Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 29/2019, 17.8.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 17.8. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, tänä viikonloppuna*
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
* Varaviestiverkko 2019-seminaari 5.10.2019 *
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *
* Tule lukemaan bulletiinia! *
* Silent key *
* Tapahtumatiedotukset *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, tänä viikonloppuna*
Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, järjestetään tänä viikonloppuna, 17.–18.8.2019. Tapahtuma alkaa lauantaina klo 0001 UTC ja kestää sunnuntaihin klo 2400 UTC saakka. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan merimajakoiden ja majakkalaivojen aktivointitapahtuma. Mukana on joka vuosi useita satoja majakka-asemia ympäri maailman.
Suomesta mukana ovat tänä vuonna ainakin Marjaniemi OG8L, Märket OJ0O, Utö OH1AH, Kylmäpihlaja OH1AM, Isokari OH3JJ ja Luovukkaluoto OH5B. Marjaniemen majakalla ollaan kahden aseman voimin. Toinen on majakan vieressä ja toinen vähän matkan päässä kalatehtaalla. Märketillä mukana OH3JR ja OG2M.
Tapahtuman järjestäjät pyytävät, että asemat lisäävät kutsunsa perään majakkaa kuvaavan tunnuksen. CW:llä workkivilla asemilla se on LT (majakka) tai LS (majakkalaiva), muilla “LIGHT”, “LGT”, “LIGHTHOUSE” tai “LIGHTSHIP”. Lisämerkki kertoo muille, että kyseessä on majakka- tai majakkalaiva-asema. Jokainen osallistuja voi vapaasti päättää kuinka kauan on äänessä ja mitä bandeja ja modeja käyttää. Pääsääntönä on, että workkia kannattaa niin kauan kuin se on kivaa.
Lisätietoja ja lista osallistujista löytyy tapahtuman kotisivuilta.
 
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
Suomen Radioamatööriliiton toimistolla pidetään Avointen ovien päivä torstaina 26.9.2019 klo 12.00-16.30. Ohjelmassa nokkakusoilua ja tarjolla pientä purtavaa. Toimisto sijaitsee Helsingin Lassilassa, osoitteessa Kaupinmäenpolku 9. Tervetuloa!
 
* Varaviestiverkko 2019-seminaari 5.10.2019 *
MPK, Uudenmaan pelastusliitto, Viestikiltojen liitto ja SRAL järjestävät Varaviestiverkko 2019-seminaarin 5.10.2019 Tuusulassa. Tapahtuman tavoitteena on jakaa tietoa järjestöjen mahdollisuuksista varaviestiyhteyksien järjestämisessä viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen toiminnan tukemiseksi sekä saada viranomaisilta ja muilta järjestöiltä näkemyksiä toiminnan kehittämistarpeista. Seminaari on maksuton.
Tapahtumaan mahtuu vielä, joten jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Jukkaan, OH6MWQ, ensisijaisesti sähköpostilla omakutsuun.
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman.
Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen.
Tervetuloa leirille!
 
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous on postiäänestysaikataulujen takia pidettävä lauantaina 16.11.2019. Tapahtumalle etsitään järjestäjää. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori.
Syyspäivät voi olla koko viikonlopun kestävä tai yksipäiväinen tapahtuma. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.
Onko kerhosi kiinnostunut Syyspäivien järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Tule lukemaan bulletiinia! *
Bulletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla olisi hyvä olla valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä, mutta tämä ei ole pakollista. Bulletiinin lukemisesta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Osmo Ketosen OH6KO poismeno. Kunnioitamme Osmon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Tapahtumatiedotukset *
 
Radiosuunnistuksen (ARDF) pohjoismaiset mestaruuskilpailut
Tulevana viikonloppuna 16.8.-18.8. käydään radiosuunnistuksen (ARDF) pohjoismaiset mestaruuskilpailut Norjassa. Suomesta on edustamassa viiden hengen joukkue. Kisakuulumisia ja tuloksia luvassa tapahtumanaikana ARDF:n web-sivuille.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OI-aktiviteettiviikonloppu 17.-18.8.2019
Sotilasradioamatöörit OI-prefiksillä ovat aktiivisia radioamatööritaajuuksilla tulevana viikonloppuna 17.-18.8.2019. Tervetuloa mukaan!
 
Kakkosten kerhon, OH2AA, kerhotila on pois käytöstä syyskuun 2019 loppuun asti
Kakkosten kerhon OH2AA:n kerhotilassa ollaan tekemässä viemäri- ja putkiremontia, joka on pitkittynyt. Näin ollen kerhoiltoja EI järjestetä välillä 20.8 – 30.9. 2019. Näillä näkymin seuraava kerhoilta on 1.10.2019.
Mahdollisista aikataulumuutoksista lisää tietoa kerhon kotisivulla.
 
Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri
Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri järjestetään Taivassalon Tippsundissa 30.8.–1.9.2019. Osoite on Kahiluodontie 386, 23310 Taivassalo. Ohjelmassa on erilaisia aktiviteetteja kuten workkimista, esitelmiä, demoja, saunomista, ja mm. optista suunnistusta.
Käytössä on 8 kpl 6-8 hengen mökkejä, joita voi varata. Asuntovaunuille löytyy muutama paikka, ja veneelläkin pääsee aivan viereen. Ruokailu järjestetään ainakin lauantaina, mahdollisesti myös perjantai-illalla, ja aamupalat lauantaina ja sunnuntaina. Grillit ovat perinteisesti kuumana melkein koko leirin ajan. Huomiona, että leirialue on käytössämme perjantaista kello 17 sunnuntaihin kello 14 saakka.
Ilmoittautumiset Birgitalle sähköpostiin oh1yl ät oh1aa.net, tai tekstiviestinä 04 nolla nolla 112125
Tervetuloa de OH1AA crew
 
Radioamatöörikursseja
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan pätevyystutkintoon tähtäävän kurssin syksyn 2019 aikana. Kurssi alkaa maanantaina 2.9. klo 18 Järvenpään Seuratalolla, Kartanontie 20, rautatieaseman ja Järvenpää-talon vieressä.
OH2AP järjestää syksyllä yleisluokan pätevyystutkintoon tähtäävän Tekniikka 2 -kurssin. Kurssi alkaa tiistaina 3.9. klo 18 Järvenpään Seuratalolla, Kartanontie 20.
Lisätietoja kursseista OH2AP:n nettisivuilta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut s-postilla: oh2ap at sral piste fi.
 
Radioamatöörit Kokemäki ry
Radioamatöörit Kokemäki ry järjestää perusluokan kurssin syksyllä. Kurssi järjestetään Kokemäen Kansalaisopiston ja MPK:n kanssa yhteistyönä. Ilmoittautuminen MPK:n ja Kansalaisopiston kautta, lisätietoa löytyy ko. organisaatioiden kurssikalentereista. Kurssin läpäisseet saavat kaksi kertausharjoituspäivää.
 
Perusluokan kurssi Forssassa
Hakusanoilla ”Wahren 340101” löydät tulevan radioamatöörikurssin tiedot. Kurssi pidetään Wahren -opiston puitteissa, alkaen 18. syyskuuta kello 18 Forssan yhteislyseolla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SARTG WW RTTY sekä RDA Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SCC RTTY Championship.
 
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 24.8. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 
 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media