Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 28/2020, 5.9.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 5.9. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syysleiri Hankasalmella ensi viikolla *
* Vaalit 2020 *
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
* Hallituksen kyselytunti 5.9.*
* Nuorten POLAR-leiri lokakuussa *
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
* Silent key *
* Syksyn radioamatöörikurssit Helsingissä ja Lahdessa *
* OHDXF ry:n vuosikokous  *
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syysleiri Hankasalmella ensi viikolla *
Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää Suomen Radioamatööriliiton syysleirin Aurora 2020 Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa torstaista sunnuntaihin 10.–13.9.2020. Syysleiri järjestetään kesäleirin tapaan: neljä päivää esitelmiä, nokkakusoja, kirpputoria ja saunaa. Esitelmissä käsitellään ainakin antennit, mastot ja aseman etäohjaus. Näiden lisäksi leirillä pidetään useita tapaamisia, kuten OHFF-, OI- ja nuorisotapaamiset. Paikalla myös RadioHami. Perinteinen Hamigolf-kisa järjestetään Revontuli Golfin kentällä perjantaina 11.9.
Tarkista ajantasainen ohjelma leirin kotisivuilta osoitteessa aurora.oh6ad.fi.
Leiriviikonlopun hinta on 25 euroa, yli 12-vuotiailta perheenjäseniltä 15 euroa. Yhden perheen hintakatto on 50 euroa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon leirin kotisivujen verkkokaupasta: aurora.oh6ad.fi/lippukauppa. Mikäli leiri peruuntuu, verkkokauppaan maksetuista ostoksista palautetaan rahat automatisoidusti.
Leirin verkkokaupassa on myös tarjolla nopeimmille tarvikkeet päästäsyötetyn lanka-antennin ja 49:1-ununin rakentamiseen. Antenni kattaa kaikki HF-bandit ja sopii erinomaisesti puskaradiokäyttöön. Paketti maksaa 30 euroa ja antennin voi rakentaa leirillä järjestettävässä antennityöpajassa.
Lomakeskus Revontulessa voit majoittua hotellihuoneessa, mökissä, asuntoautossa tai vaikka lasi-iglussa. Varaa majoitus suoraan Lomakeskus Revontulesta, revontuli.fi tai puh. (014) 8448 200. Hotellin ravintola tarjoaa lounaan noutopöydästä sekä päivällisen listalta.
Leirin järjestämisessä noudatetaan viranomaisten ohjeita ja sääntöjä koronavirustilanteen suhteen.
Tervetuloa leirille!
 
* Vaalit 2020*
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2020 valitaan puheenjohtaja sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi. Erovuorossa ovat puheenjohtaja Tuomas Tauriala, OH3ERV sekä hallituksen jäsenet Mauno Hirvonen, OH7UE ja Jari Kekki, OH2EXE.
Äänestystavat ovat sähköinen äänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys.
HUOM. Sähköinen äänestäminen vaatii, että jäsenellä on jäsenrekisterissä toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tiedot voi ilmoittaa liiton toimistoon viimeistään 16.10. käyttämällä liiton nettisivuilla olevaa lomaketta tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon.
Jokaisella Liiton jäsenellä on oikeus kirjallisesti pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista vaalia varten laadittavaan ehdokaslistaan. Ehdotukset ehdokkaiksi vaaleihin pyydetään toimittamaan 2.10. klo 14.00 mennessä Suomen Radioamatööriliiton toimistoon  osoitteeseen: Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, Sihteeri Ronja Iso-Heiko, PL 44, 00441 HELSINKI. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen tulevaa esittelyä varten kuvan sekä vapaamuotoisen tekstin. Esittelyaineisto tulee toimittaa viimeistään 6.10.2020.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnan sihteeriltä liiton toimiston aukioloaikoina 26.9. jälkeen. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 26.9.2020 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetään 14.11.2020. Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen ensi viikon loppuun eli 13.9. mennessä. Esityksen on oltava vähintään 10 jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Hallituksen kyselytunti 5.9.*
Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään lauantaina 5.9.2020. Kyselytunti pidetään HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00. FinDMR-verkossa kyselytunti pidetään klo 14.30, puheryhmä 244.
 
* Nuorten POLAR-leiri lokakuussa *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR -leirin Leirisalossa 16.-18.10.2020. Leirin ohjelma tarkentuu lähempänä, joten nuorisokyselyn kautta ehtii siihen vielä vaikuttamaan. Nuorisokyselyn ja leirin lisätiedot löydät osoitteesta www.sral.fi/nuoriso.
 
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
Suomen Radioamatööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja yksi juhlavuoden päätapahtumista on kesäleiri. Tapahtumalle etsitään nyt järjestävää tahoa. Onko kerhosi kiinnostunut juhlavuoden kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista pyydetään lähettämään liiton toimistolle. Hakemuksia otetaan vastaan 15.10.2020 asti.
 
* Silent key *
Liiton toimiston tietoon on tullut Uuno Johannes Hietaharjun OH6-816 poismeno. Kunnioitamme Uunon poismenoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Syksyn radioamatöörikurssit Helsingissä ja Lahdessa  *
Radioamatöörikurssi alkaa Helsingissä syyskuussa
Helsingin Aikuisopiston järjestämä perusluokan kurssi alkaa keskiviikkona 23.9. jatkuen marraskuun puoliväliin. Kurssipaikka on Etu-Töölössä. Kurssi järjestetään lähiopetuksena, mutta opisto tarjoaa ilmoittautuneille mahdollisuuden seurata kurssia myös etäyhteyden kautta. Kurssiesite ja opetussuunnitelma löytyvät Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivuilta. Ilmoittautuminen tehdään opiston sivujen kautta www.helao.fi. Kurssi ”1302011 Radioamatöörikurssi.”
Radioamatöörikurssi Lahdessa alkaa lokakuussa
Lahden Radiomatöörikerho ry., OH3AC; järjestää yhteistyössä MPK:n Lahden koulutuspaikan kanssa perusluokan kurssin. Kurssi järjestetään Lahden Radiomäellä tiistai-iltaisin 20.10. alkaen ja se kestää joulukuun alkuun. Kurssi järjestetään lähiopetuksena, mutta ilmoittautuneilla on mahdollisuuden seurata opetusta myös etäyhteyden kautta. Kurssiesite ja opetussuunnitelma löytyvät Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivuilta. Sieltä löytyvät ilmoittautumisohjeet myös MPK:n koulutuskalenteriin.
 
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
Vuoden 2020 radiosuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailu järjestetään Vantaan Kuusijärvellä lauantaina 26.9.2020. Kilpailun järjestämisestä vastaa Juhani Lehtosaari, OH2MD. Lisätietoja: ardf.fi. Tervetuloa!
 
* OHDXF ry:n vuosikokous 26.9. *
OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Riihimäellä Hotelli Seurahuoneella 26.9. klo 13.00. Osoite on Hämeenkatu 29, Riihimäki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat. Lisäksi kokouksessa käsitellään hallituksen esitys sääntömuutoksesta, joka mahdollistaa etäosallistumisen yhdistysten kokouksiin. Kokouksessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa, toivottaa Hallitus.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan All Asian DX Contest, Phone sekä SRAL:n Peruskisa.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan WAE DX Contest, SSB.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 12.9. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan SRAL:n Syysleiriltä Hankasalmelta.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media