Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 24/2019, 29.6.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 29.6. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
* Koulutustilaisuus kerhoille kesäleirillä *
* Kesäleirillä nuorille omaa ohjelmaa *
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *
* Lapin IOTA-saaret äänessä 24.-29.7.2019 *
* Muut tapahtumat ja tiedotukset *
* Toimisto tiedottaa *
* Tule lukemaan bulletiinia! *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
Liiton kesäleiri lähestyy! Leiri pidetään Petäys Resortissa 11.–14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA.
Leirin ohjelma
Ajantasainen leiriohjelma löytyy kesäleirin sivustolta: https://oh3aa.fi/petays-2019/petays-2019-ohjelma/.
Leiri alkaa lipunnostolla torstaina 11.7. klo 12.00 ja päättyy lipunlaskuun sunnuntaina 14.7. klo 12.00. Ohjelmassa on mm. erilaisia luentoja, tapaamisia, foorumeita, workshoppeja ja esittelyjä. Perjantaina voi osallistua HamiGolfiin ja lauantaina OHFF-peditiolle. Torstaista lauantaihin paikalla on myös kirpputori ja SRAL:n tarvikemyynti. Hallituksen kyselytunti pidetään lauantaina kello 12.00.
Ham Dinner
Lauantaina 13.7. leirillä järjestetään Ham Dinner-illallinen klo 19-21. Illalliselle ilmoittaudutaan erikseen Petäys Resortin vastaanotossa leirin aikana. Illallinen maksaa 35 €. Lisätiedot ja menu löytyvät leirin sivustolta.
 
Majoitus
Jos hotellimajoitus on vielä varaamatta, kannattaa toimia nopeasti. Muutamista suuremmista huoneista on vielä mahdollista varata yksittäisiä paikkoja. Petäys Resortista löytyy myös teltta-ja asuntovaunupaikkoja. Majoitusvarauksen voi tehdä helpoiten osoitteessa: https://lyyti.in/petays2019. Samalta sivulta näkyvät myös varaustilanne ja eri majoitusvaihtoehtojen hintatiedot. Mikäli sivulta löytyvän ilmoittautumislomakkeen käyttöön ei ole mahdollisuutta, varauksen voi tehdä myös puhelimitse suoraan Petäys Resortiin numeroon 03 673 310.
 
Ruokailut
Torstaista lauantaihin on tarjolla lounas (klo 12-14) ja päivällinen (klo 16-18). Ennakkoon ostettuna lounaan hinta on 8,50 € ja päivällisen 14 €. Paikalla ostettuna lounas maksaa 12 € ja päivällinen 17 €. Sunnuntaina on tarjolla lounas, jonka voi ostaa paikalla erikseen. Aamiainen (klo 7-10) sisältyy hotellihuonehintaan, muille aamiaisen hinta on ennakkoon 6,50 € tai paikalla 10 €. Rantaravintola Kaisa palvelee klo 13.00-21.30.
Ennakkovaraukset ruokailuihin voi tehdä ottamalla suoraan yhteyttä Petäys Resortiin.
 
Kuljetus leirille
Hämeenlinnan keskustan linja-autoasemalta kulkee bussilinja 620 Tyrväntöön.
SRAL:n vammaistoimikunta järjestää lauantaina 13.7. kuljetuksen Hämeenlinnan rautatieasemalta Petäykseen ja takaisin. Kuljetus lähtee aamupäivällä ja palaa iltapäivällä. Kuljetuksien aikataulut tarkennetaan lähempänä tapahtumaa.
Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan ajoissa paikkasi. Lisätiedot vammaistoimikunnan puheenjohtajalta Tomi Liukkoselta, OH3FSR, tomi piste liukkonen ät liukkonen piste eu, puh. 044 201 8383.
 
Leirin osallistumismaksut
Leirin osallistumismaksu on koko leirin osalta 25 euroa aikuisilta, 15 euroa perheenjäseniltä ja 15 euroa 12-17-vuotiailta nuorilta. Alle 12-vuotiaat pääsevät veloituksetta. Enimmäismaksu yhdeltä perheeltä on 50 euroa.
Leirin osallistumismaksu päiväkävijöille on 10 euroa.
 
Yhteystiedot 
Petäys Resortin yhteystiedot ovat Petäyksentie 35, 14620 Tyrväntö, puhelin 03 673 301 ja nettisivut https://www.petays.fi/.
Tutustu kesäleirin sivustoon osoitteessa https://oh3aa.fi/petays-2019/.
Tervetuloa leirille!
 
* Koulutustilaisuus kerhoille kesäleirillä *
Liitto järjestää Petäyksen kesäleirin yhteydessä kaksiosaisen koulutustilaisuuden radioamatöörikurssien järjestämisestä. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti niille kerhoille, jotka eivät ole viime vuosina järjestäneet radioamatöörikurssia.
Koulutustilaisuudessa annetaan valmiudet kurssin sisällön ja aikataulutuksen laadintaan, tutustutaan Moodle-koulutusalustaan ja jaetaan tietoa liiton uudistuvasta kurssisisällöstä. Mietimme myös, miten valmistella kurssille laadukas demosessio tukemaan oppimista sekä teemme pienen kurkistuksen opettajuuden maailmaan.
Jos kerhonne on kouluttanut uusia radioamatöörejä ja haluaisitte tulla mukaan järjestämään testikursseja uusittavalla kurssimateriaalilla, olette tervetulleita mukaan koulutukseen. Tarkoitus on aktivoida kerhoja järjestämään ensi talvikaudella pääsääntöisesti perusluokan kursseja.
Kurssin aikataulu on: pe 12.7. klo 10.00–12.50 ja la 13.7. klo 8.00–10.00.
Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen koulutus ät sral.fi tai puhelimitse Vellulle, OH7FQH, numeroon 0500 57708.
Tervetuloa koulutukseen!
 
* Kesäleirillä nuorille omaa ohjelmaa *
SRAL:n kesäleirin ohessa nuorisolle on suunniteltu omaa ohjelmaa. Nuorille on varattu leiriasema perjantaina ja lauantaina klo 11.30-13.30 ja paikalla on ainakin nuorisotiimin edustajia opastamassa. Lisäksi lauantai-iltana on nuorisotapaaminen leiriasemalla klo 17.30-19.00. Nähdään siis kesäleirillä!
 
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa.
Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman. Lisätiedot Liiton sivulla. Ilmoittautuminen alkaa 13.7.
 
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous on postiäänestysaikataulujen takia pidettävä lauantaina 16.11.2019. Tapahtumalle etsitään järjestäjää. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori.
Syyspäivät voi olla koko viikonlopun kestävä tai yksipäiväinen tapahtuma. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.
Onko kerhosi kiinnostunut Syyspäivien järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Lapin IOTA-saaret äänessä 24.-29.7. *
Torniojokilaakson Inakari, EU-192, ja Selkä-Sarvi, EU-126, aktivoidaan 24.-29.7. välisenä aikana Radio Arkalan porukan toimesta yhtäaikaisesti neljän aseman voimin. Operaattoreina OH1MA, OH2BH, OH2GEK, OH2MM, OH8NC, OH9VC ja OH9RJ.
Ryhmä kannustaa oman aktiviteettinsa myötä kerhoja ja yksityisiä lukuisille Suomen IOTA-saarille ja tavoitteena on saada kansainvälisesti kaikki Suomen kymmenen IOTA-saarinumeroa ääneen ko.viikolla. Viikko sisältää myös IOTA-kilpailun.
 
* Muut tapahtumat ja tiedotukset *
 
OH1NOA/P kesäkiertue OHFF-puskiin
Timo, OH1NOA, aktivoi noin 30 OHFF-aluetta aikavälillä 30.6.-13.7.2019. Aktiviteetti alkaa sunnuntaina 30.6. Helvetinjärven kansallispuistosta päättyen kesäleiriviikonloppuun Hämeenlinnassa. Puskia tulee ääneen entisistä OH6, OH8, OH7, OH4, OH5 ja OH3-piireistä. Kaikki qsot ovat tervetulleita. Seuraa tarkemmin wwff.co Agendalta, klusterilta sekä osoitteesta: thehamradio.com. Mikäli onnistut workkimaan kiertueelta vähintään 44 qsoa, saat PDF-muotoisen erikoisaktiviteettiawardin!
 
* Toimisto tiedottaa *
Toimiston aukioloajat heinäkuussa
Toimisto on suljettuna ensi perjantaina 5.7., kesäleirin aikana 11. ja 12.7. sekä 16.-26.7.2019.
 
Onko taajuusmaksun lasku jäänyt saamatta?
Vuodenvaihteessa aloittaneen liikenne- ja viestintäviraston eli Traficomin virastomuutosten vuoksi joillekin e-laskun tilanneille lasku taajuusmaksusta ei ole lähtenyt e-laskuna vaan paperilaskuna. Jos laskua ei ole kuulunut, sitä voi tiedustella Traficomilta vaikkapa sähköpostilla osoitteesta radiotaajuudet ät traficom.fi.
 
* Tule lukemaan bulletiinia! *
Bulletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla on oltava valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä. Bulletiiniluvusta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta.
 
* Kilpailu-uutisia *
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskisa ja DL-DX RTTY.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 6.7. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa