Toimiston tiedote 15/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 15/2017, 29.4.2017
SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 29.4.2017 Kauniaisista klo 15.00 SA. todennäköisesti taajuudella 3685 kHz.
SISÄLTÖ
* Liiton kevätkokouksen päätökset *
* Liiton kevätkokouksessa palkitut *
* Liiton verkkosivuasiaa *
* Leirialueella vapaata majoitustilaa *
* Ilmoittautuminen kesäleirin ensiapukurssille alkaa *
* Kerhot tiedottavat *
* Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät *
* OHFF-kesäkauden avaus *
* Radiosuunnistusharjoitukset alkoivat *
* Sammakot kurnuttavat – QRP-aktiviteettiviikonloppu *
* Tutkinto Otaniemessä *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton kevätkokouksen päätökset *
Suomen Radioamatööriliiton kevätkokous pidettiin Kouvolassa viime lauantaina 22.4.2017. Kevätkokouksen päätökset ovat luettavissa jäsensivuilta osoitteesta http://www.sral.fi/members/dokumentit.php.
Myös kevätkokouksen pöytäkirja julkaistaan jäsensivuilla sen valmistuttua.
 
* Liiton kevätkokouksessa palkitut *
Suomen Radioamatööriliiton kevätkokouksessa Kouvolassa palkittiin seuraavat henkilöt:
 
Lindellin palkinto
Vilho Manninen, OH6QR
 
Arvo Laron palkinto
Juhani Tapaninen, OH8MXL
 
Liiton hopeinen ansiomerkki
Timo Järvi, OH3TA / OH3LMG ja
Juhani Lehtosaari, OH2MD
 
Kilpailutoiminnan erikoispalkinto
Pertti Hohtio, OH2AXH
 
Vuoden titari
Niko Vanhatalo, OH5CZ
 
Vuoden perusluokkalainen
Reetta Mansikkaviita, OH1EBO
 
Perinneradiotoiminnan kunniamaininta
Kari Ruokonen, OH2NAS
 
Bulletiininikkari onnittelee kaikkia kokouksessa palkittuja.
 
* Liiton verkkosivuasiaa *
Suomen Radioamatööriliiton uusiin verkkosivuihin voi tutustua osoitteessa https://www.sral.fi/. Uusittu jäsenpalvelut-osio julkaistaan lähiaikoina ja siihen asti voit käyttää jäsenpalveluja vanhan sivuston kautta.
Kun uusi sivusto on kokonaan valmis, se siirretään sral.fi-osoitteeseen ja vanha sivusto arkistoidaan.
 
* Leirialueella vapaata majoitustilaa *
 
Liitto järjestää Suomi 100 -juhlaleirin 4.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa, kuninkaankartanon alueella.
Asuntovaunupaikkoja on varattu paljon, mutta leirialueella on vielä vapaana sisämajoitustilaa. Leirialueella voi majoittua tunnelmallisiin puurakennuksiin. Majoittujien käytössä ovat keittiöt ja olohuoneet. Leirillä on siis mahdollisuus valmistaa ruokaa ja säilyttää eväät jääkaapissa.
Jos tuot lemmikin mukanasi, ilmoita asiasta huonetta varatessasi, sillä lemmikkihuoneita on myös tarjolla.
Majoitusta voi varata Mustialan matkailun puhelinnumerosta 040 535 3583.
 
* Ilmoittautuminen kesäleirin ensiapukurssille alkaa *
Liiton kesäleirillä järjestetään torstaina 6.7. klo 12.00–16.00 hätäensiapukurssi SRAL:n jäsenille. Kurssilla huomioidaan erityisesti radioamatööreille mahdollisesti sattuvat tapaturmat, kuten sähköiskut, putoaminen ja juottimen aiheuttamat palovammat. Kurssille otetaan ensisijaisesti nuoria.
Mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Liitto tukee kurssia, joten osallistuminen maksaa vain 20 €/henkilö. Kurssimaksu sisältää todistuksen.
Ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella, joka avataan liiton sivuille ensi tiistaina 2.5.2017. Ilmoittautuminen päättyy 16.6.2017. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautunut saa sähköpostiin laskun, joka pitää olla maksettuna ennen kurssia.
 
* Kerhot tiedottavat *
Radiomäellä hurja talkoolauantai ja kerhoviikonloppu
Huomenna, lauantaina 29.4.2017 tapahtuu Radiomäellä, Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; viikonlopun kerholauantaissa taas paljon. Ohjelmassa on mm. releboxin vaihto mastossa, museon antennivaraston inventointi, nuorison kerholauantai-tapaaminen, makkaranpaistoa sekä kontestiworkkimista ja illanviettoa.
Tapahtumat alkavat noin klo 12.00 ja mukaantulijat ovat tervetulleita kauempaakin.
 
Lutikoiden tuuletus
Salon Radiokerhon, OH1AD, Luutikoiden tuuletus järjestetään nyt 28. kerran. Tapahtuma on lauantaina 13.5.2017 klo 10.00–17.00 OH1AD:n uudella kerhotalolla Muurlan tilalla. Huomaa, että Radioamatööri-lehdessä 4/2017 ja sittemmin Liiton sivuilla oli väärä osoite. Oikea osoite on siis Pihkavuorentie 15, Salon Muurla!
Mastopellolla on tilaa takakonttimyyntiin, toripaikka maksaa 10 euroa. Varaa paikka etukäteen Memmalta, OH1EG, omakutsu tai 050 569 2298.
Kerhon ruokapisteessä tarjolla grillimakkaraa, muurinpohjalättyjä, ludeburgereita, kahvia ja pullaa. Tule katsomaan kerhon uutta paikkaa ja nokkakusoilemaan mukavassa seurassa. Tervetuloa. Ota perhe ja peräkärry mukaan!
 
OH4AB:n vuosikokous
Pieksämäen Radioamatöörit ry:n, OH4AB, sääntömääräinen vuosikokous pidetään Uhomäen majalla 14.5.2017 klo 17.00 alkaen. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen myös vuodelle 2015. Hallitus toivottaa kaikki jäsenet tervetulleeksi kokoukseen.
 
* Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät *
Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät pidetään 9.-11.6.2017. Tapahtuma alkaa perjantai-iltana ja kestää sunnuntaihin puoleen päivään saakka. Tapahtuman järjestää Pohjois-Karjalan Radiokerho, OH7AB.
Tapahtuman paikkana on Maukkulan Mustikkamäki, entinen kyläkoulu Ilomantsissa. Paikka sijaitsee korkealla, 212 m korkean vaaran laella. Erinomainen paikka vaikka VHF-workkimiseen!
Leirin aikana OH7X on kuulolla Kolin toistimen taajuudella 145,775 MHz, aliääni 118,8 Hz.
Päivien ohjelmassa on mm. seurustelua, saunomista, workkimista, radioharrastajille sopivan kevyet kilpailut sekä tietysti kirpputori.
Majoitustilaa on sisällä ja ulkona. Matkailuautolla tai -vaunulla tulijalle on saatavissa sähköä. Majoitus vartaan suoraan Mustikkamäeltä numerosta 040 740 3002.
Muuhun kuin majoitukseen tai ruokailuihin liittyvät tiedustelut Vesalle, OH7XI, omakutsu tai puhelinnumero 050 3606 938.
 
* OHFF-kesäkauden avaus *
Puskaradistien ”OHFF Kesäkauden avaus 2017” -tapahtuma järjestetään lauantaina 20. toukokuuta 2017. Mukaan mahtuu vielä aktivoijia. Ilmoita osallistumisestasi sähköpostitse Timolle, OH7JHA. Osoite on Timon kutsu @gmail.com.
 
* Radiosuunnistusharjoitukset alkoivat *
Pääkaupunkiseudulla ja myös muualla Etelä-Suomessa järjestetään nyt keväällä ja alkukesästä radiosuunnistusharjoituksia.
Lauantaina 6.5. pidetään Helsingin Paloheinässä 80 metrin harjoitukset klo 10.00-13.00.
Kokoontumispaikka on Suomen Ladun hiihtomaja. Se sijaitsee Paloheinän ulkoilualueen parkkipaikan itäpäädyssä. Paloheinän ulkoilualueen osoite on Kuusmiehentie 68. Alueella on myös Paloheinän ulkoilumaja joka sijaitsee parkkipaikan länsipuolella.
Lauantaina 20.5. pidetään Hyvinkäällä 80 metrin harjoitukset. Kellonaika on vielä varmistumatta. Kokoontuminen Lukkojen levähdyspaikalla osoitteessa Pohjoinen kehätie 502, Hyvinkää.
Radiosuunnistusharjoituksista voi lukea lisää osoitteesta http://ardf.pp.fi/.
 
* Sammakot kurnuttavat – QRP-aktiviteettiviikonloppu *
Työskentelemme edullisilla QRP-rigeillä taajuudella 7023 kHz ja siinä aivan lähituntumassa viikonloppuna viikkoa ennen juhannusta. Kolmipäiväinen tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa 16.–18.6.2017. Tapahtumaan osallistuvat asemat ovat mahdollisuuksiensa mukaan QRV perjantaista sunnuntaihin kello 07.00–19.00 UTC.
Hanki ja rakenna oma Pixie, Frog tai muu 40 metrin aaltoalueella toimiva laite ja tule mukaan titaamaan. Tapahtumaan toivotaan osallistuvan myös muita asemia tehdastekoisilla laitteillaan, lähetystehoksi suositellaan maksimissaan 10 wattia.
73 de Veijo, OH3NFC ja Teemu, OH7KAA
 
* Tutkinto Otaniemessä *
PRK järjestää ensi viikon torstaina 4.5. radioamatööritutkintotilaisuuden Otaniemessä. Ilmoittautumiset osoitteeseen oh2fkx ät sral piste äf ii.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Feld Hell Sprint, 10-10 International Spring Contest, Digital ja Helvetia Contest.
Ensi maanantaina 1.5. käydään GCW QRP/QRP Party. Ensi tiistaina 2.5. on vuorossa NAC VHF ja ensi torstaina 4.5. NAC 10 m. MIE 33 Contest käydään 3.-4.5.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, 10-10 International Spring Contest, F9AA Cup, PSK, ARI International DX Contest ja FISTS Spring Slow Speed Sprint.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 6. toukokuuta, klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Hyvää vappua!
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media