Toimiston tiedote 33/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 33/2017, 7.10.2017
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 7.10.2017 Turusta, OH1T:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
 
SISÄLTÖ
* Avoimet ovet liiton toimistolla *
* Ennakkoilmoittautumiset Syyspäivien tapahtumiin *
* Majoittuminen Syyspäivillä *
* Radio Hami -päivä 19.11. *
* Silent key *
* SAC SSB -maaottelu 14.-15.10. *
* Kerhot tiedottavat *
* Huomio toistinasemia hallitsevat kerhot *
* Syksyn radioamatöörikursseja *
* Seuraavat Radioamatööri-lehden teemanumerot *
* Radiosuunnistusharjoituksia 21.10. *
* Eric Tigerstedt -luento 14.10. Kouvolassa *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Avoimet ovet liiton toimistolla *
Liiton toimistolla pidetään avoimet ovet torstaina 26.10.2017 klo 17.00–20.00. Tatu, OH2EAT, kertoo Aalto 1 -satelliitista. Voit myös tutustua Liiton toimistoon ja hoitaa toimistoasiasi. Nokkakusoilua, kahvia ja pullaa. SRAL:n myymälä avoinna. Toimiston osoite on Kaupinmäenpolku 9. Tervetuloa.
 
* Ennakkoilmoittautumiset Syyspäivien tapahtumiin *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään Tampereella 17.–18.11.2017. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Seuraaviin Syyspäivien tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen: perjantaina 17.11. järjestettävä ekskursio SPR:n logistiikkakeskukseen Kalkkuun; perinteinen Ham Dinner lauantai-iltana ja lauantain lounas. Ennakkoilmoittautumiset tehdään 27.10. mennessä OH3NE:n verkkosivujen kautta. Myös itse Syyspäiville voi ilmoittautua ennakkoon.
 
* Majoittuminen Syyspäivillä *
Scandic City -hotellista on varattu majoituskiintiö ajalle 17.-19.11.2017. Jokainen varaa huoneensa itse suoraan hotellista varaustunnusta RADIO161117 käyttämällä. Varaukset on tehtävä 3.11.2017 mennessä. Huoneiden hinnat ja hotellin yhteystiedot löytyvät lokakuun Radioamatööri-lehdestä.
 
* Radio Hami -päivä 19.11. *
Radio Hamin avoin työpaja järjestetään syyspäiväviikonloppuna, sunnuntaina 19.11. Hervannassa.
Tilaisuus tähtää Radio Hamin mahdolliseen paluuseen ULA-aalloille ensi kesäleirillä Nurmeksessa. Päivän aikana opiskellaan radiotoimittamista ja studiotyöskentelyä. Paikalla on täysimittainen studiokalusto, jolla voidaan tehdä valmis ohjelma purkkiin.
Tekniikan puolesta paikalle on mahdollista rakentaa kokonainen Radio Hamin lähetinketju, jonka säätöjä saa kokeilla. ULA-lähetyslupaa ei marraskuussa ole, joten on tyydyttävä ajamaan lähete keinokuormaan.
Syyspäivälauantain ja Radio Hami -sunnuntain väliseksi yöksi on järjestettävissä budjettiluokan majoitusta Hervannassa. Majoituksen ja järjestelyjen vuoksi toivotaan ilmoittautumisia 3.11. mennessä. Ilmoittautumislomake
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut Raimo Grönroosin, OH2BRO, poismeno.
Kunnioitamme Raimon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* SAC SSB -maaottelu 14.-15.10. *
Scandinavian Activity Contestin fone-osa käydään 80–10 metrin bandeilla ensi viikonloppuna 14.–15.10.2017. Kisa alkaa lauantaina 15.10. klo 1200 UTC ja päättyy sunnuntaina 15.9. klo 1159 UTC.
Tule mukaan keräämään Suomelle upea maaottelupistepotti, tunnin parinkin workkiminen auttaa!
Kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta http://www.sactest.net. Muistathan erityisesti säännöissä mainitut uudet taajuusaluesuositukset ja nopean lokin lähettämisen! Tervetuloa mukaan.
 
* Kerhot tiedottavat *
Puulan muikkufestarit
Puulan Radio Clubin perinteisiä muikkufestareita vietetään Puulalla 14.-22.10. Ohjelmassa on kepeää nokkakusoilua, radioyhteyksiä, saunojen virittelyä sekä toivottavasti muikkujen valmistusta monin eri tavoin. Asemat OH4O ja OH4ACD ovat aktiivisina viikon ajan tunnetuilla taajuuksilla.
 
* Huomio toistinasemia hallitsevat kerhot *
Tiesittehän, että Suomen kaikkien toistinasemien ajankohtaiset tiedot löytyvät osoitteesta automatic.sral.fi.
Mikäli tiedoissa on poikkeamia, voi ne korjata helposti kyseisen aseman valvoja tai muu tietojen ylläpitäjäksi sovittu radioamatööri oman vastuualueensa osalta samaisella internet-sivulla.
Mikäli omat tunnukset ovat hukassa tai ne jopa puuttuvat kokonaan, ottakaa yhteys liiton toistinkoordinaatioon sähköpostiosoitteella repeater ät sral piste äf ii.
Suunnitteletteko uutta tai muokkaatteko vanhaa toistinta vai askarruttaako jokin toistinasemissa?  Toistinkoordinaatio auttaa ja ohjaa mahdollisuuksien rajoissa. Yhteys sähköpostiosoitteella repeater ät sral piste äf ii.
Ja ne toistimet löytyvät osoitteesta http://automatic.sral.fi.
 
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, perusluokan kurssi pidetään yhdessä MPK:n kanssa alkaen tiistaina 24.10.2017. Ilmoittautumiset osoitteella oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
Polyteknikkojen Radiokerho, OH2TI, järjestää radioamatöörikurssin Espoon Otaniemessä 31.10.–23.11. tiistaisin ja torstaisin klo 18.00–21.00. Paikka on Otakaari 18A, Espoo. Esitiedot: lukion sähköfysiikka tai vastaava. PRK:n tai Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenille kurssi on ilmainen, muille kurssi maksaa 10 euroa. lisätietoja saa osoitteesta prk.ayy.fi/kurssi.
Terveiset Forssasta Wahren-opiston radioamatöörikurssilta
Kurssi on edennyt kaksi iltaa ja tuloksena on kahdeksan hyväksytysti suoritettua K-moduulia sekä yksi T1. Kaikki kurssilaiset ovat silti lupautuneet käymään kurssin loppuun.
 
* Seuraavat Radioamatööri-lehden teemanumerot *
Tänä vuonna ilmestyy vielä kaksi lehteä, joiden kummankin on tarkoitus olla teemanumero. Kumpikin teema perustuu lukijoilta tulleisiin toiveisiin.
Rakentelua ja vian etsintää marraskuussa
Olisiko juuri sinulla kirjoitettavaa vian etsinnästä tai rakentelusta? Artikkelit, niksit ja kuvat otetaan mielihyvin vastaan. Lehden aineistopäivä on ensi maanantaina 9.10.2017.
QRP joulukuussa
Joulukuun lehden teemana on QRP. Kaikenlaiset kirjoitukset rakenteluohjeista pikkuteholla toteutettuihin peditioihin ja workkimiskokemuksiin ovat tervetulleita. Myös kuvat QRP-laitteista ja esimerkiksi retkiasemista otetaan mielellään vastaan. Joulukuun lehden aineistopäivä on 20.11.2017.
Tule mukaan tekemään teemanumeroita.
 
* Radiosuunnistusharjoituksia 21.10. *
Lauantaina 21.10. järjestetään 80 metrin sprinttiharjoitukset sekä kahden metrin harjoitukset. Harjoitukset pidetään Espoossa. Kokoontuminen osoitteessa Joupintie 3, parkkipaikalla. Pysäköinti taloyhtiön parkkipaikalla, sillä kadunvarsi on aluepysäköintikiellon alainen. Harjoituksen jälkeen on mahdollisuus käydä saunassa ja myös ruokaa on tarjolla. Lisätietoja saa osoitteesta http://ardf.pp.fi/.
 
* Eric Tigerstedt -luento 14.10. Kouvolassa *
Luento pidetään lauantaina 14.10. klo 11.00–14.00 Kouvola-talolla. Osoite on Varuskuntakatu 11, Kouvola.
Päivän ohjelma

  • klo 11.00 Tilaisuuden avaus
  • klo 11.15 Sakari Viinikainen: Elimäen neron lyhyt elämä – Eric Tigerstedt 1887-1925
  • klo 12.00 Kahvitauko
  • klo 12.30 Pekka Ketonen: Virstanpylväitä sähköalalla, keksijöinä Volta, Tesla ja Tigerstedt
  • klo 13.15 DVD esitys ”Eric Tigerstedt – Suomen unohdettu Edison”

Tilaisuus on avoin kaikille, ei pääsymaksua!
Tien toisella puolella sijaitsevat Miljöö-, Radio- ja Sotilasradiomuseo ovat avoinna klo 14.00–16.00. Tervetuloa.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL EME Contest, GTC CW Cup, TRC DX Contest, Oceania DX Contest, Russian WW Digital Contest, SKCC Weekend Sprintathon, International HELL-Contest, FISTS Fall Slow Speed Sprint, WAB HF Phone, RSGB DX Contest ja UBA ON Contest.
Ensi tiistaina 10.10. on vuorossa NAC 432 MHz ja ensi torstaina 12.10. NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SAC:n fone-osa, Makrothen RTTY Contest, Oceania DX Contest, QRP ARCI Fall QSO Party, FISTS Fall Unlimited Sprint, PODXS 070 Club 160m Great Pumpkin Sprint ja Asia-Pacific Fall Sprint.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 14. lokakuuta, klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media