Toimiston tiedote 9/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 9/2018, 17.3.2018
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 17.3. klo 15.00 SA. taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta OH1T:n asemalta.
 
SISÄLTÖ

  • * Liiton toimisto on kiinni 19.3. *
  • * Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
  • * Etsitään pätevyystutkijoita kakkosiin, kuutosiin ja yseihin *
  • * RA-lehden seuraavien teemanumeroiden aiheina ovat portable ja mobile sekä VUSHF *
  • * Silent key *
  • * Kerhot tiedottavat *
  • * ITE-tapahtuma ensi viikonloppuna *
  • * Kilpailu-uutisia *
  • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton toimisto on kiinni 19.3. *
Liiton toimisto on kiinni ensi maanantaina 19.3.
 
* Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
Liiton toimistolla järjestetään radioamatööritutkintoja keskiviikkoisin klo 14.00–18.00. Tutkintoon on ilmoittauduttava viimeistään edellisen viikon keskiviikkona Henrille, OH3JR. Omakutsu toimii. Puhelinnumero on 0500 843 396.
 
* Etsitään pätevyystutkijoita kakkosiin, kuutosiin ja yseihin *
Pätevyystutkijoita etsitään Uudellemaalle, ruotsinkieliselle Pohjanmaalle ja Länsi-Lappiin. Pätevyystutkijan on oltava yleisluokan radioamatööri, jolla on yli viiden vuoden kokemus radioamatööritoiminnasta ja joka on hyvämaineinen ja luotettava henkilö. Pätevyystutkija sitoutuu noudattamaan tutkijoille laadittuja sääntöjä ja ohjeita.
Liiton hallitus odottaa kyseisten alueiden kerhoilta ja yksittäisiltä henkilöiltä esityksiä pätevyystutkijoiksi sopivista henkilöistä. Jos olet itse kiinnostunut tutkijan tehtävästä, hakemukseen tarvitaan suositus joko kerholta tai yhdeltä tai useammalta yksittäiseltä radioamatööriltä.
Esitykset voi lähettää osoitteeseen hallitus ät sral piste äf ii.
 
* RA-lehden seuraavien teemanumeroiden aiheina ovat portable ja mobile sekä VUSHF *
Radioamatööri-lehti numero 4 on portable- ja mobileworkkimisen teemanumero. Onko sinulla itse rakennettu tai kaupasta hankittu asema- tai antenniratkaisu, josta haluaisit kertoa muillekin? Lehteen toivotaan rakenteluohjeita, laitetestejä, workkimiskokemuksia, niksejä, peditiokuvauksia ja niin edelleen. Myös kuvia otetaan mielellään vastaan. Lehden aineistopäivä on maanantai 9.4.2018. Lehti postitetaan lukijoille heti vapun jälkeen.
Radioamatööri-lehti numero 5 on VUSHF-teemanumero. Aiheita voivat olla esimerkiksi rakentelu, laitetestit, workkiminen, kilpailut, pitkät kusot eri modet tai keli-ilmiöt VUSHF-taajuuksilla. Myös kuvia otetaan mielellään vastaan. Lehden aineistopäivä on maanantai 14.5.2018. Lehti postitetaan lukijoille 5.6.
Tervetuloa mukaan tekemään teemanumeroita.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Olle Hellstenin, OH2LP ja Olli Valppaan, OH2WL, poismeno.
Kunnioitamme Ollen ja Ollin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
RATS:n vuosikokous
Radioamatööritekniikan seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään huomenna, sunnuntaina 18.3. klo 12.00. Kokous pidetään Padasjoen kunnantalolla osoitteessa Kellosalmentie 20. Varsinainen kokous alkaa klo 15.00. Tapahtumassa on voileipä- ja kahvitarjoilu sekä mielenkiintoisia esitelmiä. Radioamatööritekniikan seura järjestää yhteiskyydityksen VUSHF-leirille Tanskaan. Leiri on 8.–10.6.
 
OH3AD:n kevätkokous
Riihimäen Kolmosten sääntömääräinen kevätkokous pidetään Riihimäellä Vihreässä talossa 21.3. kello 18.30. Esillä ovat sääntömääräiset asiat. Osoite on Pohjoinen Asemakatu 1, Riihimäki. Tervetuloa!
 
OH6AD:n kevätkokous
OH6AD:n kevätkokous on maanantaina 26.3.2018 klo 18.00 kerhohuoneella. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Lisäksi kahvitarjoilu ja pientä purtavaa. Tervetuloa.
 
* ITE-tapahtuma ensi viikonloppuna *
Kangasalan Radiokerho, OH3ABN, järjestää perinteisen ITE-tapahtuman maaliskuun viimeisenä sunnuntaina eli 25.3. kello 9-11 Suomen aikaa. Huomaa, että edeltävänä yönä siirrytään kesäaikaan.
Tempauksen tavoitteena on innostaa rakenteluun ja pitää yhteyksiä itsetehdyillä eli ITE-laitteilla 80 metrin bandilla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan BARTG HF RTTY Contest, Russian DX Contest, AGCW VHF/UHF Contest, Feld Hell Sprint ja UBA Spring Contest.
Ensi maanantaina 19.3. käydään Bucharest Contest. Ensi tiistaina 20.3. on vuorossa NAC 1,3 GHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX Contest, FOC QSO Party ja UBA Spring Contest, 6 m.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 24. maaliskuuta, klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media