Toimiston tiedote 18/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 18/2018, 26.5.2018
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 26.5. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jämijärveltä, OG1FEST:n asemalta.
 
SISÄLTÖ

 • * Liiton vanha verkkosivusto on suljettu *
 • * Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään 26.5. FinDMR-verkossa ja 40 metrillä *
 • * Tutkintoja järjestetään keskiviikkoisin liiton toimistolla *
 • * SRAL on mukana Jämi on air -tapahtumassa *
 • * SRAL:n kesäleiri Ham Karelia 2018 *
 • * Hami Golf 2018 *
 • * Kesäleirin 2019 järjestelyoikeuksien haku *
 • * Syyspäivien ja syyskokouksen 2018 järjestelyoikeuksien haku *
 • * Nuorten Polar-leiri syyskuussa Liedossa *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * Seuraava Perinneradiotapahtuma on sunnuntaina 3.6. *
 • * Radiosuunnistusta Vantaalla 3.6. *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton vanha verkkosivusto on suljettu *
Liiton vanha verkkosivusto on suljettu. Koska sivustosta päätettiin luopua jo pari vuotta sitten, sitä ei enää kehitetty GDPR-yhteensopivaksi.
Tällä hetkellä etsitään yhteistyötahoa, joka toteuttaa jäsenosion uudelle sivustolle. Liiton toimistolle työ on liian aikaavievä, eikä siihen ole teknistä osaamista. Netti-OH-luettelo, keskustelupalstat ja muut jäsensivuston palvelut ovat toistaiseksi poissa käytöstä, kunnes ne pystytään avaamaan uudella sivustolla.
Uusi sivusto toimii osoitteissa sral.fi ja sral.info.
 
* Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään 26.5. FinDMR-verkossa ja 40 metrillä *
Toukokuun hallituksen kyselytunti pidetään huomenna, lauantaina 26.5. klo 14.00 Suomen aikaa. Kyselytunti järjestetään kokeiluluontoisesti FinDMR-verkossa, puheryhmässä 244 (OH-ryhmä).
Kyselytunti on tarkoitus pitää samanaikaisesti myös SSB:llä 40 metrin taajuudella 7070 kHz.
DMR-kyselytunnille voi osallistua kaikkien Suomen DMR-toistinten kautta, DMR hotspotien kautta sekä Brandmeister- ja DMR-MARC-verkkojen kautta.
Kyselytuntia voi seurata verkossa Brandmeister Hoseline-palvelusta. Verkkopalvelun kautta seurattaessa on huomioitava, että äänenlaatu saattaa olla heikompi kuin oikeilla DMR-laitteilla kuunneltuna.
 
* Tutkintoja järjestetään keskiviikkoisin liiton toimistolla *
Liiton toimistolla järjestetään radioamatööritutkintoja keskiviikkoisin klo 14.00–18.00. Tutkintoon on ilmoittauduttava viimeistään edellisen viikon keskiviikkona Henrille, OH3JR. Omakutsu toimii. Puhelinnumero on nolla viisi nolla nolla 843 396.
 
* SRAL on mukana Jämi on air -tapahtumassa *
Radioviestinnän erikoistapahtuma Jämi on Air pidetään tänä viikonloppuna Jämi Areenalla, Jämijärvellä. Areenan ja sen piha-alueen valtaavat radioamatöörit ja pienlentokoneharrastajat. Suomen Radioamatööriliitto on mukana tapahtumassa.
Alueella on erilaisia radioamatööriasemia kuten HF-asema, radioamatöörisatelliittiasema, radiosuunnistusta sekä muita mielenkiintoisia radioaiheisia tapahtumia. Kansainvälisen ISS- avaruusaseman kanssa yritetään yhteyttä.
Mukana ovat myös DX-kuuntelijat, LA-puhelinharrastajat sekä muuta radioihin liittyvää harrastustoimintaa.
Tapahtumassa on hyvä tilaisuus tutustua läheisesti erilaisiin ilmailuun liittyviin harrastuksiin, kuten lennokit, laskuvarjohyppy, moottorilento, purjelento ynnä muuta. Suomen avaruustutkimusseura ry on mukana tapahtumassa erilaisine raketteineen. Mukana on myös erilaisia lentosimulaattoreita!
Paikan päällä tunnelmaa lisäävät ruokakojut sekä moninaiset markkinamyyjät. Ilmainen sisäänpääsy. Osoite on Jämi Areena, Jämintie 655, Jämijärvi. Tervetuloa.
 
* SRAL:n kesäleiri Ham Karelia 2018 *
Suomen Radioamatööriliiton kesäleiri pidetään Nurmeksessa 19.–22.7.2018. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan radiokerho ry, OH7AB ja Ylä-Karjalan Radioamatöörit ry, OH7ABE.
Leiripaikkana on Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus. Keskuksessa on sisämajoitusta sekä asuntovaunu- ja telttapaikkoja. Majoittua voi myös läheisessä Break Sokos Hotel Bombassa. Lisätietoja majoituksesta saa leirin verkkosivuilta ja Radioamatööri-lehdestä.
Otteita leirin ohjelmasta
 
Torstai
Perinneradioklinikka, Manu OH7UE
Puistoaktiivit kokoontuvat, Timo OH7JHA
 
Perjantai
Hamigolf, Jari OH7JL
Antennipaja
Varaverkko Pohjois-Karjalassa, Pertti OH7KP
Netin pimeä puoli, Jukka OH6OK
DMR-foorumi, Erik OH2LAK
Rajavartioston esittely
Suuri Arvokeskustelu, SRAL
Lettukestit
 
Lauantai
VHF-foorumi ja palkintojen jaot
HF-foorumi ja palkintojen jaot
Retki Rukajärvikeskukseen Lieksaan
Toistinasemafoorumi, Erik OH2LAK
Hallituksen kyselytunti, SRAL
Leirin juhlapäivällinen, jossa on ohjelmana Martin, OH2BH, esitelmä Kosovo, uusi DXCC-maa. Musiikkia tarjoaa Number of The Beat.
 
Sunnuntai
Kirpputorin huutokauppa
 
Nuorille on tarjolla piirakkapaja, jousiammuntaa, melontaa, elektroniikkaverstas lauantaina ja Hami-Geokätkö
Täydellinen ohjelma julkaistaan Radioamatööri-lehden numerossa 6/2018 ja leirin nettisivuilla.
 
Tutkinnot
Leirillä voi suorittaa tutkintoja perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 10–12 välisenä aikana. Ilmoittautumiset omakutsulla Markolle, OH8WM, viimeistään viikkoa ennen leirin alkua.
 
Kirpputori
Kirpputori on avoinna leirillä torstaina kello 12–17 sekä perjantaina ja lauantaina kello 9–17. Myyntipalkkio on 10 %, mutta maksimissaan 50 euroa. Kirpputorille jääneet tavarat myydään huutokaupalla sunnuntaina. Ulkona on ilmainen myyntitori peräkärrystä tai autosta.
Lisätietoja saa leirisivustolta.
 
* Hami Golf 2018 *
Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ja ystävineen ovat tervetulleita perinteiseen golf-tapahtumaan PielisGolfin kentälle 20.7.2018 kello 16.00. Golf-kenttä sijaitsee kesäleirin alueella.
Kisa alkaa noin kello 16.00. Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia aikaisemmin. Pelimuoto on pb/hcp ja kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.
Greenfee on sekä kisassa että harjoituskierroksella (torstai, perjantai) 32,00 euroa.
Ilmoittautumiset 10.7. mennessä. Ilmoittautuessa mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, mahdollinen golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.
Ilmoittautumisia ottaa vastaan Jari Liimatalle, OH7JL, sähköpostilla etunimi piste sukunimi ät pp piste inet piste äf ii tai puhelin 050 524 1284.
 
* Kesäleirin 2019 järjestelyoikeuksien haku *
Etsitään kesäleirin 2019 järjestäjää. Leiri järjestetään heinäkuussa ja se on nelipäiväinen torstaista sunnuntaihin. Esitelmäohjelmasta järjestäjä voi päättää vapaasti. Yleensä leirin varsinaiset ohjelmapäivät ovat olleet perjantai ja lauantai. Leirillä on myös järjestetty myyntinäyttelyitä ja kirpputori.
Leirin voi järjestää yksi kerho tai useampi kerho yhdessä. Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 15.7.2018.
 
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2018 järjestelyoikeuksien haku *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous olisi postiäänestysaikataulujen takia pidettävä lauantaina 17.11.2018. Tapahtumalle etsitään järjestäjää. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori.
Syyspäivät voi olla koko viikonlopun kestävä tai yksipäiväinen tapahtuma. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.
Onko kerhosi kiinnostunut Syyspäivien järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 3.8.2018.
 
* Nuorten Polar-leiri syyskuussa Liedossa *
Nuorisotiimi järjestää 7.–9.9. Liedossa Liesan majalla liiton nuorisojäsenille suunnatun viikonloppuleirin. Sen tarkoituksena on yhdistää nuoria radioamatöörejä workkimisen, uuden oppimisen ja yhdessäolon avulla. Tapahtumasta tulee lisätietoa tulevaisuudessa. Tervetuloa.
 
* Kerhot tiedottavat *
Vaasan kuutoset Vasa sexorna ry, OH6AA, pitää säännönmukaisen vuosikokouksensa 13.6.2018 klo 18.00 kerhon tiloissa. Osoite on Myllärinkatu 12, kolmas kerros, Vaasa. Käsitellään säännönmukaiset asiat. Tervetuloa!
 
* Seuraava Perinneradiotapahtuma on sunnuntaina 3.6. *
PRT 26-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 3.6. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
 
Tapahtuma-ajat ja modet:

 • CW: kello 08.00–10.00 ja kello 12.00–14.00 Suomen aikaa
 • AM: kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 Suomen aikaa.

 
Taajuusalueet:

 • CW: 3510–3590 kHz ja 7020–7040 kHz
 • AM: 3610–3770 kHz ja 7060–7080 kHz.

 
Suositus on, että alle viiden vatin teholla lähettävät perinneradioasemat sijoittuvat käytetyn taajuusalueen alkupäähän ja suurempi tehoiset loppupäähän.
Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.
Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.
Mahdolliset työskentelytarinat ja kuvat voi lähettää Karille, OH5YW, sähköpostiosoitteeseen, joka on Karin kutsu @outlook.com. Yhteenvedot julkaistaan tapahtuman jälkeen.
 
* Radiosuunnistusta Vantaalla 3.6. *
Lauantaina 3.6. pidetään 80 metrin radiosuunnistusharjoitukset Vantaalla. Harjoitusaika on kello 10–13. Ennen harjoitusta kokoonnutaan Keimolan Kaiun majan parkkipaikalla. Osoite on Kirkatie 13-15, Vantaa. Tervetuloa.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX -kontestin CW-osa.
Ensi viikonloppuna käydään SRAL:n Peruskilpailu, IARU Region 1 Field Day, 10-10 International Open Season PSK Contest, DigiFest, Wake-Up! QRP Sprint, SEANET Contest, UKSMG Summer Contest ja Dutch Kingdom Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 2. kesäkuuta, klo 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media