Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 1/2019, 5.1.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 5.1. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.
SISÄLTÖ
* Uusi radiotaajuusmääräys voimaan viikolla 2 *
* Silent key *
* Toimisto tiedottaa *
* Historiatoimikunta tiedottaa *
* RA-lehteen toivotaan lisää kerhojen uutisia *
* Radioamatöörikursseja *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Uusi radiotaajuusmääräys voimaan viikolla 2 *
Viestintävirasto arvioi uuden radiotaajuusmääräyksen tulevan voimaan vuoden 2019 toisella viikolla. Uudessa määräyksessä avautuu suomalaisille radioamatööreille 160 m taajuusalue aukottomasti taajuusvälillä 1850-2000 kHz, jossa lähettimen teho enintään 15 W, ja modulaatiohuipputeho 60 W. Huomatkaa siis tämän taajuusvälin pienemmät maksimitehot. Varsinaisella radio-ohjesäännössä Region 1 alueella allokoidulla taajuusvälillä 1810-1850 kHz lähettimen teho perusluokassa enintään 120 W ja yleisluokassa enintään 1500 W. Uuden radiotaajuusmääräyksen tultua voimaan voi myös radioamatööriliikenne jatkua taajuusvälillä mikroaaltobandilla 3400-3408 MHz. Huomatkaa, että työskentely on sallittu uusilla taajuuksilla vasta kun uusi radiotaajuusmääräys on allekirjoitettu ja voimaan saatettu. Kannattaa seurailla Traficomin verkkosivuja.
Viestintävirasto on yhdistynyt Traficomiin 1.1.2019. Uuteen virastoon yhdistyivät liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Viestintävirasto ja Liikenneviraston tietyt viranomaistoiminnot, kuten Merikartoitus. Virastojen yhdistyminen ei vaikuta olemassa oleviin toimintoihin tai asiakkaille tarjottaviin palveluihin. Uudet verkkosivut löytyvät osoitteesta: www. traficom.fi.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Jari Sollon, OH7MDK, ja Unto Mahkosen, OH1QH, poismeno.
Kunnioitamme Jarin ja Unton muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Toimisto tiedottaa *
QSL-kortteja on kertynyt SRAL:n toimistolle vino pino. Tulkaahan noutamaan! Toimiston palveluajat ovat maanantaista torstaihin klo 12-16.30 ja perjantaisin klo 12-14. Toimisto sijaitsee Helsingin Lassilassa, osoitteessa Kaupinmäenpolku 9.
 
* Historiatoimikunta tiedottaa *
Historiatoimikunnan kokoama lista vuonna 2018 tallennetusta radioamatöörihistoriasta on luettavissa liiton nettisivuilla ja löytyy oheisesta linkistä: https://www.sral.fi/2019/01/02/2018-tallennettua-radioamatoorihistoriaa/
 
* RA-lehteen toivotaan kerhojen uutisia *
Radioamatööri-lehteen toivotaan lisää kerhojen uutisia, tapahtumia ja kuulumisia ympäri Suomen. Myös kuvia otetaan mielellään vastaan. Lehden aineistopäivä on aina puolenkuun tietämillä. Tarkat päivämäärät voi tarkistaa sral.info-sivuilta. Uutiset voi lähettää liiton toimistoon tai suoraan päätoimittajalle. RA-lehti ilmestyy tänä vuonna 10 kertaa, ensimmäinen numero helmikuun alkupuolella.
 
* Radioamatöörikursseja *
T2-perehdytys OH3AN:n kerholla Tammelassa
T2-perehdytys Tammelassa OH3AN:n kerholla keskiviikkoisin klo 18.00 alkaen 16.1.2019. Tavoitteena on saavuttaa tekniikassa T2-taso maaliskuun aikana. Alkutietovaatimuksena suoritettu T1 tutkinto.
Lisätietoja foh3an ät gmail piste com.
 
Perusluokan radioamatöörikurssi OH1AA:n kerholla Sommelossa
Turun Radioamatöörit ry, OH1AA, järjestää Radioamatöörikurssin perusluokan tutkintoa varten alkaen keskiviikkona 6.2.2019. Paikkana on Sommelon Kerhotila, Sommelontie 61. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00 ja koulutus kestää noin kaksi tuntia kerrallaan. Kurssi sisältää 11 iltaa.
Kurssin hinta on 50 euroa. Hinta sisältää opiskelumateriaalin.
Kurssille ilmoittautuminen ja lisätiedot: Jouni Anttila, p. 040 771 0 neljä kaksi nolla tai sähköpostilla oh1coATsral.fi.
Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL RTTY Roundup ja SRAL:n peruskisa.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan NRAU-Baltic Contest sekä Prefix Contest ja UBA PSK63.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 12. tammikuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Tiedote annetaan Jyväskylästä, tunnuksella OH6K.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media