Toimiston tiedote 16/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 16/2017, 6.5.2017
SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 6.5.2017 taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz. 80 metrillä bulletiini luetaan Viitasaarelta OH6C:n asemalta ja 40 metrillä Rantasalmelta OH2BRN:n asemalta.
 
SISÄLTÖ

 • * Liiton verkkosivuasiaa *
 • * Uutta leiri-infoa *
 • * Leirialueella vapaata majoitustilaa *
 • * Telttahotelli leirillä *
 • * Ilmoittaudu Contest Universityyn 15.5. mennessä *
 • * Hätäensiapukurssi kesäleirillä *
 • * Harrastusnäytekilpailu leirillä *
 • * Radioamatööriaiheinen leirikoulu heinäkuussa *
 • * Silent key *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät *
 • * OHFF-kesäkauden avaus *
 • * Radiosuunnistusharjoituksia *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton verkkosivuasiaa *
Suomen Radioamatööriliiton uusiin verkkosivuihin voi tutustua osoitteessa https://www.sral.fi/. Uusittu jäsenpalvelut-osio julkaistaan lähiaikoina ja siihen asti voit käyttää jäsenpalveluja vanhan sivuston kautta.
Kun uusi sivusto on kokonaan valmis, se siirretään sral.fi-osoitteeseen ja vanha sivusto arkistoidaan.
 
* Uutta leiri-infoa *
Liitto järjestää Suomi 100 -juhlaleirin 4.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa, kuninkaankartanon alueella.
 
Leirimaksut ovat seuraavat:

 • Päiväkäynti, 10 euroa
 • Koko leiri, 25 euroa
 • Avec, 15 euroa
 • Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

 
Maitoa navetasta
Leirin aikana Mustialan navetasta voi ostaa joka päivä maitoa omiin astioihin. Lisäksi lasiseinän takaa pääsee katsomaan lehmien elämää robottinavetassa.
 
* Leirialueella vapaata majoitustilaa *
Leirialueella on vielä vapaana kahden ja kolmen hengen huoneita viihtyisissä puutaloissa. Majoitusrakennuksissa on hyvin varustellut keittiöt. Leirillä on siis mahdollisuus valmistaa ruokaa ja säilyttää eväät jääkaapissa. Aamiaista voi halutessaan ostaa Oluttupa Iso Piipusta. Lisäksi leiriltä on saatavissa lounas ja päivällinen päivittäin.
Majoitusrakennuksissa on keittiön lisäksi myös viihtyisä olohuone. Suihkuja ja vessoja löytyy käytävältä.
Jos tuot lemmikin mukanasi, ilmoita asiasta huonetta varatessasi, sillä lemmikkihuoneita on myös rajoitetusti tarjolla erillisessä rakennuksessa.
Hinnat:
Vierastalot

 • Yli 15-vuotiaat, 33 euroa/vrk
 • 5–15-vuotiaat, 27 euroa/vrk
 • alle 5-vuotiaat ilmaiseksi

 
Majoitusta voi varata Mustialan matkailun puhelinnumerosta 040 535 3583. Lisätietoa majoitusrakennuksista saa osoitteesta: http://www.mustialankartano.fi/majoitukset/.
 
* Telttahotelli leirillä *
SRAL:n kesäleirillä on myös mahdollisuus yöpyä ”telttahotellissa” eli puolijoukkueteltassa omalla varustuksella. Telttahotellipaikkoja voi kysellä Matilta, OH1FU, omakutsu. Yöpyminen maksaa 5 euroa/yö.
 
* Ilmoittaudu Contest Universityyn 15.5. mennessä *
Kontestikoulutus CTU Finland järjestetään Liiton kesäleirin yhteydessä Mustialassa perjantaina 7.7.2017 klo 09.00–18.00.
Suomen toinen CTU-tapahtuma tarjoaa jälleen mielenkiintoisia esityksiä kilpailutoiminnan eri osa-alueilta. Uutta asiaa löytyy sekä kokeneille, että aloitteleville kontestereille.
Ohjelmarunko

 • uudet single op – ja multi op -työskentelymuodot
 •  RTTY-kilpaileminen
 •  using modern technology to improve your station and score possibilities of an advanced logging software
 • alabandien kuunteluantennit
 •  kotimaan kilpailujen tulevaisuus, yleisökeskustelu

 
Osallistumismaksu on 50 euroa sisältäen osallistumisoikeuden, lounaan, kahvin sekä CTU 2017 -t-paidan.
Ilmoittautuminen päättyy 15.5.2017. Tapahtumaan voi ilmoittautua nettilomakkeella.
Tule mukaan kuulemaan kontestimaailman uudet kuulumiset!
 
* Hätäensiapukurssi kesäleirillä *
Liiton kesäleirillä järjestetään torstaina 6.7. klo 12.00–16.00 hätäensiapukurssi SRAL:n jäsenille. Kurssilla huomioidaan erityisesti radioamatööreille mahdollisesti sattuvat tapaturmat, kuten sähköiskut, putoaminen ja palovammat.
Mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Liitto tukee kurssia, joten osallistuminen maksaa vain 20 euroa/henkilö. Kurssimaksu sisältää todistuksen.
Ilmoittaudu 16.6.2017 mennessä nettilomakkeella. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautunut saa sähköpostiin laskun, joka pitää olla maksettuna ennen kurssia.
 
* Harrastusnäytekilpailu leirillä *
Radioamatööriliiton historia alkoi vuonna 1921 Nuorten Voiman Liiton osana nimellä N.V.L. Radioyhdistys. NVL:n jäseneksi pääsy edellytti harrastenäytteen lähettämistä. Nyt Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetään SRAL:n kesäleirillä harrastusnäytekilpailu.
Kilpailussa on yleissarja kaikille sekä nuorille sarjat ”Hauskat Bonk-henkiset harrastusnäytteet” ja ”itsetehdyt toimivat laitteet”. Alasarjoina molemmissa nuorisosarjoissa ovat alle 12- ja 12–18 -vuotiaat.
Harrastusnäytteet voivat olla pöydälle mahtuvia laitteita ja antenneja sekä Bonk-sarjassa myös esimerkiksi komponenteista tehtyjä koruja ja niin edelleen.
Lisätietoja saa helmikuun Radioamatööri-lehdestä sekä liiton kotisivuilta. Aiheeseen liittyviä kysymyksiä voi myös lähettää harrastusnäyttelyn vastaavalle, Heikille, OH2BGX, (omakutsusähköposti toimii).
 
* Radioamatööriaiheinen leirikoulu heinäkuussa *
Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää leirikoulun 2.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Leirikoulu on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka eivät vielä ole radioamatöörejä.
Leirikouluviikon aikana tutustutaan radioamatööritoimintaan ja opiskellaan perusluokan radioamatööritutkinnon asioita. Jokainen saa rakentaa elektroniikkarakennussarjan juottamalla. Halukkaat pääsevät kokeilemaan yhteydenpitoa radiolla. Leirikoulussa on mahdollista suorittaa radioamatööritutkinto.
Majoitus on Mustialassa HAMK:n tiloissa. Leirikoulu on osittain samaan aikaan Suomen Radioamatööriliiton suurimman vuosittaisen tapahtuman, kesäleirin, kanssa. Kesäleiri pidetään myös Mustialassa ja leirille saapuu monta sataa kävijää. Leirikoululaiset osallistuvat osittain myös kesäleirin ohjelmaan.
Leirikoulumaksu on 160 euroa (alle 12-vuotias) ja 190 euroa (muut). Maksu sisältää opetuksen, luentomateriaalin, ruokailun ja majoituksen sekä mahdolliset radioamatööritutkinnot.
Ilmoittautumiset 9.6.2017 mennessä nettilomakkeella.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Pentti Lauhamaan, OH9NF; Juhani Neimalan, OH5VQ / OH7VQ; Arvi Pulkan, OH7RI; Armas Sneckin, OH6MUN, ja Voitto Viinikaisen, OH6EFP, poismeno.
Kunnioitamme Pentin, Juhanin, Arvin, Armaksen ja Voiton muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Lutikoiden tuuletus
Salon Radiokerhon, OH1AD, Luutikoiden tuuletus järjestetään nyt 28. kerran. Tapahtuma on lauantaina 13.5.2017 klo 10.00–17.00 OH1AD:n uudella kerhotalolla Muurlan tilalla. Huomaa, että Radioamatööri-lehdessä 4/2017 ja sittemmin Liiton sivuilla oli väärä osoite. Oikea osoite on siis Pihkavuorentie 15, Salon Muurla!
Mastopellolla on tilaa takakonttimyyntiin, toripaikka maksaa 10 euroa. Varaa paikka etukäteen Memmalta, OH1EG, omakutsu tai 050 569 2298.
Kerhon ruokapisteessä tarjolla grillimakkaraa, muurinpohjalättyjä, ludeburgereita, kahvia ja pullaa. Tule katsomaan kerhon uutta paikkaa ja nokkakusoilemaan mukavassa seurassa. Tervetuloa. Ota perhe ja peräkärry mukaan!
 
OH4AB:n vuosikokous
Pieksämäen Radioamatöörit ry:n, OH4AB, sääntömääräinen vuosikokous pidetään Uhomäen majalla 14.5.2017 klo 17.00 alkaen. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen myös vuodelle 2015. Hallitus toivottaa kaikki jäsenet tervetulleeksi kokoukseen.
 
OH3AC:n radiobulletiini
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, radiobulletiini annetaan sunnuntaina 7.5.2017 klo 09.30 SA. juhlavuoden tunnuksella OH100SKI. Bulletiini annetaan tutulla taajuudella 3.685 kHz, mutta mikäli taajuudella on häiriöitä tai muuta liikennettä, siirrytään 5 kHz ylemmäs. Bulletiini annetaan samanaikaisesti toistimella OH3RAC taajuudella 145,775 MHz. Bulletiinin antaa Maarit, OH3EXI.
 
* Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät *
Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät pidetään 9.-11.6.2017. Tapahtuma alkaa perjantai-iltana ja kestää sunnuntaihin puoleen päivään saakka. Tapahtuman järjestää Pohjois-Karjalan Radiokerho, OH7AB.
Tapahtuman paikkana on Maukkulan Mustikkamäki, entinen kyläkoulu Ilomantsissa. Paikka sijaitsee korkealla, 212 m korkean vaaran laella. Erinomainen paikka vaikka VHF-workkimiseen!
Leirin aikana OH7X on kuulolla Kolin toistimen taajuudella 145,775 MHz, aliääni 118,8 Hz.
Päivien ohjelmassa on mm. seurustelua, saunomista, workkimista, radioharrastajille sopivan kevyet kilpailut sekä tietysti kirpputori.
Majoitustilaa on sisällä ja ulkona. Matkailuautolla tai -vaunulla tulijalle on saatavissa sähköä. Majoitus vartaan suoraan Mustikkamäeltä numerosta 040 740 3002.
Muuhun kuin majoitukseen tai ruokailuihin liittyvät tiedustelut Vesalle, OH7XI, omakutsu tai puhelinnumero 050 3606 938.
 
* OHFF-kesäkauden avaus *
Puskaradistien ”OHFF Kesäkauden avaus 2017” -tapahtuma järjestetään lauantaina 20. toukokuuta 2017. Mukaan mahtuu vielä aktivoijia. Ilmoita osallistumisestasi sähköpostitse Timolle, OH7JHA. Osoite on Timon kutsu @gmail.com.
 
* Radiosuunnistusharjoituksia *
Pääkaupunkiseudulla ja myös muualla Etelä-Suomessa järjestetään nyt keväällä ja alkukesästä radiosuunnistusharjoituksia.
Lauantaina 6.5. pidetään Helsingin Paloheinässä 80 metrin harjoitukset klo 10.00-13.00.
Kokoontumispaikka on Suomen Ladun hiihtomaja. Se sijaitsee Paloheinän ulkoilualueen parkkipaikan itäpäädyssä. Paloheinän ulkoilualueen osoite on Kuusmiehentie 68. Alueella on myös Paloheinän ulkoilumaja joka sijaitsee parkkipaikan länsipuolella.
Lauantaina 20.5. pidetään Hyvinkäällä 80 metrin harjoitukset. Kellonaika on vielä varmistumatta. Kokoontuminen Lukkojen levähdyspaikalla osoitteessa Pohjoinen kehätie 502, Hyvinkää.
Radiosuunnistusharjoituksista voi lukea lisää osoitteesta http://ardf.pp.fi/.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, 10-10 International Spring Contest, F9AA Cup, PSK, ARI International DX Contest ja FISTS Spring Slow Speed Sprint.
Ensi tiistaina 9.5. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 11.5. NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan HPC World Wide DX Contest, SKCC Weekend Sprintathon, VOLTA WW RTTY Contest, CQ-M International DX Contest, MARAC County Hunters Contest, FISTS Spring Unlimited Sprint, WAB 7 MHz Phone ja UA2 QSO Party. Lisäksi käydään Portuguese Navy Day Contest, joka alkaa 13.5. ja jatkuu 20.5. saakka.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 13. toukokuuta, klo 15.00 SA. Lapualta, OH6SRAL:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media