikolla alkavaa radioamatöörikurssia. Talvilomaviikon intensiivikurssi alkaa maanantaina 27.2. klo 10.00 ja jatkuu päivittäin klo 10.00-16.00 koko viikon ajan.
Kevään toinen iltakurssi alkaa tiistaina 28.2. klo 18.00 ja kestää 18.4. asti. Kurssi pidetään tiistai-iltaisin klo 18.00-21.00.
Kursseille voi ilmoittautua joko MPK:n koulutuskalenterin, www.mpk.fi, kautta. Ilmoittautua voi myös suoraan Jarille, OH2BU, puh: 0400 503 221. Jari myös antaa lisätietoja tai niitä saa osoitteesta oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ 160-Meter Contest, REF Contest, UBA DX Contest, North American QSO Party, High Speed Club CW Contest ja SARL Digital Contest.
Ensi torstaina 2.3. on vuorossa NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, ARRL International DX Contest, Wake-Up! QRP Sprint, Open Ukraine RTTY Championship, UBA Spring Contest, DARC 10-Meter Digital Contest, SARL Hamnet 40m Simulated Emergency Contest ja NSARA Contest.
* Palauta YL-maljan tuloslistauksesi 1.3. mennessä *
YL-maljaan voivat osallistua suomalaiset naisradioamatöörit. Kilpailu toistuu samanlaisena joka vuosi. Uusi kausi alkaa aina tammikuun ensimmäisenä päivänä.
Kilpailussa OH-yhteys antaa yhden pisteen, Euroopan yhteys kaksi pistettä ja DX-yhteys kolme pistettä. Yhteydet voidaan pitää joko CW:llä, fonella, digimodeilla tai sekaisin kaikilla lähetelajeilla.
Tulosilmoitus lähetetään viimeistään seuraavan vuoden maaliskuun 1. päivään mennessä osoitteeseen liiton toimiston osoitteeseen tai sähköpostilla osoitteeseen yl ät sral piste äf ii.
Kilpailun säännöt löytyvät liiton kotisivuilta kohdan ”kilpailut” alta kohdasta ”kotimaan kilpailut”.
* Naistenpäivän kilpailu 8.3.2017 *
Pian on jälleen vuorossa perinteinen naistenpäivän kilpailu. Nyt on hyvä aika kokeilla kisaamista vaikkapa ihan ensimmäistä kertaa tai verestää jo olemassa olevia taitoja tämän leppoisan ja yksinkertaisen kisan merkeissä. Illan kilpailun alkamisaikaa on myöhäistetty tunnilla, jotta mahdollisimman moni ehtisi osallistumaan.
Kilpailuaika on keskiviikkona 8.3. klo 0800–1000 UTC (10.00–12.00 SA.) ja klo 1600–1800 UTC (18.00–20.00 SA.). Aamun ja illan kilpailut ovat erillisiä kilpailuja. Kummassakin kilpailussa on tunnin mittaiset jaksot. HF-bandit, CW ja SSB.
Omat luokat myös OM-amatööreille, second operaattoreille ja kuuntelija-amatööreille.
Kilpailun säännöt löytyvät liiton kotisivuilta kohdan ”kilpailut” alta kohdasta ”kotimaan kilpailut”. Tervetuloa mukaan.
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 4. maaliskuuta klo 15.00 SA. Kauniaisista, OH2K:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media