Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 7/2019, 16.2.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 16.2. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Tikkakoskelta, tunnuksella OH6K.
SISÄLTÖ
* Liiton Kevätpäivät Salossa 12.-14.4.2019 *
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
* Nordics On The Air 2019 *
* Liiton Kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
* Muut tapahtumat *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Kevätpäivät Salossa 12.-14.4.2019 *
Salon Radiokerho ry, OH1AD, järjestää tämän vuoden SRAL:n kevätpäivät Salossa. Kevätpäivien pääasiallisena tapahtumapaikkana on Sokos Hotel Rikala, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Salon ydinkeskustassa. Julkisilla kulkuneuvoilla tapahtumaan on helppo tulla, sillä rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat noin 400 metrin päässä kokouspaikasta. Omalla autolla tuleville on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa Rikalan välittömässä läheisyydessä. Rikalan tiloihin on esteetön kulku.
 
SRAL:n ohjelmaa lauantaina: hallituksen kyselytunti kello 12.00, kevätkokous klo 16.00, QSL-korttien jättöpiste sekä toimiston tarvikemyynti. Lisäksi lauantain ohjelmassa on valvottu kirpputori, esitelmiä, tutustumisia ja kokoontumisia. Illalla klo 19.00 alkaen Rikalan tiloissa pidetään ohjelmallinen Ham Dinner.
 
Lauantaina klo 12.00–14.00 on tarjolla buffet-lounasta Rikala Grill & Bar:ssa. Lounaalle on ilmoittauduttava ennakkoon. Kevätpäivien lounasvaraukset tehdään sähköpostiosoitteeseen kevatpaivat ät oh1ad.fi.
 
Ohjelmaa ja oheistoimintaa on luvassa koko viikonlopuksi. Salosta löytyy mielenkiintoista tekemistä koko perheelle. Tervetuloa!
 
Kevätpäivien osallistumismaksut ja majoitus
 
Kevätpäivien osallistumismaksut ovat:
 

  • aikuiset 10 euroa
  • pariskunnat 15 euroa
  • alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

 
Maksun voi suorittaa vain käteisellä.
 
Majoituspaketit:
 

  • yhden hengen huone 79 eur/vrk/huone
  • kahden hengen huone 99 eur/vrk/huone

 
Sokos Hotel Rikala on varannut huonekiintiön, joka on voimassa 22.3. asti. Varaukset puhelinnumerosta 02 7744 100, tunnuksella ”radioamatöörit”.
 
Tiedotusta voi seurata Salon Radiokerhon sivuilta oh1ad.fi, bulletiineista, RA-lehdestä sekä liiton sivuilta.
 
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
 
Liiton kevätkokouksessa 13.4. jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 8.3.2019 mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral.fi tai SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HKI. Lisätietoja tunnustuspalkinnoista löytyy OH-luettelosta, liiton verkkosivuilta sekä uusimmasta RA-lehdestä 01/2019.
 
* Nordics On The Air 2019 *
 
SRAL:in Nuorisotiimi järjestää pohjoismaisten nuorten leirin, Nordics On The Air eli NOTAn pääsiäisenä, 19.-22.4.2019. Leirin ohjelmassa on muun muassa tutustumista muihin pohjoismaisiin nuoriin, workkimista, saunomista sekä myös YOTA-leireiltä tuttua ohjelmaa. Viikonlopun aikana käytämme nuorten radioamatöörien kutsua OH2YOTA. Osallistumismaksu on 20 €.
 
Ilmoittautuminen on auki 24.2. asti. Lisätietoa löydät osoitteesta www.sral.info/nota.
 
* Liiton Kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
 
Suomen Radioamatööriliiton seuraava kesäleiri pidetään Hattulassa, Petäys Resortissa Vanajaveden rannalla, 11.-14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA. Majoitusvarausten vastaanotto Petäys Resortissa alkaa maanantaina 1.4.2019. Tarkempaa tietoa leiristä julkaistaan myöhemmissä bulletiineissa sekä kesäleirin sivustolla osoitteessa: https://oh3aa.fi/petays-2019/.
 
 
* Muut tapahtumat *
 
Mobira 40 v -juhlaseminaari Salossa 22.2.2019
 
Saloran ja Nokian yhteisen puhelinyrityksen, Mobiran, perustamisesta Saloon tulee kuluneeksi 40 vuotta 22.2.2019. Tämän kunniaksi Salossa järjestetään seminaari, jossa alkuaikojen keskeiset yrityksen vaikuttajat valottavat toiminnan eri puolia alkuaikoina. Tilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittautuminen ja lisätiedot nettisivuilla: www.salo.fi/51190.aspx.
 
Esitelmätilaisuus Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa 2.3.2019
 
Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo järjestävät 2.3.2019 klo 11 alkaen kaikille avoimen esitelmätilaisuuden aiheista ”Satelliittipaikannus ja häiriöt” sekä ”Radiotaajuisen ilmavalvonnan tulevaisuus”. Esitelmien jälkeen pidetään Tutkamieskillan kevätkokous. Tilaisuus järjestetään Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa. Ilmoittautumiset osoitteeseen jukka piste kaleva ät elisanet.fi.
 
 
* Silent Key *
 
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Toivo Vainikan, OH3LRC, ja Raimo Matilaisen, OH5TP, poismeno.
 
Kunnioitamme Toivon ja Raimon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
 
 
 
* Kerhot tiedottavat*
 
Radioamatöörikurssit
 
OH2AP:n kurssi Järvenpäässä
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP, järjestää radioamatööritutkintoon valmistavan kurssin. Kurssi alkaa maanantaina 25.2. klo 18.00. Kurssipaikka on Radiokerhon tila Järvenpään Seuratalolla, osoitteessa Kartanontie 20. Kurssimaksu on oppimateriaalin hinta 30 euroa, johon sisältyy myös kerhon jäsenmaksu.
 
Paikalle saa tulla ihan vain tutustumismielelläkin, tervetuloa! Lisätietoja löytyy OH2AP:n kerhon sivuilta www.oh2ap.fi.
 
OH3NE:n kurssi Tampereella
 
Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE, järjestää perusluokan radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä peräkkäisenä viikonloppuna 9.3.2019 alkaen. Perusluokan kurssista ei peritä kurssimaksua, eikä osallistuminen edellytä kerhon jäsenyyttä. Myöhemmin keväällä järjestetään lisäksi T2-kurssi yleisluokan tutkintoon 30 euron kurssimaksuhintaan. Tutkintomaksut maksetaan erikseen.
 
Tarkemmat tiedot löytyvät Tampereen Radioamatöörit Ry:n sivuilta osoitteesta oh3ne.fi.
 
 
Vuosikokoukset
 
Iisalmen Radiokerho ry
 
Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI, sääntömääräinen vuosikokous pidetään 17.2.2019 klo 13.00, Timo Hyvösellä, OH7LMQ:n luona, osoitteessa Ukonahontie 160, 74150 IISALMI.
 
Ala-Keiteleen Radiokerho ry
 
Ala-Keiteleen Radiokerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 20.2.2019 klo 18 kerholla osoitteessa Virastokatu 4, 44200 Äänekoski (ent. Suolahden kaupungintalo). Käsitellään sääntöjen 11§ määräämät asiat. Tervetuloa, puheenjohtaja Juha, OH6X.
 
Turun Radioamatöörit ry
 
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, vuosikokous torstaina 21.2.2019 klo 18.30 alkaen Sommelossa. Tervetuloa!
 
Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE
 
Sääntömääräinen vuosikokous maanantaina 25.2.2018 klo 18.00. Kokous pidetään kerhotilassa Pyynikin näkötornilla.
 
Kahdeksikkojen kerho ry
 
Kahdeksikkojen kerho ry:n vuosikokous pidetään 26.2.2018 kerhotiloissa Hiukkavaarassa klo 18. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset vuosikokoukseen kuuluvat asiat. Tervetuloa! Terveisin, OH8AA:n hallitus.
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, vuosikokous pidetään tutussa paikassa Ollin, OH2OW, luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää torstaina 28.2.2019 klo 18. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat. Lisäksi keskustellaan DMR-toistinasiasta ja kesäretken kohteesta. Tervetuloa! Kahvitarjoilu.
 
Elimäen Radioamatöörikerho ry
 
Elimäen Radioamatöörikerho ry:n, OH5AE:n, vuosikokous pidetään 2.3.2019 klo 14.00 kerhotiloissa Elimäen Haukkavuorella. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tervetuloa!
 
Jokilaakson radiokerho ry
 
Jokilaakson radiokerho ry:n, OH6D, vuosikokous pidetään kerhotiloissa 6.3.2019 kello 18 alkaen, tervetuloa!
 
 
* Kilpailu-uutisia *
 
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL DX CW ja Russian WW PSK.
 
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
 
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ WW 160 m SSB.
 
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 23.2. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa