Toimiston tiedote 20/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 20/2018, 9.6.2018
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 9.6. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, OH1T:n asemalta.
 
SISÄLTÖ

 • * Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
 • * Vanhan jäsensivuston DXCC-kirjanpito lähetetään jäsenille *
 • * Tutkintoja järjestetään 20.6. asti liiton toimistolla *
 • * Ham Karelia -kesäleirin majoitustilanne *
 • * Tutkinnot Ham Karelia -leirillä *
 • * Hami Golf 2018 *
 • * Kesäleirin 2019 järjestelyoikeuksien haku *
 • * Syyspäivien ja syyskokouksen järjestelyoikeuksien haku *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * Seuraavat radiosuunnistusharjoitukset 16.6. *
 • * Ilmoittautuminen radiosuunnistuksen PM-kilpailuihin 15.6. mennessä *
 • * Pietarin VHF-kilpailu lauantaina 16.6. *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
Jäsen- eli OH-luettelo julkaistaan jälleen liiton kesäleirin tienoilla. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta.
OH-luettelon verkkoversio julkaistaan, kun liiton uusien verkkosivujen jäsenosio valmistuu.
Jos haluat tietosi OH-luettelokirjaan tai tulevaan netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta 20.6. mennessä täyttämällä nettilomake liiton verkkosivuilla. Voit myös soittaa liiton toimistoon.
Nettilomakkeella voi ilmoittaa myös sen salliiko tietojen luovutuksen suoramarkkinointiin.
Suostumuksen tietojen julkaisuun ja suoramarkkinointiin voi perua milloin tahansa ilmoittamalla asiasta liiton toimistolle.
 
* Vanhan jäsensivuston DXCC-kirjanpito lähetetään jäsenille *
Liiton vanhojen verkkosivujen jäsensivuilla jäsenillä oli mahdollisuus pitää DXCC-kirjanpitoa workkimistaan maista. Vanhojen sivujen DXCC-kirjanpito lähetetään sähköpostilla kullekin jäsenelle kesäkuun aikana. Jos jäsenen sähköpostiosoite ei ole tiedossa, kirjanpitoa ei voida toimittaa. Jos et siis saa kirjanpitoasi kesäkuun aikana, ota yhteyttä liiton toimistoon.
 
* Tutkintoja järjestetään 20.6. asti liiton toimistolla *
Liiton toimiston radioamatööritutkinnot jatkuvat keskiviikkoisin 20.6. asti. Tutkinnot pidetään klo 14.00–18.00. Tutkintoon on ilmoittauduttava viimeistään edellisen viikon keskiviikkona Henrille, OH3JR. Omakutsu toimii. Puhelinnumero on nolla viisi nolla nolla 843 396.
Kesätauon jälkeen tutkinnot jatkuvat keskiviikkoisin 8.8. alkaen.
 
* Ham Karelia -kesäleirin majoitustilanne *
Suomen Radioamatööriliiton kesäleiri pidetään Nurmeksessa 19.–22.7. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan radiokerho ry, OH7AB ja Ylä-Karjalan Radioamatöörit ry, OH7ABE.
Leiripaikkana on Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus. Keskuksessa on sisämajoitusta sekä asuntovaunu- ja telttapaikkoja. Lisäksi majoitusta on tarjolla parin kilometrin päässä Break Sokos Hotel Bombassa. Bombassa majoitusvaihtoehtoina ovat kylpylähotelli ja karjalaiskylä.
Kuluvalla viikolla leirialueen sisämajoitustilat alkoivat jo olla täynnä. Yksittäisiä vuodepaikkoja löytyi enää Rantatuvasta. Break Sokos Hotel Bombassa sen sijaan oli tilaa sekä kylpylähotellissa, että karjalaiskylässä. Bomban huoneita voi varata 4.7. saakka varaustunnuksella BRADIO. Huoneita voi varata myös tämän jälkeen, jos hotellissa on tilaa.
Lisätietoja majoituksesta saa leirin verkkosivuilta.
 
* Tutkinnot Ham Karelia -leirillä *
Ham Karelia -leirillä voi suorittaa radioamatööritutkintoja perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 10–12 välisenä aikana. Ilmoittautumiset omakutsulla Markolle, OH8WM. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen leirin alkua. Lisätietoja tutkinnoista saa leirin verkkosivuilta ja Radioamatööri-lehdestä.
 
* Hami Golf 2018 *
Hami Golf -turnaus pelataan PielisGolfin kentällä perjantaina 20.7. kello 16.00. Golf-kenttä sijaitsee Ham Karelia -kesäleirin alueella. Pelimuoto on pb/hcp.
Ilmoittautumiset 10.7. mennessä. Ilmoittautuessa mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, mahdollinen golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Jari Liimatta, OH7JL, sähköpostilla etunimi.sukunimi@nullpp.inet.fi tai puhelin nolla viisi nolla 524 1284.
Lisätietoja Hami Golfista saa leirin verkkosivuilta ja Radioamatööri-lehdestä.
 
* Kesäleirin 2019 järjestelyoikeuksien haku *
Nyt etsitään kesäleirin 2019 järjestäjää. Leirin voi järjestää yksi kerho tai useampi kerho yhdessä. Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 15.7.
 
* Syyspäivien ja syyskokouksen järjestelyoikeuksien haku *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous olisi postiäänestysaikataulujen takia pidettävä lauantaina 17.11. Tapahtumalle etsitään järjestäjää. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori.
Onko kerhosi kiinnostunut Syyspäivien järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 3.8.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OG60F-juhla-awardi
Teljän Radioamatöörit ry. juhlistaa 60-vuotisjuhlaansa erikoiskutsulla OG60F ja julkaisemalla juhla-awardin. Awardia varten kerätään yhteyksiä OG60F-erikoiskutsun kanssa aikavälillä 1.1.-31.12.2018. Yhden pisteen saa kerran eri bandi/mode-kombinaatioista. Perusawardiin vaaditaan viisi pistettä. Pronssi-, hopea- ja kultatasot saavuttaa vastaavasti 10, 15 ja 20 pisteellä. Katso tarkemmat ohjeet
 
Zero Radio Club -sunnuntaiajelu tänä viikonloppuna
Zero Radio Club, OH4A, ajaa lauantaista 9.6. kello 1200 UTC sunnuntaihin 10.6. kello 1200 UTC FT8-modella kaikilla yhdellätoista bandilla: 160–6 m.
Kerho juhlistaa arvokkaasti viikonloppua, jona ei ole mitään isompaa kilpailua. Äänessä on samanaikaisesti neljästä viiteen asemaa eri bandeilla. Lisäksi tehdään erilaisia teknisiä kokeita, mukaan lukien Echo-kokeilu kymmenellä metrillä.
Asemille, jotka workkivat kerhon vähintään seitsemällä bandeilla, on luvassa erikois-QSL-kortti. Kaikki onnistuneesti pidetyt yhteydet kuitataan QSL-kortilla.
Lisätietoa Zero Radio Club -sunnuntaiajelusta löytyy Facebookin Radioamatöörit-ryhmästä.
 
OH6AA:n vuosikokous
Vaasan kuutoset Vasa sexorna ry, OH6AA, pitää säännönmukaisen vuosikokouksensa 13.6. klo 18.00 kerhon tiloissa. Osoite on Myllärinkatu 12, kolmas kerros, Vaasa. Käsitellään säännönmukaiset asiat. Tervetuloa!
 
* Seuraavat radiosuunnistusharjoitukset 16.6. *
Lauantaina 16.6. järjestetään kahden metrin radiosuunnistusharjoitukset Espoossa. Harjoitusaika on kello 10–13. Kokoontuminen on Lahnuksen koulun parkkipaikalla osoitteessa Vanha Lahnuksentie 17, Espoo. Tervetuloa.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan DRCG WW RTTY Contest, VK Shires Contest, Asia-Pacific Sprint, SKCC Weekend Sprintathon, Portugal Day Contest, GACW WWSA CW DX Contest, REF DDFM 6m Contest ja Cookie Crumble QRP Contest.
Ensi tiistaina 12.6. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 14.6. NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SMIRK Contest, ARR BPSK63 Contest, Ukrainian DX Classic RTTY Contest, IARU Region 1 50 MHz Contest, AGCW VHF/UHF Contest, Stew Perry Topband Challenge, Feld Hell Sprint, Saint-Petersburg Open VHF Championship ja WAB 50 MHz Phone.
 
* Pietarin VHF-kilpailu lauantaina 16.6. *
Ensi viikon lauantaina 16.6. käydään jälleen Saint-Petersburg Open VHF Championship -kilpailu. OH-asemia kutsutaan mukaan. Kilpailuaika on kello 1500–1900 UTC. Bandit ovat 2 m, 70 cm ja 23 cm. Säännöt löytyvät myös suomeksi ALRS:n verkkosivuilta. Tervetuloa kilpailemaan.
 
* Ilmoittautuminen radiosuunnistuksen PM-kilpailuihin 15.6. mennessä *
Radiosuunnistuksen PM-kilpailut pidetään Raaseporissa 3.–5.8. Kisojen järjestelyistä vastaa Suomen Radioamatööriliitto ry. yhdessä paikallisten radiokerhojen kanssa. Tapahtumapaikka on Urheiluopisto Kisakeskus, jonka osoite on Kullaanniemi 220, 10420 POHJANKURU.
PM-kilpailujen aikana käydään kolme eri kilpailua: perjantaina iltapäivällä sprintti 3,5 MHz; lauantaina aamupäivällä 144 MHz:n kilpailu ja sunnuntaina aamulla perinteinen 3,5 MHz:n kilpailu. Arvioitu kilpailumaksu on 75 euroa kolmesta kilpailusta ja lauantain illallisesta.
Kisakalliolla on tarjolla majoitusta. Lisätietoa löytyy Kisakeskuksen verkkosivuilta .
Kilpailuihin ilmoittaudutaan 15.6. mennessä Keijo Lehtosaarelle, OH2ETM. Sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi@nullgmail.com.
Kilpailujen verkkosivusto
Tervetuloa!
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 16. kesäkuuta, klo 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media