Toimiston tiedote 17/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 17/2017, 13.5.2017
 
SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 13.5.2017 taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz Lapualta OH6SRAL:n asemalta.
 
SISÄLTÖ
* Radioamatööriaiheinen leirikoulu heinäkuussa *
* Ilmoittaudu Contest Universityyn 15.5. mennessä *
* Liiton kesäleirillä monipuolista ohjelmaa *
* Majoittuminen ja ruokailu leirillä *
* Radioamatööritutkintoja leirillä *
* Kotieläinpiha ja luontoretket *
* Leirin hätäensiapukurssilla vielä tilaa *
* Hamigolf 2017 *
* Liiton Syyspäivät 2017 *
* Kerhot tiedottavat *
* OHFF-kesäkauden avaus 20.5. *
* Radiosuunnistusharjoituksia 20.5. ja 25.5. *
* Seuraava SYLRA-tapaaminen Ruotsissa *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu: Sainion muistokilpailu *
* SM–OH -maaottelu ensi viikonloppuna *
* Seuraava bulletiini *
 
* Radioamatööriaiheinen leirikoulu heinäkuussa *
Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää leirikoulun 2.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Leirikoulu on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka eivät vielä ole radioamatöörejä.
Leirikouluviikon aikana tutustutaan radioamatööritoimintaan ja opiskellaan perusluokan radioamatööritutkinnon asioita. Jokainen saa rakentaa elektroniikkarakennussarjan juottamalla. Halukkaat pääsevät kokeilemaan yhteydenpitoa radiolla. Leirikoulussa on mahdollista suorittaa radioamatööritutkinto. Leirikoululaiset osallistuvat osittain myös Liiton kesäleirin ohjelmaan.
Majoitus on Mustialassa HAMK:n tiloissa. Leirikoulumaksu on 160 euroa (alle 12-vuotias) ja 190 euroa (muut). Maksu sisältää opetuksen, luentomateriaalin, ruokailun ja majoituksen sekä mahdolliset radioamatööritutkinnot.
Ilmoittautumiset 9.6.2017 mennessä nettilomakkeella .
 
* Ilmoittaudu Contest Universityyn 15.5. mennessä *
Kontestikoulutus CTU Finland järjestetään Liiton kesäleirin yhteydessä Mustialassa perjantaina 7.7.2017 klo 09.00–18.00. Monipuolinen kontestitapahtuma on tarkoitettu sekä aloitteleville, että kokeneille kontestereille.
Ilmoittautuminen päättyy jo ensi maanantaina 15.5.2017. Jos haluat mukaan, toimi heti!
Ohjelmassa muun muassa:

 • uudet single op – ja multi op -työskentelymuodot
 • RTTY-kilpaileminen
 • using modern technology to improve your station and score possibilities of an advanced logging software
 • alabandien kuunteluantennit
 • kotimaan kilpailujen tulevaisuus, yleisökeskustelu

Osallistumismaksu on 50 euroa sisältäen osallistumisoikeuden, lounaan, kahvin sekä CTU 2017 -t-paidan.
Tapahtumaan voi ilmoittautua nettilomakkeella .
 
* Liiton kesäleirillä monipuolista ohjelmaa *
Liitto järjestää Suomi 100 -juhlaleirin 4.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Leiri on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.
Luvassa on mielenkiintoisia esitelmiä, koulutustilaisuuksia, leikkimielisiä kilpailuja, keskustelua ja vapaa-ajan ohjelmaa.
Poimintoja leirin ohjelmasta:
Ensimmäisenä leiripäivänä, tiistaina 4.7., kokoonnutaan rakentamaan antenneja antennirakennuspajaan. Antennit valmistuvat Vilin, OH5GE, asiantuntevalla opastuksella. Tiistaina kuullaan myös Heikin, OH2BGX, esitelmä Hamiradiotekniikan kehitysaskeleet 1917–1967.
Keskiviikkona ja torstaina järjestetään kouluttajille koulupäivä Liiton uuden koulutussuunnitelman tiimoilta. Koulutuksen vetää Veli-Pekka Niiranen, OH7FQH.
Keskiviikkoiltana on luvassa Runkomäen iltamat, joissa on vieraana forssalainen trubaduuri Turkka Mali.
Torstaina on muun muassa mahdollista tutustua radiosuunnistukseen ja osallistua hätäensiapukurssille.
Perjantaina järjestetään CTU sekä kansallispuistoaktiivien tapaaminen eli ”puistokemistien kokoontumisajot”. Lisäksi kuullaan muun muassa Kari Pentin, OH1UH, perinneradioluento. Erik Finkas, OH2LAK, tutustuttaa vasta-alkajia DMR-työskentelyyn.
Perjantaina on myös ohjelmassa onkikilpailut Kaukjärven rannassa ja illan päätteeksi esiintyy livebändi OutOfTheBox Laihon ladossa.
Lauantaina järjestetään juhlallinen HF-kilpailujen palkintojenjakotilaisuus heti hallituksen kyselytunnin jälkeen.
Lapsille ja muille innokkaille on ohjelmassa jo perinteeksi muodostunut Yrmyiivarin riemuratsastus -keppihevoskisa. Keppihevosradalla voi harjoitella koko leirin ajan.
Lauantai-iltana pidetään Suuret sikajuhlat Isossa Piipussa. Illalliskortti maksaa 25 euroa. Lisätietoja ilmoittautumisesta on tulossa myöhemmin. Ilta päättyy perinteiseen karaokeen.
Tarkemmat aikataulut julkaistaan lähempänä leiriä Liiton kotisivuilla ja Radioamatööri-lehdessä.
 
* Majoittuminen ja ruokailu leirillä *
Mustialan kauniissa ja vehreässä puistomaisemassa on paljon tilaa teltoille. Jos omaa telttaa ei ole, mutta haluaa silti nauttia telttailusta, leirillä on mahdollisuus yöpyä ”telttahotellissa” eli puolijoukkueteltassa omalla varustuksella. Telttahotellipaikkoja voi kysellä Matilta, OH1FU, (omakutsu toimii). Yöpyminen maksaa 5 euroa/yö.
Mustialassa on erikseen asuntovaunualue. Sisämajoitustilaa on tarjolla viihtyisissä ja remontoiduissa oppilasasuntoloissa. Majoitusrakennuksissa on hyvin varustellut keittiöt sekä viihtyisät olohuoneet. Suihkuja ja vessoja löytyy käytävältä. Majoitusrakennus Maijala on varattu lemmikkien kanssa tuleville.
Sisämajoitusta ja asuntovaunupaikkoja voi varata sähköpostitse osoitteesta info ät mustialankartano piste äf ii tai numerosta 040 535 3583.
Ruokailu
Leirillä on päivittäin on tarjolla maittavaa kotiruokaa eli lounas ja päivällinen. Lisäksi Iso Piipussa on tarjolla pubityyppistä ruokaa iltamyöhään sekä ulkona muun muassa räiskäleitä ja grillimakkaraa.
Iso Piipusta saa myös aamiaista, joka sisältää puuroa, mysliä, leipää, hedelmiä, jogurttia, juustoa, munia ja kasviksia.
 
* Radioamatööritutkintoja leirillä *
Kesäleirillä voi osallistua radioamatööritutkintoon torstaista lauantaihin Saunan takkatuvalla klo 10.00 alkaen. Ilmoittautuminen Markolle, OH8WM, (omakutsu toimii).
 
* Kotieläinpiha ja luontoretket *
Kesäleirillä voi tutustua kotieläinpihan eläimiin pihan aukioloaikoina. Kotieläinpiha Farmi sijaitsee leirialueella. Pihalle on pääsymaksu.
Lisäksi Mustialan navetassa pääsee seuraamaan lehmien elämää robottinavetassa.
Kesäleirin aikana järjestetään useita luontoretkiä, muun muassa intiaanikanoottimelontaa, patikointia kansallispuistossa ja Heinäpäivä Korteniemen perinnetilalla. Retkille on ennakkoilmoittautuminen. Lisätietoja saa toukokuun Radioamatööri-lehdestä sekä Liiton kotisivuilta .
 
* Leirin hätäensiapukurssilla vielä tilaa *
Liiton kesäleirillä järjestetään torstaina 6.7. klo 12.00–16.00 hätäensiapukurssi SRAL:n jäsenille. Kurssilla huomioidaan erityisesti radioamatööreille mahdollisesti sattuvat tapaturmat, kuten sähköiskut, putoaminen ja palovammat.
Liitto tukee kurssia, joten osallistuminen maksaa vain 20 euroa/henkilö. Kurssimaksu sisältää todistuksen.
Ilmoittaudu 16.6.2017 mennessä nettilomakkeella.
 
* Hamigolf 2017 *
Hamigolf 2017 pelataan perjantaina 7.7.2017 klo 10.00 alkaen Alastaro Golfin 18 reiän (par 72) kentällä. Kentän osoite on Golfkentäntie 195, 32560 Virttaa.
Pelimaksu on 45 euroa, johon sisältyy:

 • Greenfee
 • Aamukahvi ja leipäpöytä
 • Rangepoletti
 • Golfkärryt
 • Buffet-lounas kierroksen jälkeen
 • Sauna kierroksen jälkeen, pyyhkeet klubilta

Sitovat ilmoittautumiset tunnuksella ”Hamigolf” viimeistään torstaina 29.6.2017 suoraan Alastaro Golfin toimistoon. Yhteystiedot: info ät alastarogolf piste äf ii, p. (02) 724 7824. Sähköpostista kopio osoitteeseen oh2jl ät sral piste äf ii.
Ilmoittautumisessa on mainittava nimen ja kutsun lisäksi tasoitus ja oma seura. XYL:lle ja tyttö/poikaystäville myös oma sarja. Tervetuloa.
 
* Liiton Syyspäivät 2017 *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous ja Syyspäivät pidetään 18.11.2017 Tampereella. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
 
* Kerhot tiedottavat *
Lutikoiden tuuletus
Salon Radiokerhon, OH1AD, Luutikoiden tuuletus järjestetään nyt 28. kerran. Tapahtuma on lauantaina 13.5.2017 klo 10.00–17.00 OH1AD:n uudella kerhotalolla Muurlan tilalla. Huomaa, että Radioamatööri-lehdessä 4/2017 ja sittemmin Liiton sivuilla oli väärä osoite. Oikea osoite on siis Pihkavuorentie 15, Salon Muurla!
Mastopellolla on tilaa takakonttimyyntiin, toripaikka maksaa 10 euroa. Varaa paikka etukäteen Memmalta, OH1EG, omakutsu tai 050 569 2298.
Kerhon ruokapisteessä tarjolla grillimakkaraa, muurinpohjalättyjä, ludeburgereita, kahvia ja pullaa. Tule katsomaan kerhon uutta paikkaa ja nokkakusoilemaan mukavassa seurassa. Tervetuloa. Ota perhe ja peräkärry mukaan!
 
OH4AB:n vuosikokous
Pieksämäen Radioamatöörit ry:n, OH4AB, sääntömääräinen vuosikokous pidetään Uhomäen majalla 14.5.2017 klo 17.00 alkaen. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen myös vuodelle 2015. Hallitus toivottaa kaikki jäsenet tervetulleeksi kokoukseen.
 
Nelosten kesäleiri Pieksämäellä
OH4AB:n ja OH4AC:n yhteinen kesäleiri pidetään 2.-4.6 2017 Pieksämäellä Lamminmäen Metsästysseuran majalla. Lokaattoriruutu on KP32of35nu. Alustava ohjelma sisältää Suomi 100 -juhlintaa, QRP/Field Day Contest, SDR, DMR ja tietenkin paholaiset pois päästävä sauna. Tervetuloa.
 
* OHFF-kesäkauden avaus 20.5. *
Puskaradistien ”OHFF Kesäkauden avaus 2017” -tapahtuma järjestetään ensi viikon lauantaina 20. toukokuuta 2017.
Ääneen ovat tulossa ainakin seuraavat kohteet:

 • Juurikkasuo, OHFF-0205, Pieksämäki, Jukka, OH4MFA
 • Auttiköngäs, OHFF-0159, Rovaniemi, Josa, OH8UL
 • Hiidensaaren lehdot, OHFF-0210, Kouvola, Timo, OH5EUY
 • ”Pääkaupunkiseutu”, Matti, OH2IO
 • Ruissalo, OHFF-0190 tai Kurjenrahka, OHFF-0009, Markus OH1MN
 • Isojärvi, OHFF-0009 ja Kuoppa-aho, OHFF-0115, Casper, OH3CW
 • Humalalahti-Pitkäjoensuu, Toivakka, OHFF-0187, Jerri, OH6KP.

Mukaan mahtuu vielä aktivoijia. Ilmoita osallistumisestasi sähköpostitse Timolle, OH7JHA. Osoite on Timon kutsu @gmail.com.
 
* Radiosuunnistusharjoituksia 20.5. ja 25.5. *
Lauantaina 20.5. pidetään Hyvinkäällä 80 metrin harjoitukset klo 13.00-16.00. Kokoontuminen Lukkojen levähdyspaikalla osoitteessa Pohjoinen kehätie 502, Hyvinkää.
Helatorstaina 25.5. järjestetään 80 metrin sprinttiradiosuunnistusharjoitukset Helsingin Paloheinässä klo 12.00-14.00. Kokoontumispaikka on Suomen Ladun hiihtomaja. Se sijaitsee Paloheinän ulkoilualueen parkkipaikan itäpäädyssä. Ulkoilualueen osoite on Kuusmiehentie 68. Alueella on myös Paloheinän ulkoilumaja joka sijaitsee parkkipaikan länsipuolella.
Radiosuunnistusharjoituksista voi lukea lisää osoitteesta http://ardf.pp.fi/.
 
* Seuraava SYLRA-tapaaminen Ruotsissa *
Pohjoismaisen YL-radioamatöörien yhdistyksen, SYLRA:n, seuraava tapaaminen pidetään Ruotsissa 8.–10.9.2017. Tapahtumapaikka on Kungsbacka, hieman Göteborgin, eteläpuolella. Kungsbackaan pääsee Tukholmasta junalla ja myös Göteborgin lentokenttä on lähellä.
SYLRA-tapaamisen ohjelmassa on muun muassa vierailu Onsalan observatorioon, Grimetonin pitkäaaltoasemalle ja Göteborgin radiomuseoon.
Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki SYLRA:n kotisivuilla. Ilmoittaudu toukokuun loppuun mennessä. Ilmoittautumisohjeet ja lisätiedot tapahtumasta saa SYLRA:n sivuilta.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan HPC World Wide DX Contest, SKCC Weekend Sprintathon, VOLTA WW RTTY Contest, CQ-M International DX Contest, MARAC County Hunters Contest, FISTS Spring Unlimited Sprint, WAB 7 MHz Phone ja UA2 QSO Party. Lisäksi käydään Portuguese Navy Day Contest, joka alkaa 13.5. ja jatkuu 20.5. saakka.
Ensi tiistaina 16.5. on vuorossa NAC 1,3 GHz ja ensi torstaina 18.5. NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan UN DX Contest, Aegean RTTY Contest, EU PSK DX Contest, King of Spain Contest, Feld Hell Sprint, Baltic Contest ja UA2 QSO Party.
 
* Seuraava HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu: Sainion muistokilpailu *
Vuoden 2017 K.S.Sainion muistokilpailu pidetään sunnuntaina 21.5.2017 ja sen järjestää OH2T. Kisa on osa SRAL:n järjestämää HF-kilpailujen SM-sarjaa.
Sainion CW-osa kilpaillaan sunnuntaina 21.5.2017 klo 0700–0759,59 UTC. SSB on vuorossa samana päivänä klo 0830–0929,59 UTC. RTTY-osio käydään klo 1000–1059,59 UTC. Bandit ovat 80 ja 40 metriä.
Sainion muistokilpailun säännöt löytyvät toukokuun Radioamatööri-lehdestä ja Liiton kotisivuilta. Tervetuloa mukaan.
 
* SM–OH -maaottelu ensi viikonloppuna *
SM–OH -maaottelu käydään jälleen toukokuun kolmantena viikonloppuman. CW-osa kilpaillaan lauantaina 20.5. klo 1700–2100 UTC ja foneosa sunnuntaina 21.5. klo 0600–1000 UTC. Bandit ovat 144, 432 ja 1296 MHz.
Kilpailun säännöt löytyvät piakkoin Liiton kotisivuilta osoitteesta https://www.sral.fi/ kohdasta ”Toiminta”/”Kilpailut”.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 20. toukokuuta, klo 15.00 SA. Turusta, OH1T:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media