Toimiston tiedote 28/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 28/2017, 2.9.2017
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 2.9.2017 taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz Kauniaisista, OH2K:n asemalta.
 
SISÄLTÖ
* Syyspäivät Tampereella *
* Liiton sääntömääräinen syyskokous *
* SRAL:n jäsenhankintakilpailu 2017 *
* Kakkosiin etsitään pätevyystutkijoita *
* Ei äänitiedostoja Liitosta *
* Kerhot tiedottavat *
* Syksyn radioamatöörikursseja *
* Radiosuunnistuksen PM-kilpailut Suomessa *
* Perinneradiotapahtuma Lieksassa 2.9.2017 *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Syyspäivät Tampereella *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään Tampereella 18.11.2017. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Suurin osa Syyspäivien ohjelmasta pidetään Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan toimipisteessä. Pian ilmestyvässä syyskuun Radioamatööri-lehdessä on lisätietoja muun muassa tapahtuman iltajuhlaan ilmoittautumisesta.
Lisätietoja tapahtumasta ja majoituksesta on tulossa myös Liiton sivuille sekä OH3NE:n sivuille.
Syyspäivien jälkeisenä sunnuntaina 19.11. Radio Hami ry järjestää Tampereella Radio Hamin avoimen työpajan. Ilmoittautumistiedot ja tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.
 
* Liiton sääntömääräinen syyskokous *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous pidetään Tampereella Syyspäivien yhteydessä lauantaina 18.11. klo 15.30. Kokouspaikka on Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan toimipiste, jonka osoite on Hepolamminkatu 10.
Syyskokoukseen tarkoitetut jäsenten kirjalliset esitykset on toimitettava liiton hallitukselle perusteluineen ja allekirjoituksineen viimeistään 15.9.2017.
Jäsenesityksen on oltava vähintään kymmenen liiton jäsenen allekirjoittama. Esitykset toimitetaan osoitteella Suomen Radioamatööriliitto ry, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* SRAL:n jäsenhankintakilpailu 2017 *
Suosittele SRAL:n jäsenyyttä uusille tai vanhoille harrastajille, ja osallistut hienojen palkintojen arvontaan. Huomaa, että 1.9. jälkeen liittyneiden loppuvuoden jäsenmaksu on puolet normaalista jäsenmaksusta.
Jokaisesta uudesta jäsenestä, jonka liittymislomakkeeseen on merkitty suosittelijan nimi, saa suosittelija yhden arpalipun. Jokaisesta kannatusjäsenestä suosittelija saa 10 arpalippua. Kysy lisää kannatusjäsenyydestä Liiton toimistosta.
Arvonta suoritetaan joulukuussa, joten arpaliput tulee ansaita 6.12. mennessä. Lisäksi jokainen uuden jäsenen hankkija saa kiitokseksi seinälleen komean jäsenhankinta-awardin.
 
* Kakkosiin etsitään pätevyystutkijoita *
Kakkosten alueelle etsitään 2–3 pätevyystutkijaa. Pätevyystutkijan on oltava yleisluokan radioamatööri, jolla on yli viiden vuoden kokemus radioamatööritoiminnasta ja joka on hyvämaineinen ja luotettava henkilö. Pätevyystutkija sitoutuu noudattamaan tutkijoille laadittuja sääntöjä ja ohjeita.
Liiton hallitus odottaa OH2-piirin kerhoilta ja yksittäisiltä henkilöiltä esityksiä pätevyystutkijoiksi sopivista henkilöistä. Jos olet itse kiinnostunut tutkijan tehtävästä, hakemukseen tarvitaan suositus joko kerholta tai yhdeltä tai useammalta yksittäiseltä radioamatööriltä.
Esitykset voi lähettää osoitteeseen hallitus ät sral piste äf ii.
 
* Ei äänitiedostoja Liitosta *
Liikkeellä on roskapostia, jonka lähettäjäkentässä on osoite vmservice@nullsral.fi. Viestin otsikko alkaa sanoilla ”new voice message”.
Liiton toimisto ei kuitenkaan lähetä kenellekään äänitiedostoja, eikä mitään vmservice@nullsral.fi-osoitetta ole olemassa. Kyseisten viestien liitetiedostoja ei pidä avata, eikä linkkejä klikata.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH6AD:n syysleiri
Keski-Suomen Radioamatöörit ry., OH6AD, järjestää perinteisen syysleirin tänä viikonloppuna 1.-3.9.2017. Kerho tarjoaa lauantaina 2.9. keiton ja lisukkeita, makkaraakin on tarjolla. Kokkina toimii Seppo, OH6FJA. Muuten leirin ruokailut järjestyvät omin eväin.
Ohjelmassa on Field Day -tapahtuma sekä tietenkin saunomista ja nokkakusoilua.
Paikkana on Leirikallio Mämminiemessä Päijänteen rannalla. Osoite on Rappukalliontie 250, Toivakka http://goo.gl/maps/jq2l2. Leirille voi mainiosti tulla myös veneellä.
Leirimaksua ei ole, vapaa pääsy. Kaikki kerhon jäsenet, muut radioamatöörit sekä kaikki harrastuksesta kiinnostuneet toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi! Lisätietoja saa kerhon kotisivuilta osoitteesta https://www.oh6ad.fi/.
 
OH3AC kutsuu geokätköilijöitä Radiomäelle la 2.9.2017 klo 13.00-
OH3AC kutsuu kaikkia geokätköilijöitä ja radioamatöörigeokätköilijöitä tapaamaan toisiaan ja tutustumaan radioamatööritoimintaan ja radioamatööreihin. Harrastetta esitellään kertomalla sen salaisuuksista ja näyttämällä miten pidetään yhteyksiä. Jokaisella on myös mahdollisuus itse kokea jännittävä ensimmäisen radioyhteyden hiki!
Paikkana Lahden Radiomäen Vanha Radioasema lauantaina 2.9.2017 klo 13.00. Esittelyyn, yhteydenpitoon, tutustumiseen ja keskusteluun on varattu aikaa noin klo 14.30 saakka, jolloin halukkaat ehtivät vielä tutustumaan Radio- ja tv-museoon, joka sulkeutuu klo 16.00.
Pakollista ilmoittautumista ei ole, mutta rekisteröityneiden geokätköilijöiden toivotaan ilmoittautuvan yhteisönsä kautta, että tarjoiluun osataan varautua tai kerhon osoitteella oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
 
OH2AP:n syysleiri
Tervetuloa OH2AP:n syysleirille lauantaina 16.9.2017. Leiri pidetään Metsäpirtillä Rusutjärven rannalla. Osoite on Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta.
Leiri alkaa antennien ja aseman pystytyksellä klo 9. Keittolounas on saatavana noin klo 12.00. OH2AP:n puheenjohtaja Jussi, OH3ZQ, avaa leirin klo 13, minkä jälkeen alkaa ohjelmaosuus, jonka välillä pidetään kahvitauko.
Ohjelma

  • Hamiradiotekniikan kehitysaskeleet 1917-1967, Heikki, OH2BGX
  • Näytteitä vanhoista QSL:stä. Jussi, OH3ZQ
  • Kerhon vierailu Pietariin ja Popov-museoon toukokuussa 2017 kuvin ja sanoin Jarmo, OH2GJL ja Aarno, OH2HAI
  • Kiinan avaruuskeskus, Arska, OH2EC

Lisäksi arpajaiset ja kirpputoripöytä. Klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen.
Leirimaksu on 15 euroa ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen.
Tervetuloa.
 
OH3AC Ruskaleiri Messilässä pe-su 22.-23.9.2017
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; perinteinen ja suosittu Ruskaleiri pidetään tänä vuonna ”Korkean paikan leirinä” Messilän tapahtumakartanossa ja hiihtokeskuksessa Hollolassa. Varaa itsellesi jo pe-la 22.-23.9.2017 ja tule nauttimaan korkealuokkaisesta ohjelmasta.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP, järjestää radioamatöörikurssin Järvenpäässä. Aloituspäivä on maanantai 11.9. klo 18.00. Paikkana on Järvenpään Seuratalon kerhotila osoitteessa Mannilantie 20. Lisätietoja saa kerhon sivuilta.
Turun Radioamatöörit ry., OH1AA, järjestää radioamatöörikurssin, joka alkaa keskiviikkona 4.10.2017. Paikkana on Sommelon Kerhotila osoitteessa Sommelontie 61. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00 ja koulutus kestää noin kaksi tuntia kerrallaan. Kurssi sisältää 11 iltaa. Viimeisenä iltana on koetilaisuus. Kurssin hinta on 50 euroa. Hinta sisältää opiskelumateriaalin.
 
* Radiosuunnistuksen PM-kilpailut Suomessa *
Vuoden 2018 radiosuunnistuksen avoimet PM-kilpailut järjestetään Suomessa 3.-5.8.2018. Tapahtuma koostuu kahdesta 3,5 MHz:n sekä yhdestä 144 MHz:n kilpailusta. Kilpailupaikka on Urheiluopisto Kisakeskus, Raaseporissa.
Tervetuloa mukaan. Lisätietoja ilmoittautumisesta, majoituksesta ja kisamaksuista saa osoitteesta http://ardf.pp.fi/.
 
* Perinneradiotapahtuma Lieksassa 2.9.2017 *
Pohjois-Karjalan radiokerho perustaa perinneradioaseman Lieksan Rukajärvikeskukseen lauantaina 2.9.2017. Aseman tunnus on OI7AX. Taajuus 3680 KHz (SSB). Asema on toiminnassa kello 10.00-15.00.
Lisäksi Kolin toistimen kautta liikennöidään uudemmalla radiokalustolla tunnuksella OI7AX.
Tervetuloa mukaan.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan IARU Region 1 Field Day, SRAL:n peruskilpailu, G3ZQS Memorial Straight Key Contest, CWOps CW Open, All Asian DX Contest, Russian RTTY WW Contest, Wake-Up! QRP Sprint, RSGB SSB Field Day, AGCW Straight Key Party ja PODXS 070 Club Jay Hudak Memorial 80m Sprint.
Ensi tiistaina 5.9. on vuorossa NAC VHF ja ensi torstaina 7.9. NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan Kulikovo Polye Contest, FOC QSO Party, WAE DX Contest, ARRL EME Contest, SARL Field Day Contest, SKCC Weekend Sprintathon, Russian Cup Digital Contest, North American Sprint, Swiss HTC QRP Sprint ja Classic Exchange.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 9. syyskuuta, klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media