Toimiston tiedote 24/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 24/2018, 25.7.2018
SÄHKÖINEN VERSIO
 
Bulletiini luetaan bandilla lauantaina 28.7. klo 15.00 Suomen aikaa. taajuudella 3685 kHz ja 7070 kHz.
 
SISÄLTÖ

 • * Liiton toimiston on kiinni *
 • * Seuraava kesäleiri ja Syyspäivät *
 • * Ham Karelia -leirin esitelmiä netissä *
 • * Ham Karelia -leirin palautelomake *
 • * Radiosuunnistuksen PM-kilpailut pidetään Raaseporissa 3.–5.8. *
 • * Nuorten Polar-leiri syyskuussa Liedossa *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * Kansallispuistoaktiviteettia *
 • * Fox-oring-harjoitukset 12.8. Espoossa *
 • * OJ0C – nuoret äänessä aina haastavalta Märketiltä *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Black Cat -kilpailu käydään sunnuntaina 12.8. *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton toimiston on kiinni *
Liiton toimisto on suljettu lomien takia torstaista 26.7. perjantaihin 3.8.
 
* Seuraava kesäleiri ja Syyspäivät *
Kiitos leiriläisille, esiintyjille, leirin järjestäjille ja Radio Hamille Ham Karelia -leiristä. Seuraava kesäleiri pidetään 11.–14.7.2019 Petäyksessä, Hattulassa. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA.
Liiton Syyspäivät pidetään 16.–18.11.2018 Äänekoskella. Tapahtuman järjestää Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK.
Syyspäivien yhteydessä järjestetään liiton sääntömääräinen syyskokous. Jäsenet voivat tehdä kokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle 15.9.2018 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Ham Karelia -leirin esitelmiä netissä *
Radio Hamin tallentamia Ham Karelia -leirin esitelmiä voi katsella netissä .
 
* Ham Karelia -leirin palautelomake *
Ham Karelia -leirin palautelomake. Annathan leirin järjestäjille palautetta.
 

* Radiosuunnistuksen PM-kilpailut pidetään Raaseporissa 3.–5.8. *

Radiosuunnistuksen PM-kisat pidetään Raaseporin kunnassa 3.–5.8. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Karjaan Ura ja SRAL. Kisakeskuksena toimii Urheiluopisto Kisakeskus – Kisis.

Kisoihin osallistuu yli 50 kilpailijaa seitsemästä maasta. Pohjoismaiden lisäksi kilpailijoita tulee Venäjältä, Liettuasta ja Isosta-Britanniasta.

Kilpailusarjoja on juniorisarjoista aina kokeneisiin yli 70-vuotiaisiin. PM-kisat koostuvat kolmesta erillisestä kilpailusta: sprintti 3,5 MHz, perinteinen 144 MHz ja perinteinen 3,5 MHz.

Tervetuloa seuraamaan kilpailuja. Lisätietoa saa radiosuunnistussivustolta.

 
* Nuorten Polar-leiri syyskuussa Liedossa *
SRAL:n nuorisotiimi järjestää 7.–9.9. Liedossa, Liesan majalla, liiton nuorisojäsenille suunnatun viikonloppuleirin. Sen tarkoituksena on yhdistää nuoria radioamatöörejä workkimisen, uuden oppimisen ja yhdessäolon avulla. Leirillä voit oppia monia uusia taitoja aina sähköttämisestä juottamiseen.
Osallistumismaksu leirille on 10 euroa sisältäen ruokailun ja majoituksen. Maksu suoritetaan käteisenä leirin järjestäjille leiripaikalla. Tapahtuman ilmoittautuminen on auki liiton verkkosivuilla, ja jatkuu aina sunnuntaihin, elokuun 26. päivään asti. Tervetuloa.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
 
Puulan Radio Clubin kesäleiri
PRC:n kesäleiriä vietetään Otto- ja Happo-asemilla Hirvensalmella maanantaista sunnuntaihin 6.–12.8. Tarkoitus on aktivoitua muun muassa kuuden metrin NAC-testissä ruudusta KP31. Leiriläiset pyrkivät myös aktivoimaan luonnonsuojelualueen OHFF-0292, Puulavesi. Saunoja lämmitellään tilanteiden mukaan. Lisäksi luvassa on kalastusta ja rentoa nokkakusoilua. Leirillä tutustutaan FT8-digimodeen.
 
OH3AA:n rompepäivä
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, perinteinen rompepäivä pidetään 12.8. Tapahtuma-aika on kello 9–15. Ei muuta kuin itselle joutilaat kirput, toukat, sun muut myytävät, harrasteeseen liittyvät romppeet autoon ja suunta kohti OH3AA:n jo perinteikkääksi koettua rompepäivää. Tapahtuma järjestetään osoitteessa Hakapellontie 95, Hämeenlinna. Paikan päällä on perinteiset palvelut eli kaffetta, lettua ja makkaraa.
Tällä kertaa on mahdollisuus tulla paikalle jo lauantaina 11.8., tietenkin omalla majoituksella. Paikan päällä tarjotaan WC:n käyttö sekä sähköä (järkevästi käytettäväksi) pientä viiden euron korvausta vastaan. Paikalla on kerhon edustaja. OH3AA:n sivuilta löytyy ajo-ohjeita.
Terveisin OH3AA johtokunta
 
OH9AB tiedottaa
Kokouskutsu
Napapiirin yhdeksiköt Ry, OH9AB / OH9SCL, kutsuu jäseniään ylimääräiseen kokoukseen 18.8. kello 12. Paikka on kerhoasema osoitteessa Latvajärventie 80, Rovaniemi.
Asialistalla on ehdotus kerhon sääntöjen muuttamisesta. Lisäksi ehdotetaan hallituksen täydentämistä yhdellä uudella jäsenellä. Lisäksi valitsemme varatoiminnantarkastajan. Kokouksen jälkeen pidetään siivoustalkoot. Uuteen sääntöehdotelmaan voi tutustua etukäteen kerhon kotisivujen jäsenille-osiossa. Tervetuloa kokoukseen!
OH9AB:n hallitus
 
OH7AA:n perinteinen kesäpäivä
OH7AA:n perinteinen kesäpäivä järjestetään 18.8. Kuopion Savisaaressa, Koivulassa. Tapahtuma on samassa hyväksi osoittautuneessa paikassa kuin viime vuonnakin. Paikan osoite on Savisaari 61. Lokaattori on KP32TV.
Leiri alkaa lauantaina 18.8. noin kello 13, valmistellut esitykset pidetään klo 14 alkaen. Luvassa on nokkakusoilun lisäksi mielenkiintoista ohjelmaa.
Ohjelma

 • Matti, OH7SV: Käytännön läheistä asiaa lanka-antenneista, erityiskohteena kiertopolarisaatioantenni
 • Saku, OH2WC: suomalaisena amatöörinä Portugalissa
 • Pekka, OH7AWS: CAD hamssiprojekteissa, käytännön esimerkkejä
 • Veli-Matti, OH7VM: DMR-hankkeen tilanne- ja ajankohtaiskatsaus
 • Digimodet, kehitystilannekatsaus ja demo-/tutustumisasema.

Lisäksi leirillä on peräkonttikirppis ja makkaran paistoa, omat makkarat mukaan. Kerho tarjoaa peruskahvit ja teet, muuten omat eväät ja juomat. Tarjolla on sauna, omat pyyhkeet mukaan. Lisätietoja ja päivitykset OH7AA:n verkkosivuilla. Tervetuloa!
 
OH1AA:n kesäleiri
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, Kesäleiri vietetään Taivassalon Tippsundissa 31.8.-2.9. Ilmoittautumiset Jounille, OH1CO, sähköposti kutsu@nulloh1aa.net tai puhelimella 040 7710 neljä kaksi nolla.
Ohjelmassa on DMR- ja muita esitelmiä, demoja, workkimista, saunomista, valosuunistustakin. Paikalla on mahdollisuus yöpyä 6-8 hengen mökeissä, muutama paikka asuntovaunuillekin löytyy, venepaikkakin on.
Ruokailua on ainakin lauantaina, ehkä myös perjantai-illalla. Aamupalat lauantaina ja sunnuntaina. Grillitkin ovat kuumana Leirille on opaste osoitteessa aprs.fi/OH1T. Tervetuloa.
 
* Kansallispuistoaktiviteettia *
Kansallispuistoaktiivisuusviikko jatkuu 29.7. asti. Kansallispuistoja, ja mahdollisesti luontopuistoja, on äänessä 80 ja 40 metrillä. Kansallispuistoasema ilmoittaa aktivoinnin yleensä taajuudella 3699 kHz ja siirtyy sitten esimerkiksi 3685 kHz:n taajuudelle. Myös yläbandeilla kannattaa kuunnella, varsinkin taajuuksia 14244 kHz ja 14044 kHz sekä digimodeja.
 
Perämeren aktivointi
Joukko radioamatöörejä osallistuu kutsulla OH8AA IOTA-kontestiin 28.–29.7. kello 1200–1200 UTC. Operointi tapahtuu Selkäsarvesta. Saari kuuluu Perämeren kansallispuistoon.
Lokaattori on KP25CO37MO, IOTA numero EU-126 ja WFF:n referenssinumero OHFF-020. Äänessä ollaan ennen ja jälkeen kontestin useilla modeilla ja bandeilla.
Operaattoreina ovat ainakin: Pekka, OH8NR; Ulla, OH8ZZ; Jarmo, OH8JK ja harmoninen Artturi; Jouko, OH8JJ/OH8MWD; Tomi, OH8LRB; Rami, OH3BHL, Juhani, OH8JT, Marko, OH8KVY ja Olli, OH6CT.
 
* Fox-oring-harjoitukset 12.8. Espoossa *
Tule kokeilemaan fox-oringia, jossa yhdistyy perinteinen suunnistus ja radiosuunnistus. Ensin suunnistetaan kartalle merkittyyn rastiympyrään, minkä jälkeen etsitään rasti vastaanottimen avulla.
Fox-oring-harjoitukset pidetään sunnuntaina 12.8. Espoossa. Harjoitusaika on kello 10–13. Kokoontumisosoite on Kellonummentie 3, Espoo. Kartan saa harjoituksen alussa. Tervetuloa.
 
* OJ0C – nuoret äänessä aina haastavalta Märketiltä *
Nuoret ovat äänessä Märketiltä 21.–28.7. ja 18.–25.8.
Suomen Majakkaseura ja SRAL järjestävät yhdessä DX Universityn (DXU) ja OHDXF:n kanssa ensimmäisen International Youth at Sea (IYAS) radio- ja kulttuurinvaihtoaktiviteetin. IYAS-tapahtumasta saattaa tulla pysyvä, vuosittainen tapahtuma.
Vuoden 2018 nuorisotiimin jäsenet ovat Nuutti, OH1UBO; Elias, OH2EP; Otava, OH3OT; Mikael, OH3UAF; Pieter, ON3DI; Florian, OE3FTA ja Ilie, YO3IMD. Kaikki ovat 16–25 -vuotiaita.
Nuoret osallistuvat päivittäin työpajoihin, joissa käsitellään turvallisuutta ja selviytymistä merellä. Lisäksi he tutustuvat uusimpiin digimodeihin ja, mikä tärkeintä, oppivat miten workitaan tehokkaasti. Nuoret oppivat käsittelemään pauhaavia pile-uppeja seuraamalla vakiintuneita ohjeita, jotka on selostettu DXU:n DXpeditioning Basics -julkaisussa. Nuoria ohjaavat Märket-veteraanit Martti, OH2BH; Henri, OH3JR ja Pasi, OH3WS.
Erikoiskortti on saatavissa via OH3JR.
 
* Kilpailu-uutisia *
Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kilpaillaan RSGB IOTA Contest.
Ensi torstaina 2.8. on vuorossa NAC 10 m ja SKCC Sprint Europe.
Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu, Black Cat -kilpailu, 10-10 International Summer Contest, European HF Championship, North American QSO Party ja SARL HF Phone Contest.
Tiistaina 7.8. on vuorossa NAC VHF ja torstaina 9.8. NAC 50 MHz.
Elokuun toisena viikonloppuna kilpaillaan WAE DX Contest, SKCC Weekend Sprintathon ja MMMon VHF/DUBUS 144 MHz Meteorscatter Sprint Contest.
 
* Black Cat -kilpailu käydään sunnuntaina 12.8. *
Black Cat -kilpailu käydään sunnuntaina 12.8. Kilpailuaika on kello 1300–1500 UTC. Kilpailussa on kaksi tunnin pituista periodia. Kilpailla voi kaikilla HF-bandeilla, paitsi ”warkeilla”. Modet ovat CW, SSB ja digimodet. Kilpailun säännöt löytyvät uusimman Radioamatööri-lehden Radiourheilu-palstalta. Tervetuloa mukaan niin YL- kuin OM-radioamatööritkin.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua, lauantaina 11. elokuuta, klo 15.00 Suomen aikaa Lapualta, OH6SRAL:n asemalta tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media