Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 25/2019, 6.7.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 6.7. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
* Koulutustilaisuus kerhoille kesäleirillä *
* Kesäleirillä nuorille omaa ohjelmaa *
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *
* Märket 50v. juhlavuosi 2019 *
* Lapin IOTA-saaret äänessä 24.-29.7.2019 *
* Muut tapahtumat ja tiedotukset *
* Toimisto tiedottaa *
* Tule lukemaan bulletiinia! *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
Liiton kesäleiri lähestyy! Leiri pidetään Petäys Resortissa 11.–14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA.
 
Leirin ohjelma
Ajantasainen leiriohjelma löytyy kesäleirin sivustolta: https://oh3aa.fi/petays-2019/petays-2019-ohjelma/.
 
Leiri alkaa lipunnostolla torstaina 11.7. klo 12.00 ja päättyy lipunlaskuun sunnuntaina 14.7. klo 12.00. Ohjelmassa on mm. erilaisia luentoja, tapaamisia, foorumeita, workshoppeja ja esittelyjä. Perjantaina voi osallistua HamiGolfiin ja lauantaina OHFF-peditiolle. Torstaista lauantaihin paikalla on myös kirpputori ja SRAL:n tarvikemyynti. Hallituksen kyselytunti pidetään lauantaina kello 12.00.
 
Ham Dinner
Lauantaina 13.7. leirillä järjestetään Ham Dinner-illallinen klo 19-21. Illalliselle ilmoittaudutaan erikseen Petäys Resortin vastaanotossa leirin aikana. Illallinen maksaa 35 €. Lisätiedot ja menu löytyvät leirin sivustolta.
 
Majoitus
Jos majoitus on vielä varaamatta, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä Petäys Resortiin numeroon 03 673 310, ja tiedustella saatavuutta.
 
Ruokailut
Torstaista lauantaihin on tarjolla lounas (klo 12-14) ja päivällinen (klo 16-18). Lounas maksaa 12 € ja päivällinen 17 €. Sunnuntaina on tarjolla lounas, jonka voi ostaa paikalla erikseen. Aamiainen (klo 7-10) sisältyy hotellihuonehintaan, muille aamiaisen hinta on 10 €. Rantaravintola Kaisa palvelee klo 13.00-21.30.
Kuljetus leirille
Petäys Resort sijaitsee Hattulan Tyrvännössä osoitteessa Petäyksentie 35, 14620 Hattula. Piha-alueelta löytyy ilmaista pysäköintitilaa. Hämeenlinnaan on matkaa 23 km.
Hämeenlinnan keskustan linja-autoasemalta kulkee bussilinja 620 Tyrväntöön. Aikataulu löytyy Hämeenlinnan joukkoliikenteen reittioppaasta.
SRAL:n vammaistoimikunta järjestää lauantaina 13.7. kuljetuksen Hämeenlinnan rautatieasemalta Petäykseen ja takaisin. Kuljetus lähtee aamupäivällä ja palaa iltapäivällä. Kuljetuksien aikataulut tarkennetaan lähempänä tapahtumaa.
Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan ajoissa paikkasi. Lisätiedot vammaistoimikunnan puheenjohtajalta Tomi Liukkoselta, OH3FSR, tomi piste liukkonen ät liukkonen piste eu, puh. 044 201 8383.
 
Leirin osallistumismaksut
Leirin osallistumismaksu on koko leirin osalta 25 euroa aikuisilta, 15 euroa perheenjäseniltä ja 15 euroa 12-17-vuotiailta nuorilta. Alle 12-vuotiaat pääsevät veloituksetta. Enimmäismaksu yhdeltä perheeltä on 50 euroa.
Leirin osallistumismaksu päiväkävijöille on 10 euroa.
 
Yhteystiedot 
Petäys Resortin yhteystiedot ovat puhelin 03 673 301 ja nettisivut www.petays.fi. Petäys Resort sijaitsee osoitteessa Petäyksentie 35, 14620 Hattula.
Tutustu kesäleirin sivustoon osoitteesta https://oh3aa.fi/petays-2019/.
Tervetuloa leirille!
 
* Koulutustilaisuus kerhoille kesäleirillä *
Liitto järjestää Petäyksen kesäleirin yhteydessä kaksiosaisen koulutustilaisuuden radioamatöörikurssien järjestämisestä. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti niille kerhoille, jotka eivät ole viime vuosina järjestäneet radioamatöörikurssia.
Koulutustilaisuudessa annetaan valmiudet kurssin sisällön ja aikataulutuksen laadintaan, tutustutaan Moodle-koulutusalustaan ja jaetaan tietoa liiton uudistuvasta kurssisisällöstä. Mietimme myös, miten valmistella kurssille laadukas demosessio tukemaan oppimista sekä teemme pienen kurkistuksen opettajuuden maailmaan.
Jos kerhonne on kouluttanut uusia radioamatöörejä ja haluaisitte tulla mukaan järjestämään testikursseja uusittavalla kurssimateriaalilla, olette tervetulleita mukaan koulutukseen. Tarkoitus on aktivoida kerhoja järjestämään ensi talvikaudella pääsääntöisesti perusluokan kursseja.
Kurssin aikataulu on: pe 12.7. klo 10.00–12.50 ja la 13.7. klo 8.00–10.00.
Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen koulutus ät sral.fi tai puhelimitse Vellulle, OH7FQH, numeroon 0500 57708.
Tervetuloa koulutukseen!
* Kesäleirillä nuorille omaa ohjelmaa *
SRAL:n kesäleirin ohessa nuorisolle on suunniteltu omaa ohjelmaa. Nuorille on varattu leiriasema perjantaina ja lauantaina klo 11.30-13.30 ja paikalla on ainakin nuorisotiimin edustajia opastamassa. Lisäksi lauantai-iltana on nuorisotapaaminen leiriasemalla klo 17.30-19.00. Nähdään siis kesäleirillä!
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman. Lisätiedot osoitteessa https://www.sral.fi/2019/06/28/polarleiri-2019/. Ilmoittautuminen alkaa ensi lauantaina 13.7.2019.
 
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous on postiäänestysaikataulujen takia pidettävä lauantaina 16.11.2019. Tapahtumalle etsitään järjestäjää. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori.
Syyspäivät voi olla koko viikonlopun kestävä tai yksipäiväinen tapahtuma. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.
Onko kerhosi kiinnostunut Syyspäivien järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Märket 50v. juhlavuosi 2019 *
OJ0 juhlahulinat saavat taas tuulta purjeisiin lauantaista 6.7. alkaen.
Workkimalla 10 eri OJ0-asematunnusta vuoden 2019 aikana saat upean Märket-awardin ja symbolisen avaimen Märketille. Jo 5:n eri aseman workkimisella saat aktiviteettiawardin, joka mukailee Märketin ilmakuvaa ja postimerkkiä. Myös OJ-kautta-tunnukset kelpaavat. Lähetä lokiote Pasille, OH3WS, oh3ws ät sral piste fi – kortteja ei tarvita.
Heinäkuun alkupuolen aikataulu:
6.-10.7:
OJ0A (operaattorit: CO8DM, DJ9ZB, E21EIC, E20NKB, SM3DYU, OH2TA, OH2BH, OH3JR)
10.-13.7.:
OJ0B, OJ0Z (operaattorit: DJ9ZB, OH2PM, PB2T, OH3JR )
13.-20.7.:
OJ0C (operaattorit: OH1UBO, OH2FB, OH3UAF, OH3WS)
SRAL:n asematunnus OJ0C tulee ääneen Märketin nuorisoviikolla 13.- 20.7, jolloin Nuutti OH1UBO, Arttu OH2FB ja Mikael OH3UAF aktivoivat aseman. Kotimaan yhteyksiä tavoitellen ollaan usein äänessä 80 ja 40 metrillä. Konkareina opastamassa Märket-pileuppeihin ovat Pertti OH2PM (alkuviikolla) sekä Pasi OH3WS.
IARU-kontestin aikana 13.-14.7. kansainvälinen ryhmä käyttää OH0C-kutsua kaikilla bandeilla CW/SSB. Operaattoreina: CO8DM, E21EIC, OH2BH, OH2TA.
 
Tämän lisäksi äänessä ovat myös isäntinä toimivat operaattorit OJ0W (OH3WS), OJ0JR (OH3JR), OJ0BH (OH2BH) and OJ0MR (OG2M).
Lisätietoja liiton nettisivuilta sekä osoitteesta www.qrz.com/db/OJ0A
 
Tee toiviomatka Märketille
Märket-laivuri Fedrik Homlström tarjoaa päiväkäynnin Ahvenanmaalta Märketille keskiviikkona 10.7. klo 08.00 ja tiistaina 16.7. klo 08.00. Lähtö on Eckerön vierasvenesatamasta Länsi-Ahvenanmaalta.  Majakalla viivytään noin 2-3 tuntia säästä riippuen. Paikalla voit tavata joko kansainvälisen ryhmän (10.7.) tai SRAL-nuorisoryhmän (16.7.). Sinulle järjestetään radioamatööriopastus ja voit tutustua majakan historiaan ja radiosaloihin. Retken hinta on 80 euroa ja siihen sisältyy perillä nautittavat pullakahvit. Paikalla on myös mahdollisuus pitää yhteyksiä antavana osapuolena Märket-awardiin, OJ0/oma tunnus. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Martti, OH2BH, martti piste laine ät kolumbus piste fi.
 
Tule mukaan juhlimaan Märket 50 v. juhlavuotta!
 
* Lapin IOTA-saaret äänessä 24.-29.7. *
Torniojokilaakson Inakari, EU-192, ja Selkä-Sarvi, EU-126, aktivoidaan 24.-29.7. välisenä aikana Radio Arkalan porukan toimesta yhtäaikaisesti neljän aseman voimin. Operaattoreina OH1MA, OH2BH, OH2GEK, OH2MM, OH8NC, OH9VC ja OH9RJ.
Ryhmä kannustaa oman aktiviteettinsa myötä kerhoja ja yksityisiä lukuisille Suomen IOTA-saarille ja tavoitteena on saada kansainvälisesti kaikki Suomen kymmenen IOTA-saarinumeroa ääneen ko.viikolla. Viikko sisältää myös IOTA-kilpailun.
 
* Muut tapahtumat ja tiedotukset *
 
OH1NOA/P kesäkiertue OHFF-puskiin
Timo, OH1NOA, aktivoi noin 30 OHFF-aluetta aikavälillä 30.6.-13.7.2019. Aktiviteetti alkaa sunnuntaina 30.6. Helvetinjärven kansallispuistosta päättyen kesäleiriviikonloppuun Hämeenlinnassa. Puskia tulee ääneen entisistä OH6, OH8, OH7, OH4, OH5 ja OH3-piireistä. Kaikki qsot ovat tervetulleita. Seuraa tarkemmin wwff.co Agendalta, klusterilta sekä osoitteesta: thehamradio.com. Mikäli onnistut workkimaan kiertueelta vähintään 44 qsoa, saat PDF-muotoisen erikoisaktiviteettiawardin!
 
* Toimisto tiedottaa *
Toimiston aukioloajat heinäkuussa
Toimisto on suljettuna kesäleirin aikana 11. ja 12.7. sekä 16.-26.7.2019. Bulletiinia ei lueta viikoilla 29 ja 30.
 
Onko taajuusmaksun lasku jäänyt saamatta?
Vuodenvaihteessa aloittaneen liikenne- ja viestintäviraston eli Traficomin virastomuutosten vuoksi joillekin e-laskun tilanneille lasku taajuusmaksusta ei ole lähtenyt e-laskuna vaan paperilaskuna. Jos laskua ei ole kuulunut, sitä voi tiedustella Traficomilta vaikkapa sähköpostilla osoitteesta radiotaajuudet ät traficom.fi.
 
* Tule lukemaan bulletiinia! *
Bulletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla on oltava valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä. Bulletiiniluvusta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Radioamatöörit Kokemäki ry
Radioamatöörit Kokemäki ry järjestää perusluokan kurssin syksyllä. Kurssi järjestetään Kokemäen Kansalaisopiston ja MPK:n kanssa yhteistyönä. Ilmoittautuminen MPK:n ja Kansalaisopiston kautta, lisätietoa ko. organisaatioiden kurssikalentereista. Kurssin läpäisseet saavat kaksi kertausharjoituspäivää.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskisa ja DL-DX RTTY.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan IARU HF Championship.
 
* Seuraava bulletiini *
 
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 13.7. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan SRAL:n kesäleiriltä.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa