Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 39/2018, 24.11.2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 39/2018, 24.11.2018
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 24.11. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Vaalien tulokset *
* OF9X ääneen tänä viikonloppuna *
* Jukka Pappinen, OH6MWQ, Vapepan keskustoimikuntaan *
* Perinneradiotapahtuma PRT 27 itsenäisyyspäivänä *
* Nuorten workkimisviikonloppu Mustilassa – vielä ehdit ilmoittautua *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* OH9S äänessä Leviltä 1.-8.12. *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Vaalien 2018 tulokset *
Liiton syyskokouksessa 17.11.2018 valittiin Liitolle uusi puheenjohtaja ja kolme jäsentä hallitukseen. Kokous pidettiin Äänekoskella Liiton Syyspäivien yhteydessä.
Puheenjohtajan vaalissa liitolle valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Tuomas Tauriala, OH3ERV, kahden vuoden kaudeksi, 2019-2020. Kaksi hallitusvaalissa eniten ääniä saanutta ehdokasta, Jan Jylhä OH1NDA ja Vili Peippo OH5GE, valittiin hallitukseen kolmeksi vuodeksi, 2019-2021. Koska puheenjohtajaksi valittiin hallituksessa jo oleva henkilö, hänen jäljellä olevaksi kaudekseen, 2019-2020, valittiin hallitusvaaleissa kolmanneksi eniten ääniä saanut ehdokas, Jari Kekki OH2EXE.
Puheenjohtajan vaalissa äänimäärät jakaantuivat seuraavasti:
Tuomas Tauriala, OH3ERV, äänimäärä 798 ääntä.
Jari Jussila, OH2BU, äänimäärä 505 ääntä.
 
Hallituksen jäsenen vaalissa äänimäärät jakaantuivat seuraavasti:
Vili Peippo, OH5GE, äänimäärä 814 ääntä.
Jan Jylhä, OH1NDA, äänimäärä 639 ääntä.
Jari Kekki, OH2EXE, äänimäärä 449 ääntä.
Jari Jussila, OH2BU, äänimäärä 400 ääntä.
 
Äänestyslippuja annettiin vaaleissa yhteensä 1317 kpl. Postiäänien osuus äänestyslipuista oli 1289 kpl ja paikalla annettujen äänestyslippujen osuus 26 kpl. Äänestysprosentti vuonna 2018 oli 37,7%. Viimeisimmissä vaaleissa, vuonna 2016, äänestysprosentti oli hivenen alhaisempi, 32,4%.
 
* OF9X ääneen tänä viikonloppuna *
Liiton käyttöön anottu kutsu OF9X tulee ääneen tänä viikonloppuna, 23.-25.11.2018, 80 metrillä ykkösistä. Operaattoreina toimivat viestitontut Viestintä-Viivi, OH2HSJ sekä Radio-Roosa, OH1EG.
Santa Land eli jouluasema OF9X toimii viikonloppuna esittelyasemana, joten vasta-asemiksi toivotaan erityisesti OH-asemia. Santa Land–asemalla vierailee lapsia, joilla on mahdollisuus toimia second operaattoreina.
Lähestyttäessä joulua OF9X tulee ääneen muiltakin tonttujen asemilta eri puolilla Santa Landiaa!
 
* Jukka Pappinen, OH6MWQ, Vapepan keskustoimikuntaan *
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenjärjestöjen tapaaminen ja johtosäännön mukainen vuosikokous pidettiin 21.11.2018. Kokouksessa valittiin uudet jäsenjärjestöjäsenet keskustoimikuntaan seuraavalle kahden vuoden kaudelle (2019-2020) sekä vahvistettiin ensi vuoden toimintasuunnitelma. SRAL:n puheenjohtaja Merja Koivaara, OH1EG, oli paikalla edustamassa Liittoa ja käyttämässä äänivaltaa.
Keskustoimikunnan tehtävä on toimia Vapepan jäsenjärjestöjen ja jäsenyhteisöjen neuvottelukuntana. Keskustoimikunnassa on yhteensä kymmenen jäsentä, joista viisi oli nyt erovuorossa. Ehdolla uusiksi jäseniksi oli kahdeksan eri järjestön ehdokkaat ja tästä joukosta valittiin äänestyksellä viisi seuraavalla kaudelle. Suomen Radioamatööriliiton edustaja, SRAL:n Valmiustoimikunnan puheenjohtaja Jukka Pappinen, OH6MWQ, oli yksi näistä valituista.
Vapepaan kuuluu 52 jäsenjärjestöä, joilla on yhteensä yli 1000 hälytysryhmää, joissa toimii yli 10 000 vapaaehtoista. Nämä hälytysryhmät auttavat erilaisissa hälytystehtävissä, kuten etsinnöissä, evakuoinneissa ja tulipalojen jälkihoidoissa. Toimintaa koordinoivat Suomen Punainen Risti, Suomen Meripelastusseura ja Suomen Lentopelastusseura.
 
* Perinneradiotapahtuma PRT 27 itsenäisyyspäivänä *
Perinneradiotapahtuma järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä 6.12. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnianosoitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
Perinneradiotapahtumassa workitaan CW:llä kello 08.00–10.00 ja 12.00–14.00 Suomen aikaa. AM:llä ollaan äänessä kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 Suomen aikaa. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä.
Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jälkeen lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.
Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.
 
* Nuorten workkimisviikonloppu Mustilassa – vielä ehdit ilmoittautua *
Liiton nuorisotiimi järjestää kaikille nuorisojäsenille workkimisviikonlopun Kouvolan Mustilassa 6./7.–9.12.2018. Tapahtuma pidetään OH5Z:n asemalla. Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti 15–28-vuotiaille.
Workkimisviikonlopun pääteemana on workkiminen – vasta-alkajatasolta lähtien (SSB, CW, RTTY). Tämän lisäksi luvassa on esitelmiä sekä monenmoista yhteistä ohjelmaa ja tekemistä. Viikonlopun aikana käytetään nuorten radioamatöörien kutsua OH2YOTA.
Osallistumismaksu on 10 euroa, joka sisältää majoituksen sekä täysihoidon. Kyyti on järjestetty Kouvolan asemalta Mustilaan ja takaisin. Kauempaa tulevien nuorisojäsenten matkakustannuksia voidaan myös kompensoida.
Ilmoittautuminen on nyt auki liiton verkkosivuilla ja jatkuu vielä tämän viikonlopun ajan, sunnuntaihin 25.11. saakka. Mukaan mahtuu vielä, tervetuloa!
 
* Silent Key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Jens Hoyerin, OH6FOS, poismeno.
Kunnioitamme Jensin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
Keski-Suomen radioamatöörien pikkujoulut ja syyskokous
Keski-Suomen radioamatöörit ry:n, OH6AD:n, pikkujoulut ja syyskokous pidetään maanantaina 26.11 klo 18:00 alkaen kerholla. Tarjolla nyhtöpossua, lisukkeita ja glögiä. Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa.
 
Turun Radioamatöörien pikkujoulut
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA:n, pikkujoulut juhlitaan torstaina 29.11.2018 klo 18.00 alkaen Sommelossa. Tervetuloa, toivoo Sommelon Tontut.
 
* OH9S äänessä Leviltä 1.-8.12. *
Suomen pohjoisin Joulupukkiasema, OH9S, on äänessä Kittilän Leviltä 1.-8.12.2018. Bandeina 160-2m. Modeina, haastavista keleistä huolimatta, toivottavasti muukin kuin FT8. Worki pois vaikka kaikilla bandeilla!
Kolmelle eniten qsoja operaation kanssa pitäneelle, poislukien duplikaatit, OH-hamssille tarjolla matkan t-paita. Lisäksi kolme onnekasta qson pitänyttä saa samaisen paidan. Muille tarjolla roppakaupalla joulumieltä ja matkan jälkeen 4-värikortti automaattisesti buroon kautta.
Lisätietoja löytyy oh9s:n nettisivuilta osoitteesta oh9s.fi.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL EME Contest ja CQ Worldwide DX Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan NAC 2.3 GHz tiistaina 27.11.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu sunnuntaina 2.12. sekä TOPS Activity Contest, FT8 Roundup ja EPC Ukraine DX Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 1. joulukuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Tiedote annetaan Turusta.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media