Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 45/2019, 21.12.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 21.12. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Ennakkotietoa vuoden 2020 radioamatööritapahtumista *
* Kevätpäivien järjestelyoikeuksien hakemuksia pyydetään 15.1. mennessä *
* Radioamatööri-lehden ensi vuoden aikataulut *
* Toimiston aukioloajat muuttuvat ensi vuonna *
* Toimiston aukiolo joulun aikaan *
* Osallistu markkinointikyselyyn *
* Haussa digimodeohjaaja *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Joulukilpailu 26.12. *
* 51. OH-RTTY / 50. SARTG New Year RTTY Contest Uudenvuodenpäivänä *
* Viitosten syysottelun 2019 tulokset *
* Seuraava bulletiini *
* Hyvää joulua *
 
* Ennakkotietoa vuoden 2020 radioamatööritapahtumista *
SRAL juhlistaa Maailman radiopäivää 13.2.2020 yhdessä Suomen DX-Liiton ja Suomen Radiohistoriallisen Seuran kanssa. Tapahtumassa tuodaan esille radioharrastusta Helsingin Oodi-kirjastossa päivän aikana kävijöille.
Liiton Kevätpäivien alustava ajankohta on 17.-19.4.2020.
Sotilasradiopäivä 2020 pidetään lauantaina 25.4.2020 klo 10.00-14.00 Kouvola-talossa, osoitteessa Varuskuntakatu 11, Kouvola. Esitelmien jälkeen ohjelmassa on tutustuminen Kouvolan Sotilasradiomuseoon. Esitelmätiedot vahvistuvat alkuvuoden aikana. Tervetuloa, toivottaa Kouvolan Sotilasradiomuseo ja Kymen Viestikilta ry.
Ilmatorjuntamuseolla pidetään Radiopäivä lauantaina 16.5.2020. Tapahtuman järjestävät Ilmatorjuntamuseo ja Tutkamieskilta, sekä SRAL, SDXL ja SRHS. Aiheena on mm. yleisradion toiminta kriisien aikana. Lisätietoja alkuvuoden aikana.
Liiton kesäleiri pidetään 16.-19.7.2020 Räyskälässä. Aiemmat SRAL ry:n Räyskälän
kesäleirit on järjestetty vuosina 1975, 1985, 1995, 2005, 2010, 2015 ja perinne jatkuu vuonna 2020. Leirin järjestää OH3AD, Riihimäen kolmoset ry.
 
* Kevätpäivien järjestelyoikeuksien hakemuksia pyydetään 15.1. mennessä *
Kerhot voivat nyt hakea Kevätpäivien 2020 järjestelyoikeuksia. Kevätpäivien alustava ajankohta on viikonloppuna 17.-19.4. Lauantaina 18.4. vietetään Kansainvälistä radioamatööripäivää. Tapahtuma voi olla yksipäiväinen tai koko viikonlopun pituinen. Kevätpäivien yhteydessä pidetään liiton sääntömääräinen kevätkokous. Esitelmäohjelman voi tapahtuman järjestäjä koostaa itse.
Hakemuksia Kevätpäivien järjestelyoikeuksista pyydetään toimitettavan 15.1. mennessä. Hakemukset lähetetään osoitteella toimisto ät sral piste äf ii.
 
* Radioamatööri-lehden ensi vuoden aikataulut *
Radioamatööri-lehden ensi vuoden aikataulut on julkaistu liiton verkkosivuilla.
Ensi vuonna julkaistaan 8 lehteä. Ensimmäinen numero ilmestyy helmikuussa. Sen aineistopäivä on 27.1.2020.
 
* Toimiston aukioloajat muuttuvat ensi vuonna *
Toimiston aukioloajat ensi vuonna ovat tiistaisin ja torstaisin klo 12-16, keskiviikkoisin klo 12-18 ja perjantaisin klo 12-14. Aikataulumuutoksilla pyritään palvelemaan joustavammin myös virka-aikojen ulkopuolella asioivia jäseniä. Toimiston kanssa voi myös etukäteen sopia käyntiajan esimerkiksi aamupäivään.
 
* Toimiston aukiolo joulun aikaan *
Toimisto palvelee jouluviikolla maanantaina 23.12. ja perjantaina 27.12. puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Toimisto on kiinni 30.-31.12.
 
* Osallistu markkinointikyselyyn *
Markkinointitiimi ja nuorisotiimi toteuttavat kyselyä markkinointimateriaalin tarpeesta, ja kokoavat sen perusteella markkinointimateriaalipankin. Tavoitteena on luoda esimerkiksi messu- ja kouluesittelyjä varten valmiita materiaaleja, joita kerhot ja yksityishenkilöt voivat hyödyntää erilaisissa edustus- ja esittelytilaisuuksissa. Vastauksia toivotaan sekä kerhoilta että yksityishenkilöiltä.
Kysely aukeaa tällä linkillä: www.bit.ly/SRALmarkkinointi. Ruotsinkielinen kysely löytyy tällä linkillä: www.bit.ly/SRALmarknadsforing.
Kiitos jo etukäteen osallistumisesta!
 
* Haussa digimodeohjaaja *
Sinustako dimodeohjaaja? Digimodeohjaaja tärkein tehtävä on opastaa jäsenistöä digimodeasioissa. Tämän lisäksi tehtäviin voi mielenkiinnon mukaan kuulua digimodejen kehittymisen ja käytön seuraaminen kansainvälisesti ja digimode-aiheisten juttujen toimittaminen RA-lehteen.
Lisätietoja toimistolta, toimisto ät sral piste fi tai 09 562 5973.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Mikko Halosen OH8JVM/OH8ROCK poismeno. Kunnioitamme Mikon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Radioamatöörikursseja
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP
OH2AP järjestää talvella perusluokan tutkintoon tähtäävän viikonloppu-intensiivikurssin niille, joiden ajankäyttöä viikolla rajoittaa ansio- tai koulutyö. Kolmessa viikonlopussa (25.-26.1., 15.-16.2., 29.2.-1.3.) käydään läpi K- ja T1-moduulit. Kurssipäivät ovat kestoltaan kukin 6 h. Kurssin lopuksi voi osallistua tutkintoon. Ilmoittautuminen kerhon s-postiin: oh2ap ’at’ sral.fi.
 
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE järjestää perusluokan tutkintoon tähtäävän kurssin keväällä 2020. Kurssin hinta on 10 €. Jos olet kiinnostunut tulemaan kurssille, ota yhteyttä OH3NE:n hallitukseen hallitus ät oh3ne piste fi.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan OK DX RTTY.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up ja torstaina Joulukilpailu.
Seuraavalla viikolla kilpaillaan keskiviikkona 51. OH-RTTY / 50. SARTG New Year RTTY Contest.
 
* Joulukilpailu 26.12. *
SM-sarjan osakilpailu Joulukilpailu pidetään Tapaninpäivänä 26.12.2019. Joulukilpailu kuuluu HF-kilpailujen SM-sarjaan. Kilpailussa on erikseen CW-, SSB-, ja RTTY-sarjat. Kussakin sarjassa on seuraavat luokat: yli 100 W, max. 100 W ja QRP. Kilpailun järjestää Contest Club Finland. Lisätietoja kilpailusta Liiton nettisivuilla.
 
* 51. OH-RTTY / 50. SARTG New Year RTTY Contest Uudenvuodenpäivänä *
Kirkkonummella toimiva Porkkalan Radiokerho ry, OH2ET, kutsuu kaikki OH-radioamatöörit huippukivaan Uuden Vuoden aloitukseen kanssamme käynnistämään vuoden 2020 kilpailuvuosi. OH-RTTY-kilpailun pistelasku noudattaa luonnollisesti SARTG New Year-isäntäkilpailua ollessaan osa sitä, mutta kilpailuluokat taas SM-osakilpailujen mukaista tehojakoa. Ja onhan OH-RTTY-kilpailu myös SM-sarjan osakilpailu. OH-RTTY-kilpailun säännöt ovat nähtävissä Liiton nettisivuilla.
 
* Viitosten syysottelun 2019 tulokset *
Viitosten syysottelun 2019 tulokset ovat luettavissa liiton sivustolla. Kiitokset kilpailuun osallistujille. Luokkien kolmelle parhaalle toimitetaan kunniakirjat. Kilpailun järjesti Viitosten Kerho, OH5AA.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 28.12. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta.
 
* Hyvää joulua *
Bulletiininikkari toivottaa hyvää joulua kaikille bulletiinin kuuntelijoille ja bulletiiniä vuoden aikana lukeneille.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media