Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote, 21/2019, 1.6.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 1.6. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
 
* Hallituksen kyselytunti 1.6.2019 *
* Radioamatöörien leirikoulu 7.-14.7.2019 *
* Perinneradiotapahtuma PRT28 sunnuntaina 2.6.2019*
* OI-aktiviteettipäivä tiistaina 4.6.2019 *
* Liiton kesäleiri 11.-14.7.2019 *
* Toimisto tiedottaa *
* Tule lukemaan bulletiinia! *
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
* Kerhotietokyselyyn pyydetään vastauksia *
* Muut tapahtumat *
* Silent Key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Hallituksen kyselytunti 1.6.2019 *
Hallituksen kesäkuun kyselytunti pidetään lauantaina 1.6.2019 HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa, puheryhmä 244, klo 14.30. Seuraava kyselytunti pidetään SRAL:n kesäleirin yhteydessä.
 
* Radioamatöörien leirikoulu 7.-14.7.2019 *
Suomen Radioamatööriliitto järjestää viikon kestävän leirikoulun Petäys Resortissa, Tyrvännössä. Tule mukaan leirikouluun oppimaan lisää radioamatööritoiminnasta ja tutustumaan muihin harrastajiin!
Viikon aikana saat perustiedot radioamatööritoiminnasta. Lopuksi on mahdollisuus suorittaa ra-tutkinto. Leirikoulun kanssa osittain samaan aikaan samassa paikassa järjestetään myös SRAL:n kesäleiri.
Leirikoulun hinta 210 € sisältää ruokailun, majoituksen, opetuksen, luentomateriaalin, sekä tutkinnot. Majoitus joko liikuntasalissa tai teltassa, ota siis mukaan omat patjat ja petivaatteet.
Leirikouluun mahtuu maksimissaan 15 oppilasta, ja paikkojen täyttyessä etusijalla ovat nuoret (alaikäraja 9 vuotta).
Ilmoittautuminen sulkeutuu tänä viikonloppuna. Ilmoittautumiset liiton sivuilta löytyvällä lomakkeella: https://www.sral.fi/leirikoulu-2019/.
 
* Perinneradiotapahtuma PRT28 sunnuntaina 2.6.*
PRT 28-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 2.6.2019. Tapahtuma ei ole kilpailu vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
Tapahtuma-ajat ja modet:
CW: kello 08.00–10.00 ja kello 12.00–14.00 Suomen aikaa
AM: kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 Suomen aikaa.
Taajuusalueet:
CW: 3510–3590 kHz ja 7020–7040 kHz
AM: 3610–3770 kHz ja 7060–7080 kHz.
Suositus on, että alle viiden vatin teholla lähettävät perinneradioasemat sijoittuvat käytetyn taajuusalueen alkupäähän ja suurempi tehoiset loppupäähän.
Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.
Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.
Mahdolliset työskentelytarinat ja kuvat voi lähettää Karille, OH5YW, sähköpostiosoitteeseen, joka on Karin kutsu ät outlook.com. Yhteenvedot julkaistaan tapahtuman jälkeen. Lisätietoja ja ohjeita: putkiradiomuseo.fi/PRT/.
 
* OI-aktiviteettipäivä 4.6.2019 *
Tiistaina 4.6.2019 sotilasradioamatöörit juhlivat puolustusvoimain lippujuhlan päivää pitämällä yhteyksiä radioamatööritaajuuksilla. OI-awardin säännöt löytyvät liiton sivuilta: https://www.sral.fi/2019/05/29/oi-aktiviteettipaiva-4-6-2019/.
Muistakaa anoa OI-awardia!
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
Liiton seuraava kesäleiri pidetään Petäys Resortissa 11.–14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA. Tarkempaa tietoa leiriohjelmasta ja majoitusvarausten teosta löytyy kesäleirin sivustolta osoitteesta https://oh3aa.fi/petays-2019/ sekä liiton sivuilta osoitteesta https://www.sral.fi/2019/04/10/kesaleiri-2019/.
 
* Toimisto tiedottaa *
OT-syntymäpäiväkahvit järjestetään keskiviikkona 5.6.2019. Liiton toimisto on tällöin suljettu.
 
* Tule lukemaan bulletiinia! *
Bulletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla on oltava valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä. Bulletiiniluvusta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta, toimisto ät sral.fi tai 09 562 5973.
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
OH-luettelo 2019 julkaistaan jälleen Liiton kesäleirille. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan. OH-luettelossa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta. Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luettelokirjaan tai tulevaan netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta 10.6. mennessä täyttämällä liiton verkkosivuilta löytyvä lomake. Vaihtoehtoisesti voit aina soittaa tai lähettää sähköpostia liiton toimistoon.
Linkki lomakkeeseen: https://www.sral.fi/2019/05/03/oh-luettelo-julkaisulupa/.
Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun, lupaa ei tarvitse uusia. OH-luettelon verkkoversio julkaistaan, kun liiton uusien verkkosivujen jäsenosio valmistuu.
 
* Kerhotietokyselyyn pyydetään vastauksia *
Kerhoille on lähetetty kerhotietokysely sähköpostin välityksellä 16.5.2019. Muutamalle kerholle kysely saapuu postitse sähköpostiosoitteen puuttumisen vuoksi. Jos kerhotietokysely ei ole tavoittanut kerhoanne, ottakaa ystävällisesti yhteyttä Liiton toimistoon. Kerhotietokyselyn täyttäminen vapauttaa kerhon liiton jäsenmaksusta. Vastausta toivotaan kerhoilta 10.6.2019 mennessä.
 
* Muut tapahtumat *
 
Museolaivojen viikonloppu 1.-2.6.2019
Museolaivojen viikonloppu pidetään tänä vuonna kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, 1.-2.6.2019. Uniikkeja qusoja on saatavissa ympäri maailman, sillä tapahtumaan osallistuu yli 100 erityislaatuista laivaa. Kyseessä ei ole kilpailu. Lisätietoja tapahtumasta liiton sivuilta https://www.sral.fi/2019/05/17/museolaivojenviikonloppu-2019/ sekä lista osallistuvista aluksista tapahtuman sivulta osoitteesta https://www.qsl.net/w/wa2tvs//museum.
 
OH0NOA/P aktivoi Ahvenanmaan puskia helatorstaiviikolla
Timo, OH1NOA, aktivoi Ahvenanmaan OHFF-kohteita kutsulla OH0NOA/p torstaista sunnuntaihin, 30.5.-2.6.2019. Tavoitteena on saada ääneen jopa kahdeksan uutta kohdetta. Peditio alkaa helatorstaina iltapäivällä ja päättyy sunnuntaiaamulla. Lue lisää wwff.co Agendalta tai http://thehamradio.com. Aktiviteettipäivinä tarkkaile WWFF:n klusteria tai DXSummittia. OH0NOA saattaa olla iltaisin äänessä myös FT8-modella majapaikasta. Muuten modeina CW ja SSB kaikilla bandeilla. Kaikki qsot tervetulleita!
 
* Silent Key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Pekka Silvennoisen, OH1LU, poismeno. Kunnioitamme Pekan muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC, tiedottaa:
”Rompepäivä”-kirppis Lahden Radiomäellä lauantaina 8.6.2019
Radio- ja tv-museo järjestää lauantaina 8.6.2019 klo 11:00-16:00 ”Vintagen viemää”-tapahtuman Radiomäellä. Ohjelmaa on koko perheelle. Tapahtuman yhteydessä Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC; järjestää vanhojen ja uudempienkin radioiden, komponenttien ym. rompepäivän.
Kerhon puolelta on myytävänä noin 80 sotilasradiota, vanhaa BC-vastaanotinta, mittalaitetta ja hamirigiä sekä noin 6000 radioputkea ja komponentteja. Kaupan on myös harvinainen, kotimainen Star-liikennevastaanotin 1950-luvulta, sarjanumero 2. Myyntilista tulee viikonlopun aina Kerhon kotisivulle. Vanhan Radioaseman piha ja sisätiloja on varattu peräkärry- ja pöytämyynnille. Kaikki paikat ovat ilmaisia, mutta ilmoita tulostasi Kerhon kotisivuilla olevien ohjeiden mukaisesti.
Armeija- ja muidenkin radioiden asiantuntija Kari, OH5YW; on paikalla suurimman osan aikaa auttaen ja opastaen laitteista ja niiden kunnostamisesta.
Radiomäellä on saatavissa kahvia ja pikkusyötävää. Tule tekemään löytöjä!
 
 
Kuopion Seitoset ry, OH7AA, tiedottaa:
Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät 14.-16.6.
 
OH7AA järjestää Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät Rautalammin Konnekosken Kievarissa, pe-su 14.-16.6.2019, osoite: Konnekoskentie 351, Rautalampi.
Ohjelmassa nokkakusoilun, peräkonttikirppiksen, arpajaisten ja saunomisen lisäksi tuhtia asiaa OH7SV:n, OH6RM:n, OH7KP:n ja OH7JHA:n johdattelemina. Tarkemmat tiedot OH7AA:n nettisivuilta. Majoitus- ja ruokailupalvelut on tilattava etukäteen, mieluiten jo toukokuun aikana, nettisivulla olevien ohjeiden mukaisesti.
Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa, SRAL Field Day CW, DigiFest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan DRCG WW RTTY.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 8.6. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa