Toimiston tiedote 11/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 11/2017, 25.3.2017
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 25.3.2017 klo 15.00 SA. Turusta, OH1T:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
* Uusia dokumentteja jäsensivuilla *
* Toimisto kiinni viikolla 14 *
* SRAL:n kesäleirin majoitusvarausten vastaanotto alkaa 3.4.2017 *
* Liiton Kevätpäivät Kouvolassa *
* Ilmoittaudu Vapepa-päivään 31.3. mennessä *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* ”Radioamatöörit ihan pihalla!” 18.4.2017 *
* Vuoden 2017 älyvapain kuso *
* ITE-tapahtuma 2017 *
* Youngsters on the Air (YOTA) 2017 – Haku auki! *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
* Ei bulletiinia 8.4. ja 15.4. *
 
* Uusia dokumentteja jäsensivuilla *
Liiton kotisivujen jäsensivuilla on julkaistu hallituksen vastaukset kevätkokousaloitteisiin.
Lisäksi on julkaistu Liiton vastaus Viestintäviraston lausuntopyyntöön koskien Lahden Radioamatöörikerhon, OH3AC, hakemusta radioamatööritutkintojen vastaanottajaksi.
Jäsensivuilla julkaistaan ensi viikolla Liiton toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2016. Näitä ei vielä teknisten ongelmien takia saatu sivuille.
Jäsensivuille pääsee Liiton sivujen etusivulta osoitteessa http://sral.fi/.
 
* Toimisto kiinni viikolla 14 *
Liiton toimisto on kiinni 3.-7.4.2017. Bulletiinia ei lueta lauantaina 8.4.
 
* SRAL:n kesäleirin majoitusvarausten vastaanotto alkaa 3.4.2017 *
Liitto järjestää Suomi 100 -juhlaleirin 4.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa, kuninkaankartanon alueella. Leiri on kuusipäiväinen, alkaen tiistaina kestäen sunnuntaihin.
Suomen itsenäisyyden juhlavuosi huomioidaan leiriohjelmassa. Mielenkiintoista tekemistä järjestetään niin radioamatööreille kuin heidän perheenjäsenilleen.
Majoitusvarausten vastaanotto alkaa 3.4.2017
Sisämajoitustilaa löytyy tunnelmallisista, vanhoista vierastaloista. Jokaisessa talossa on yhteinen, hyvin varustettu keittiö ja oleskelutila. Vessa ja suihkut löytyvät käytävältä. Maijala-talossa sijaitsevat lemmikkihuoneet.
Alueen puistomaisemassa on myös yllin kyllin tilaa teltoille sekä oma alue asuntovaunuille.
Sisämajoitustilan ja asuntovaunupaikkojen varauksia aletaan ottaa vastaan maanantaina 3.4.2017 klo 9.00. Mustialan matkailun puhelinnumero on 040 535 3583.
Telttapaikkoja ei tarvitse varata etukäteen.
Majoitushinnat löytyvät maaliskuun Radioamatööri-lehdestä ja Liiton kotisivuilta.
 
* Liiton Kevätpäivät Kouvolassa *
Suomen Radioamatööriliiton Kevätpäivät pidetään Kouvolassa 22.–23.4.2017. Lauantain ohjelma on Kouvola-talolla. Luvassa on muun muassa hallituksen kyselytunti ja infotilaisuus Liiton koulutusuudistuksesta. Klo 16.00 alkaa Liiton sääntömääräinen kevätkokous.
Lauantaina on lisäksi mahdollisuus tutustua Kouvolan Putkiradiomuseon näyttelyyn.
Kevätpäivien yhteydessä pidetään Sotilasradiopäivä Kouvola-talolla. Tapahtumassa on tarjolla mielenkiintoisia esitelmiä. Sotilasradiopäivään on ilmoittautua etukäteen. Sähköposti museo ät putkiradiomuseo piste äf ii tai puhelin (mieluimmin viestinä) 040 540 3317.
Osallistumismaksu Sotilasradiopäivään on 10 euroa (vain käteismaksu ovella). Maksu sisältää väliajan kahvin/teen ja leivän sekä tutustumisen Sotilasradiomuseoon.
Vain Liiton Kevätpäivien ohjelmaan osallistuvien ei tarvitse maksaa Sotilasradiopäivän pääsymaksua, eikä ilmoittautua ennakkoon.
Lisätietoa Kevätpäivistä, Sotilasradiopäivästä ja majoituksesta Kouvolassa saa Liiton kotisivuilta sekä maaliskuun Radioamatööri-lehdestä.
 
* Ilmoittaudu Vapepa-päivään 31.3. mennessä *
Sunnuntaina 23.4. pidetään SRAL:n Vapepa-päivä klo 10.00–15.00 Original Sokos Hotel Vaakunassa, Kouvolassa. Vapepa-päivä on tarkoitettu Vapepa-toiminnassa aktiivisesti mukana oleville Liiton jäsenille. Päivän aikana päivitämme tietojamme, tutustumme toisiin vapepalaisiin ja vaihdamme kuulumisia.
Liitto tarjoaa osallistujille lounaan ja iltapäiväkahvin. Ei-majoittuvien on mahdollista ostaa hotellista aamupalaa.
Alustava ohjelma
Klo 10.00 Avaus ja tervetuloa
Klo 10.30 Vapepa-info, lyhyt tiivistys Vapepan synnystä
Klo 11.00 Toimintatapoja eri alueilla
Klo 12.00 Lounas
Klo 13.00 Vapepa-koordinaattori Arsi Veikkolaisen puheenvuoro
Klo 13.30 Vapepa ja SRAL
Klo 14.00 OHTO-hälytys- ja -raportointijärjestelmä
Klo 14.15 ”Lapsi eksyksissä, auttaako digimode?”
Tulevaisuuden radioverkot
Vapepa ja Turva: koordinointi, erot, yhtäläisyydet, mahdollinen yhteistyö
Klo 15.00 Tilaisuuden päättäminen
Päätöskahvit
Vapepa-päivään ilmoittaudutaan etukäteen nettilomakkeella, joka löytyy Liiton kotisivuilta (www.sral.fi). Ilmoittautumiset 31.3.2017 mennessä. Lomakkeella voi myös varata majoituksen (la–su). Majoituksen jokainen maksaa itse.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Markku Hokkasen, OH6UV, poismeno.
Kunnioitamme Markun muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
OH7AA:n kevätkokous
Radioamatöörikerho Kuopion Seitoset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 26.3.2017 klo 14.00 kerholla. Osoite on Tikkalantie 6, Kuopio. Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!
Johtokunta
RATS:n vuosikokous
Radioamatööritekniikan seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään 26.3.2017 klo 12.00. Kokouspaikka on Padasjoen kunnantalo osoitteessa Kellosalmentie 20. Varsinainen kokous alkaa klo 15.00. Tapahtumassa on kahvitarjoilu ja mielenkiintoisia esitelmiä.
Yhteiskuljetus VUSHF-leirille
Radioamatööritekniikan seura järjestää yhteiskyydityksen VUSHF-leirille Ruotsiin. Leiri on 9.–11.6. Tjörnin saarella. Lisätietoja osoitteesta www.rats.fi.
OH6AD:n kevätkokous
Tervetuloa Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n kevätkokoukseen, joka pidetään maanantaina 27.3.2017 kello 18.00 alkaen. Paikka on Jyväskylän Monitoimitalon kerhohuone osoitteessa Kuntoportti 3.
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 10 §:ssä kevätkokoukselle määrätyt asiat. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä, 15 vuotta täyttäneellä nuorisojäsenellä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä äänioikeus.
Tervetuloa!
Hallitus
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; vuosikokous ma 27.3. klo 18.30
Kerhon vuosikokous, ns. tilinpäätöskokous, pidetään maanantaina 27.3.2017 klo 18.30 Radiomäen Vanhalla Radioasemalla.
Vuosikokouksessa käsitellään vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä kuullaan toiminnantarkastajan lausunto vastuuvapauden käsittelemiseksi. Kokoukseen voi osallistua yhdellä valtakirjalla tai etäyhteydellä esim. Skype tai puhelin.
Myös uudet jäsenet ja muut radioamatööritoiminnasta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita tilaisuuteen.
Hallitus
Esitelmäilta Kakkosten Kerholla
Kakkosten Kerholla on esitelmäilta tiistaina 28.3. klo 18.00 alkaen. Oletko varma että osaat käyttää ja käsitellä kondensaattoreita oikein? Tarjolla on tuhti paketti tietoa. FAE, DI Matti Niskala, Kemet Electronics Oy, tulee kertomaan perustietoa kondensaattoreista.
Esitelmän aiheita ovat:
– Erimallisten kondensaattorien valinta ja käyttö eri sovelluksissa.
– Kondensaattorien materiaalit.
– Erityyppisten kondensaattorien ominaisuudet.
– Kondensaattorien käsittely juotosten yhteydessä.
Matti vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin kondensaattoreista.
Torstaina 30.3. esitelmä jatkuu Kauniaisten radiokerholla, jolloin aiheessa mennään perusteita syvemmälle.
Tervetuloa!
OH3AD:n kevätkokous
Riihimäen Kolmoset ry:n kevätkokous pidetään 29.3.2017 kello 18.30. Paikka on Vihreä talo Riihimäellä osoitteessa Pohjoinen asemakatu 1. Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa paikalle!
OH6AG:n kevätkokous
CQ-Kerho OH6AG:n kevätkokous ja huhtikuun kuukausikokous pidetään jo 6.4.2017 klo 19.00 johtuen pääsiäispyhistä. Kokous pidetään ABC:n kabinetissa, kuten viimeksi, ja kerho tarjoaa kahvin/teen ja purtavaa. Sääntömääräiset asiat, esimerkiksi toimihenkilöiden valinta ja 2016 tilinpäätös. Hallitus toivottaa kaikki tervetulleiksi.
OH6AA:n vuosikokous
Vaasan Kuutoset ry, Vasa Sexorna rf, OH6AA, kutsuu jäsenensä vuosikokoukseen keskiviikkona 12.4.2017 klo 19.00 alkaen. Vuosikokous pidetään kerhon tiloissa osoitteessa Myllärinkatu 12 (3 krs). Sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat käsitellään. Tervetuloa!
 
* ”Radioamatöörit ihan pihalla!” 18.4.2017 *
Vuonna 2010 kansainvälisenä radioamatööripäivänä järjestettiin ”Radioamatöörit ihan pihalla” -tapahtuma ja nyt on aika olla edelleen ihan pihalla! Tapahtuma on harrasteemme markkinointitapahtuma, jonka tavoitteena on herättää mahdollisimman paljon positiivista ja hyväntahtoista huomiota sekä tuoda radioamatööriharrastusta näkyville.
Tapahtuma pidetään tiistaina 18.4.2017. Se voi jatkua aamusta iltaan tai kestää vapaavalintaisesti muutaman tunnin. Käytetyn ajan pituus ei vaikuta arvosteluun. Paikka on vapaavalintainen, mieluiten jossain ulkona vakioasemalta.
Sarjat: Yksilö tai tiimi. Tiimissä lisäpisteitä saa, jos tiimiin kuuluu vähintään yksi ”ysiysiäijä”.
Kilpailuasema: Kiinnostusta herättävä asema. Esimerkiksi perinneradio, erikoinen antenni, operaattorin huumorivaatteet, hevonen ja rattaat, polkupyöräasema ja niin edelleen. Kaikki radioamatööritaajuudet ja modet on sallittu. Kusojen määrä ei ratkaise, vaan kontaktit ympärillä hyörivien ihmisten kanssa ja toissijaisesti julkisuus mediassa.
Palkintona on mittaamaton maine ja kunnia. Mahdolliset muut palkinnot jaetaan Suomi 100 -leirillä Mustialassa
Ennakkoilmoittautuminen 11.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen pihalla ät sral piste äf ii. Lähetä ideasi ja tuleva ”esiintymispaikkasi”. Etukäteen julkaistavassa listassa kerrotaan asemien sijainti, jotta mahdollisimman moni radioamatööri voisi tulla paikalle kannustamaan tapahtumaa!
Mahdollista mainetta ja kunniaa varten lähettänet huhtikuun loppuun mennessä raportin päivän toiminnasta raadille osoitteella pihalla ät sral piste äf ii.
Tapahtuman hulvattomaan raatiin on kutsuttu Michael, OH2AUE ja Petri, OH1CX sekä ulkopuoliseksi tarkkailijaksi Groteski-Rami, OH1AYG.
Hankekoordinaattorina toimii Tiina, OH8BBO ja tapahtuman kummina Memma, OH1EG.
Eloisaa ja idearikasta kevättä kaikille sekä runsasta osanottoa toivottaen
”Edelleen ihan pihalla -raati”
 
* Vuoden 2017 älyvapain kuso *
Piditkö mielestäsi hienon kuson, kun sait yhteyden etelänavalle? Oikein kiva, mutta arvaapa, syntyykö muiden harrastajien keskuudessa asian tiimoilta kuitenkaan kahvipöytäkeskustelua? Tuskin, mutta nyt haetaankin sellaista kusoa, josta keskustellaan pitkään ja hartaasti ja huonommin liimatut tekohampaat putoavat naurunremakan takia suusta.
Vuoden älyvapain kuso -kilpailussa etsitään radioteknisesti – turhaan – haastavaa yhteyttä, jonka toteutuksessa ei ole käytännössä mitään järkeä, mutta viihdearvoa sitäkin enemmän. Huutele maailmalle kuuden väliaikaisen toistimen kautta kaivoksesta, innovoi utopistinen antennipatentti tai keskustele itsesi kanssa peilien avulla talosi ympäri. Hierokaa porukalla kasaan ehkä kaikkien aikojen timanttisin kerhoprojekti!
Pallo on sinulla, yllätä meidät. Rajoituksena kilpailuun osallistuvalla yhteydellä on, että lähete ei ohita mitään oleellista estettä kaapelia pitkin tai internetin kautta. Toistimet ynnä muut viritykset hyväksytään.
Kilpailussa on kaksi luokkaa:
Soololuokka: Itsenäisille Pelle Pelottomille
Ryhmäluokka: Kaveriporukoille tai kerhoille
Projekti tulee dokumentoida kattavasti, ja kilpailuun osallistutaan yhteyden pitämisestä kertovalla, mielellään kuvitetulla jutulla. Kilpailun satoa esitellään liiton lehdessä kilpailun edetessä.
Kilpailun voittajat ja kunniamaininnan arvoiset suoritukset valitsee myöhemmin nimettävä raati. Tarjolla on mainetta ja kunniaa sekä mahdollisesti joku konkreettinen, yhtä älyvapaa palkinto.
Kilpailuaika alkaa 1.4. ja jatkuu itsenäisyyspäivään 6.12. saakka. Palkinnot jaetaan joulukuussa Liiton toimistolla glögikutsuilla.
Tervetuloa mukaan.
 
* ITE-tapahtuma 2017 *
Kangasalan radiokerho OH3ABN järjestää ITE-tapahtuman huomenna, sunnuntaina 26.3.2017 klo 09.00-11.00 Suomen aikaa.
Tempauksen tavoitteena on innostaa rakenteluun ja pitää yhteyksiä itsetehdyllä eli ITE-laitteilla 80 metrin bandilla ilman kilpailua. ITE-asemat käyttävät kutsunsa lopussa /i-tunnusta.
Mikäli osallistut tapahtumaan ITE-laitteella, laita sähköpostia OH3ABN:n omakutsuosoitteeseen ja kerro hieman käyttämästäsi laitteistosta mieluiten kuvien kanssa. Saat paluupostissa kunniakirjan kiitokseksi osallistumisesta!
Kaikki radioamatöörit, asemasta riippumatta, ovat tervetulleita vasta-asemina mukaan tapahtumaan!
 
* Youngsters on the Air (YOTA) 2017 – Haku auki! *
YOTA järjestetään Iso-Britanniassa 5.-12.8.2017. Kyseessä on viikon mittainen leiri täynnä radioamatööriaiheista ohjelmaa. Suomen tiimiin mahtuu tänä vuonna kaksi 15-25-vuotiasta jäsentä sekä 18-30-vuotias tiiminvetäjä. Liitto kustantaa nuorten tapahtumaan osallistumisen. Jos haluat mukaan, ota nopeasti yhteyttä Katiin, OH2FKX. Katin tavoittaa omakutsuosoitteella. Lisätietoja saa suoraan Katilta tai osoitteesta http://www.sral.fi/radionuoret/.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan FOC QSO Party, CQ WW WPX Contest SSB ja UBA Spring Contest, 6m.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 1. huhtikuuta klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
* Ei bulletiinia 8.4. ja 15.4. *
Bulletiinia ei lueta huhtikuussa 8.4., koska toimisto on kiinni. Bulletiinia ei lueta myöskään lauantaina 15.4. pääsiäisen vuoksi.
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media