Toimiston tiedote 27/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 27/2017, 26.8.2017
 
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
Bulletiini luetaan bandilla lauantaina 26.8.2017 taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz Turusta, OH1T:n asemalta.
 
SISÄLTÖ
* SRAL:n jäsenhankintakilpailu 2017 *
* Liiton toimisto suljetaan aikaisemmin 30.8. *
* Roskapostia liikkeellä *
* Kakkosiin etsitään pätevyystutkijoita *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Syksyn radioamatöörikursseja *
* Seuraavat radiosuunnistusharjoitukset *
* Perinneradiotapahtuma Lieksassa 2.9.2017 *
* Lennokkitapahtuma Ilmatorjuntamuseolla *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* SRAL:n jäsenhankintakilpailu 2017 *
Suosittele SRAL:n jäsenyyttä uusille tai vanhoille harrastajille, ja osallistut hienojen palkintojen arvontaan. Huomaa, että 1.9. jälkeen liittyneiden loppuvuoden jäsenmaksu on puolet normaalista jäsenmaksusta.
Jokaisesta uudesta jäsenestä, jonka liittymislomakkeeseen on merkitty suosittelijan nimi, saa suosittelija yhden arpalipun. Jokaisesta kannatusjäsenestä suosittelija saa 10 arpalippua. Kysy lisää kannatusjäsenyydestä Liiton toimistosta.
Arvonta suoritetaan joulukuussa, joten arpaliput tulee ansaita 6.12. mennessä. Lisäksi jokainen uuden jäsenen hankkija saa kiitokseksi seinälleen komean jäsenhankinta-awardin.
 
* Liiton toimisto suljetaan aikaisemmin 30.8. *
Liiton toimisto suljetaan ensi keskiviikkona 30.8. jo klo 14.00.
 
* Roskapostia liikkeellä *
Omakutsuosoitteisiin on tullut roskapostia, joiden lähettäjäkentässä on ollut muun muassa seuraavia osoitteita: vmservice@nullsral.fi, vm@nullsral.fi, noreply@nullsral.fi ja niin edelleen. Viestin otsikossa on saattanut olla sanat “voice message”, “scanned” jne. Liitteenä on ollut epämääräisiä pakattuja tiedostoja tai teksti on sisältänyt linkkejä.
Kyseessä eivät ole Liiton toimiston lähettämät viestit, eikä sähköpostiosoitteita, joista viestit on lähettäjä-kentän mukaan lähetty, ole olemassa. Kyseisten viestien liitetiedostoja ei pidä avata, eikä linkkejä klikata.
 
* Kakkosiin etsitään pätevyystutkijoita *
Kakkosten alueelle etsitään 2–3 pätevyystutkijaa. Pätevyystutkijan on oltava yleisluokan radioamatööri, jolla on yli viiden vuoden kokemus radioamatööritoiminnasta ja joka on hyvämaineinen ja luotettava henkilö. Pätevyystutkija sitoutuu noudattamaan tutkijoille laadittuja sääntöjä ja ohjeita.
Liiton hallitus odottaa OH2-piirin kerhoilta ja yksittäisiltä henkilöiltä esityksiä pätevyystutkijoiksi sopivista henkilöistä. Jos olet itse kiinnostunut tutkijan tehtävästä, hakemukseen tarvitaan suositus joko kerholta tai yhdeltä tai useammalta yksittäiseltä radioamatööriltä.
Esitykset voi lähettää osoitteeseen hallitus ät sral piste äf ii.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Tuomo Tupalan, SM0XCZ, poismeno.
Kunnioitamme Tuomon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
OH1AA:n kesäleiri
Turun Radioamatöörit ry:n perinteinen kesäleiri järjestetään Taivassalon Tippsundissa 1.-3.9.2017. Ilmoittautumiset leirille sekä majoituksiin ja ruokailuihin Jounille, OH1CO, omakutsu tai puhelin nolla neljä nolla 7710 420. Tervetuloa!
Johtokunta
 
OH6AD:n syysleiri
Keski-Suomen Radioamatöörit ry., OH6AD, järjestää perinteisen syysleirin ensi viikonloppuna 1.-3.9.2017. Kerho tarjoaa lauantaina 2.9. keiton ja lisukkeita, makkaraakin on tarjolla. Kokkina toimii Seppo, OH6FJA. Muuten leirin ruokailut järjestyvät omin eväin.
Ohjelmassa on Field Day -tapahtuma sekä tietenkin saunomista ja nokkakusoilua.
Paikkana on Leirikallio Mämminiemessä Päijänteen rannalla. Osoite on Rappukalliontie 250, Toivakka http://goo.gl/maps/jq2l2. Leirille voi mainiosti tulla myös veneellä.
Leirimaksua ei ole, vapaa pääsy. Kaikki kerhon jäsenet, muut radioamatöörit sekä kaikki harrastuksesta kiinnostuneet toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi! Lisätietoja saa kerhon kotisivuilta.
 
OH3AC kutsuu geokätköilijöitä Radiomäelle la 2.9.2017 klo 13.00-
OH3AC kutsuu kaikkia geokätköilijöitä ja radioamatöörigeokätköilijöitä tapaamaan toisiaan ja tutustumaan radioamatööritoimintaan ja radioamatööreihin. Harrastetta esitellään kertomalla sen salaisuuksista ja näyttämällä miten pidetään yhteyksiä. Jokaisella on myös mahdollisuus itse kokea jännittävä ensimmäisen radioyhteyden hiki!
Paikkana Lahden Radiomäen Vanha Radioasema lauantaina 2.9.2017 klo 13.00. Esittelyyn, yhteydenpitoon, tutustumiseen ja keskusteluun on varattu aikaa noin klo 14.30 saakka, jolloin halukkaat ehtivät vielä tutustumaan Radio- ja tv-museoon, joka sulkeutuu klo 16.00.
Pakollista ilmoittautumista ei ole, mutta rekisteröityneiden geokätköilijöiden toivotaan ilmoittautuvan yhteisönsä kautta, että tarjoiluun osataan varautua tai kerhon osoitteella oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
 
OH2AP:n syysleiri
Tervetuloa perinteiselle OH2AP:n syysleirille lauantaina 16.9.2017. Leiri pidetään tutussa paikassa Metsäpirtillä Rusutjärven rannalla. Osoite on Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta.
Leiri alkaa antennien ja aseman pystytyksellä klo 9. Aamukahvia on tarjolla. Keittolounas on saatavana noin klo 12.00. OH2AP:n puheenjohtaja Jussi, OH3ZQ, avaa leirin klo 13, minkä jälkeen alkaa ohjelmaosuus, jonka välillä pidetään kahvitauko.
Ohjelma

  • Hamiradiotekniikan kehitysaskeleet 1917-1967, Heikki, OH2BGX
  • Näytteitä vanhoista QSL:stä. Jussi, OH3ZQ
  • Kerhon vierailu Pietariin ja Popov-museoon toukokuussa 2017 kuvin ja sanoin Jarmo, OH2GJL ja Aarno, OH2HAI
  • Kiinan avaruuskeskus, Arska, OH2EC

Tänäkin vuonna lisäjännitystä tuovat arpajaiset. Leirillä on myös kirpputoripöytä.
Klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen.
Leirimaksu on 15 euroa ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen.
Tervetuloa.
 
OH3AC Ruskaleiri Messilässä pe-su 22.-23.9.2017
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; perinteinen ja suosittu Ruskaleiri pidetään tänä vuonna ”Korkean paikan leirinä” Messilän tapahtumakartanossa ja hiihtokeskuksessa Hollolassa. Varaa itsellesi jo pe-la 22.-23.9.2017 ja tule nauttimaan korkealuokkaisesta ohjelmasta.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP, järjestää radioamatöörikurssin Järvenpäässä. Aloituspäivä on maanantai 11.9. klo 18.00. Paikkana on Järvenpään Seuratalon kerhotila osoitteessa Mannilantie 20. Lisätietoja saa kerhon sivuilta.
Turun Radioamatöörit ry., OH1AA, järjestää radioamatöörikurssin, joka alkaa keskiviikkona 4.10.2017. Paikkana on Sommelon Kerhotila osoitteessa Sommelontie 61. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00 ja koulutus kestää noin kaksi tuntia kerrallaan. Kurssi sisältää 11 iltaa. Viimeisenä iltana on koetilaisuus. Kurssin hinta on 50 euroa. Hinta sisältää opiskelumateriaalin.
 
* Seuraavat radiosuunnistusharjoitukset *
Seuraavat 80 metrin radiosuunnistusharjoitukset pidetään Helsingin Paloheinässä lauantaina 26.8. klo 11.00–14.00. Osoite on Kuusmiehentie 68. Kokoontuminen Suomen Ladun hiihtomajalle, joka sijaitsee Paloheinän ulkoilualueen parkkipaikan itäpäädyssä.
Sunnuntaina 27.8. pidetään Fox-oring-harjoitukset Helsingin Herttoniemessä klo 10.00–13.00. Kokoontuminen Herttoniemen urheilupuiston parkkipaikalla. Osoite on Siilitie 12.
Tervetuloa harjoituksiin. Lisätietoa saa osoitteesta http://ardf.pp.fi/.
 
* Perinneradiotapahtuma Lieksassa 2.9.2017 *
Pohjois-Karjalan radiokerho perustaa perinneradioaseman Lieksan Rukajärvikeskukseen lauantaina 2.9.2017. Aseman tunnus on OI7AX. Taajuus 3680 KHz (SSB). Asema on toiminnassa kello 10.00-15.00.
Lisäksi Kolin toistimen kautta liikennöidään uudemmalla radiokalustolla tunnuksella OI7AX.
Tervetuloa mukaan.
 
* Lennokkitapahtuma Ilmatorjuntamuseolla *
Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa järjestetään lennokkiviikonloppu tänä viikonloppuna. Viikonlopun aikana OH2AP:n tiimi esittelee museolla radioamatööriharrastusta. Tapahtumassa on myös DX-kuuntelun esittelyä ja harrastekirpputori.
Ilmoittautuminen lauantain tapahtumaan on päättynyt, mutta sunnuntain tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Sunnuntaina 27.8. on ”harrastepäivä”. Museo on avoinna klo 11.00-17.00. Päivän aikana järjestetään lennokin lennättämistä simulaattorilla, pienoismallien rakentamisnäytöksiä, ohjusammuntaa simulaattorilla ja lennätysnäytöksiä sään salliessa. Osanottomaksu on 5 euroa sisältäen museon pääsymaksun.
Museon osoite on Klaavolantie 2, 04300 Tuusula. Lisätietoja saa osoitteesta: http://www.ilmatorjuntamuseo.fi.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ALARA Contest, SCC RTTY Championship, W/VE Islands QSO Party ja YO DX HF Contest.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan IARU Region 1 Field Day, G3ZQS Memorial Straight Key Contest, CWOps CW Open, All Asian DX Contest, Russian RTTY WW Contest, Wake-Up! QRP Sprint, RSGB SSB Field Day, AGCW Straight Key Party ja PODXS 070 Club Jay Hudak Memorial 80m Sprint.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 2. syyskuuta, klo 15.00 SA. Kauniaisista, OH2K:n asemalta tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media