Toimiston tiedote 19/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 19/2018, 1.6.2018
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 1.6. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Tikkakoskelta, OH6K:n asemalta.
 
SISÄLTÖ
 

 • * Jäsensivusto on toistaiseksi poissa käytöstä *
 • * Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
 • * Ham Karelia -kesäleirin järjestelyt etenevät *
 • * Hami Golf 2018 *
 • * Kesäleirin 2019 järjestelyoikeuksien haku *
 • * Syyspäivien ja syyskokouksen 2018 järjestelyoikeuksien haku *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * Seuraava Perinneradiotapahtuma on sunnuntaina 3.6. *
 • * OI-asemat ovat äänessä maanantaina 4.6. *
 • * Radiosuunnistusta Vantaalla 3.6. *
 • * Radiosuunnistuksen PM-kilpailut elokuussa Raaseporissa *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Jäsensivusto on toistaiseksi poissa käytöstä *
Liiton verkkosivujen jäsensivusto on tilapäisesti poissa käytöstä. Tällä hetkellä etsitään yhteistyötahoa, joka toteuttaa jäsenosion liiton uudelle sivustolle.
Netti-OH-luettelo, keskustelupalstat ja muut jäsensivuston palvelut ovat poissa käytöstä, kunnes ne pystytään avaamaan uudella sivustolla.
Uusi sivusto toimii osoitteissa sral.fi ja sral.info.
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
Jäsen- eli OH-luettelo julkaistaan jälleen liiton kesäleirin tienoilla. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta.
OH-luettelon verkkoversio julkaistaan, kun liiton uusien verkkosivujen jäsenosio valmistuu.
Jos haluat tietosi OH-luettelokirjaan tai netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta 20.6. mennessä täyttämällä nettilomake liiton verkkosivuilla. Voit myös soittaa liiton toimistoon.
Nettilomakkeella voi ilmoittaa myös sen salliiko tietojen luovutuksen suoramarkkinointiin.
Suostumuksen tietojen julkaisuun ja suoramarkkinointiin voi perua milloin tahansa ilmoittamalla asiasta liiton toimistolle.
 
* Ham Karelia -kesäleirin järjestelyt etenevät *
Suomen Radioamatööriliiton kesäleiri pidetään Nurmeksessa 19.–22.7. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan radiokerho ry, OH7AB ja Ylä-Karjalan Radioamatöörit ry, OH7ABE.
Leiripaikkana on Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus. Keskuksessa on sisämajoitusta sekä asuntovaunu- ja telttapaikkoja. Majoittua voi myös läheisessä Break Sokos Hotel Bombassa. Lisätietoja majoituksesta saa leirin verkkosivuilta ja Radioamatööri-lehdestä.
Otteita leirin ohjelmasta
Torstai

 • Leirin avaus kello 12.00
 • Perinneradioklinikka, Manu OH7UE

Perjantai

 • Hamigolf, Jari OH7JL
 • Varaverkko Pohjois-Karjalassa, Pertti OH7KP
 • Netin pimeä puoli, Jukka OH6OK
 • DMR-foorumi, Erik OH2LAK
 • Rajavartioston esittely
 • Suuri Arvokeskustelu, SRAL
 • Lettukestit

Lauantai

 • VHF-foorumi ja palkintojen jaot
 • HF-foorumi ja palkintojen jaot
 • Retki Rukajärvikeskukseen Lieksaan
 • Toistinasemafoorumi, Erik OH2LAK
 • Hallituksen kyselytunti, SRAL
 • Leirin juhlapäivällinen, jossa on ohjelmana Martin, OH2BH, esitelmä Kosovo, uusi DXCC-maa. Musiikkia tarjoaa Number of The Beat.

Sunnuntai

 • Kirpputorin huutokauppa

 
Nuorille on tarjolla piirakkapaja, jousiammuntaa, melontaa, elektroniikkaverstas lauantaina ja Hami-Geokätkö
Täydellinen ohjelma julkaistaan Radioamatööri-lehden numerossa 6/2018 ja leirin verkkosivuilla.
 
Tutkinnot
Leirillä voi suorittaa tutkintoja perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 10–12 välisenä aikana. Ilmoittautumiset omakutsulla Markolle, OH8WM. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen leirin alkua.
 
Kirpputori
Kirpputori on avoinna leirillä torstaina kello 12–17 sekä perjantaina ja lauantaina kello 9–17. Myyntipalkkio on 10 %, mutta maksimissaan 50 euroa. Kirpputorille jääneet tavarat myydään huutokaupalla sunnuntaina. Ulkona on ilmainen myyntitori peräkärrystä tai autosta.
Lisätietoja saa leirisivustolta.
 
* Hami Golf 2018 *
Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ja ystävineen ovat tervetulleita perinteiseen golf-tapahtumaan PielisGolfin kentälle. Hami Golf pelataan perjantaina 20.7. kello 16.00. Golf-kenttä sijaitsee kesäleirin alueella.
Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.
Greenfee on sekä kisassa, että harjoituskierroksella (torstai, perjantai) 32,00 euroa.
Ilmoittautumiset 10.7. mennessä. Ilmoittautuessa mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, mahdollinen golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.
Ilmoittautumisia ottaa vastaan Jari Liimatta, OH7JL, sähköpostilla etunimi piste sukunimi ät pp piste inet piste äf ii tai puhelin nolla viisi nolla 524 1284.
 
* Kesäleirin 2019 järjestelyoikeuksien haku *
Nyt etsitään kesäleirin 2019 järjestäjää. Leiri järjestetään heinäkuussa ja se on nelipäiväinen: torstaista sunnuntaihin. Esitelmäohjelmasta järjestäjä voi päättää vapaasti. Yleensä leirin varsinaiset ohjelmapäivät ovat olleet perjantai ja lauantai. Leirillä on myös järjestetty myyntinäyttelyitä ja kirpputori.
Leirin voi järjestää yksi kerho tai useampi kerho yhdessä. Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 15.7.
 
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2018 järjestelyoikeuksien haku *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous olisi postiäänestysaikataulujen takia pidettävä lauantaina 17.11.2018. Tapahtumalle etsitään järjestäjää. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori.
Syyspäivät voi olla koko viikonlopun kestävä tai yksipäiväinen tapahtuma. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.
Onko kerhosi kiinnostunut Syyspäivien järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 3.8.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OG60F-juhla-awardi
Teljän Radioamatöörit ry. juhlistaa 60-vuotisjuhlaansa erikoiskutsulla OG60F ja julkaisemalla juhla-awardin. Awardia varten kerätään yhteyksiä OG60F-erikoiskutsun kanssa aikavälillä 1.1.-31.12.2018. Yhden pisteen saa kerran eri bandi/mode-kombinaatioista. Perusawardiin vaaditaan viisi pistettä. Pronssi-, hopea- ja kultatasot saavuttaa vastaavasti 10, 15 ja 20 pisteellä. Katso tarkemmat ohjeet.
 
OH6AA:n vuosikokous
Vaasan kuutoset Vasa sexorna ry, OH6AA, pitää säännönmukaisen vuosikokouksensa 13.6. klo 18.00 kerhon tiloissa. Osoite on Myllärinkatu 12, kolmas kerros, Vaasa. Käsitellään säännönmukaiset asiat. Tervetuloa!
 
* Seuraava Perinneradiotapahtuma on sunnuntaina 3.6. *
PRT 26-tapahtuma järjestetään huomenna, sunnuntaina 3.6. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
 
Tapahtuma-ajat ja modet:

 • CW: kello 08.00–10.00 ja kello 12.00–14.00 Suomen aikaa
 • AM: kello 10.00–12.00 ja kello 14.00–16.00 Suomen aikaa.

 
Taajuusalueet:

 • CW: 3510–3590 kHz ja 7020–7040 kHz
 • AM: 3610–3770 kHz ja 7060–7080 kHz.

 
Suositus on, että alle viiden vatin teholla lähettävät perinneradioasemat sijoittuvat käytetyn taajuusalueen alkupäähän.
Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Jos laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.
Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.
Mahdolliset työskentelytarinat ja kuvat voi lähettää Karille, OH5YW, sähköpostiosoitteeseen, joka on Karin kutsu @outlook.com. Yhteenvedot julkaistaan tapahtuman jälkeen.
 
* OI-asemat ovat äänessä maanantaina 4.6. *
OI-asemia tulee ääneen Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6. Worki pois.
 
* Seuraavat radiosuunnistusharjoitukset 3.6. ja 16.6. *
Sunnuntaina 3.6. pidetään 80 metrin radiosuunnistusharjoitukset Vantaalla. Harjoitusaika on kello 10–13. Ennen harjoituksia kokoonnutaan Keimolan Kaiun majan parkkipaikalla. Osoite on Kirkatie 13-15, Vantaa.
Lauantaina 16.6. järjestetään kahden metrin radiosuunnistusharjoitukset Espoossa. Harjoitusaika on kello 10–13. Kokoontuminen on Lahnuksen koulun parkkipaikalla osoitteessa Vanha Lahnuksentie 17, Espoo.
Tervetuloa harjoituksiin.
 
* Avoimet radiosuunnistuksen PM-kilpailut elokuussa Raaseporissa *
Vuoden 2018 radiosuunnistuksen PM-kisojen järjestelyistä vastaa Suomen Radioamatööriliitto ry. yhdessä paikallisten radiokerhojen kanssa. Kilpailut pidetään Raaseporissa 3.–5.8.2018, perjantaista sunnuntaihin. Tapahtumapaikka on Urheiluopisto Kisakeskus. Kisakeskuksen osoite on Kullaanniemi 220, 10420 POHJANKURU.
 
Kilpailut

 • Perjantaina iltapäivällä sprintti 3,5 MHz
 • lauantaina aamupäivällä 144 MHz
 • sunnuntaina aamulla perinteinen 3,5 MHz.

Kilpailu käydään IARU Region 1 -sääntöihin perustuvien pohjoismaisten sääntöjen mukaan. Arvioitu kilpailumaksu on 75 euroa kolmesta kilpailusta ja lauantain illallisesta.
 
Majoitus
Kisakalliolla on tarjolla hostelli- ja hotellitason majoitusta. Varattavissa on myös rajoitettu määrä neljän hengen mökkejä. Lisätietoa majoituksesta löytyy Kisakeskuksen verkkosivuilta, http://kisakeskus.fi/.
 
Ilmoittautuminen
Tapahtuman yhteyshenkilö on Keijo, OH2ETM. Kilpailuihin ilmoittaudutaan 15.6.2018 mennessä Keijo Lehtosaarelle. Sähköpostiosite on etunimi.sukunimi@nullgmail.com.
Kilpailujen verkkosivusto
Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna käydään SRAL:n Peruskilpailu, IARU Region 1 Field Day, 10-10 International Open Season PSK Contest, DigiFest, Wake-Up! QRP Sprint, SEANET Contest, UKSMG Summer Contest ja Dutch Kingdom Contest.
Ensi tiistaina 5.6. on vuorossa NAC VHF. Ensi torstaina 7.6. käydään NAC 10 m ja SKCC Sprint Europe.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan DRCG WW RTTY Contest, VK Shires Contest, Asia-Pacific Sprint, SKCC Weekend Sprintathon, Portugal Day Contest, GACW WWSA CW DX Contest, REF DDFM 6m Contest ja Cookie Crumble QRP Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 9. kesäkuuta, klo 15.00 Suomen aikaa Turusta, OH1T:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media