Nuorisotiimi Syyspäivillä Riihimäellä

Tänä vuonna SRAL:n syyspäivät järjestettiin poikkeavassa tilanteessa Riihimäen kolmosten, OH3AD:n toimesta. Nuorisotiimillä oli alusta asti selvää, että tavalla tai toisella syyspäivillä on oltava edustettuna. Lopulta Nuorisotiimin Kati OH2FKX, Vilma OH2VT ja Otava OH3OT olivatkin syyspäivillä mukana toteuttamassa tapahtumaa, sekä edustamassa Suomen radionuorisoa. 
 

Tänä vuonna syyspäivillä oli tavallista vähemmän porukkaa, yhteensä noin 70 henkilöä.

 
Alunperin nuorisotiimin suunnitelmissa oli tulla syyspäiville keskustelemaan muiden harrastajien kanssa nuorisotoiminnasta. Tämä päätettiin toteuttaa varaamalla Nuorisotiimille ns “päivystyshuone”, joka tosin lopulta olikin pöytä. Lisäksi nuorisotiimi aikoi syyspäivillä kuvata materiaalia sekä päivittää kuulumisia @yotafinland Instagram-tilille.
 
Päivä päivältä lauantai, 14.11. läheni, kunnes torstaina 12.11. saimme sähköpostiviestin järjestäjiltä, jossa kysyttiin olisiko nuorisotiimin mahdollista striimata syyskokousta, jotta myös kotoa olisi mahdollista seurata päivän ja kokouksen kulkua. Perjantain kestäneen selvittelyn, tutkimisen ja yötä myöten kestäneen konfiguroinnin jälkeen striimaukseen alkoi olla selvät sävelet, ja lisäähän oppii aina käytännössä. Ei siis muuta kun yöunille, ja nokka kohti Riihimäen Eteläistä koulua!
 
 
Aamulla aikaisin Kati OH2FKX saapui paikalle ensimmäisenä nuorisotiimiläisenä. Aamupäivän tärkein homma olikin saada Livestriimi päälle kello 12 alkavaan hallituksen kyselytuntiin mennessä. Onneksi kalusto oli kunnossa (Suuri kiitos tästä Exlalle OH2EHK:lle kaluston lainasta!!), joten striimisetupin rakentaminen luonnistui mainiosti. Pari tuntia myöhemmin loputkin nuorisotiimin edustajat saapuivat paikalle, ja livelähetys Suomen Radioamatööriliiton Youtube-kanavalle saatiin käyntiin.
 
Itse iltapäivä koostui syyspäiville ominaiseen tapaan hallituksen kyselytunnista, erilaisista kiinnostavista esitelmistä, sekä tietysti sääntömääräisestä syyskokouksesta. Nuorisotiimin osalta iltapäivään kuului striimin pyörittämistä, ihmisten tapaamista sekä somepäivittelyä tapahtumasta. Nuorisotiimin jäsenet pitivät tapahtumasta muun muassa Instagram-liven, josta pääsi tapahtuman tunnelmaan kuitenkaan itse tulematta paikan päälle!
 
Liiton väistyvä puheenjohtaja Tuomas OH3ERV kertoo hallituksen kuulumisia kyselytunnilla.

 
Vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta liiton myymälässä kävi kauppa.

 
Koska striimaukseen käytetty kalusto oli pidetty mahdollisimman pienenä, ei kokouksen loppuessa myöskään purkuun kulunut kauaa aikaa. Yksinkertaistetusti selitettynä striimi toteutettiin web-kameran, puhelimen kameran sekä liikuteltavien mikrofonien avulla. Näiden kaikkien yhteistyötä ja striimiä taas kontrollointiin pienellä mikserillä ja tietokoneella OBS-sovelluksella, joka vastasi tarpeita enemmän kuin hyvin. Katsojiakin striimillä oli reilusti, parhaillaan lähes 400 samanaikaista kiinnostunutta. Myös jälkikäteen tallennetta on katsottu runsaasti, ja kirjoitushetkellä tallenteella on 2100 katsomiskertaa.
 
Mikäli haluat katsoa tallennetta Youtubesta, näet sen täältä
 
Näin korona-aikana syyspäivillä oli reilusti vähemmän osallistujia kuin aikaisemmin, joka teki tapahtumasta hieman rauhallisemman tuntuisen. Kuitenkin perussisältö, kuten esitelmät, arvonta, grillimakkarat ja liiton piste olivat tuttuun tapaan edustettuina. Nuorisotiimi haluaa kiittää kaikkia paikallaolijoita, etäseuraajia, sekä tapahtuman järjestävää kerhoa, OH3AD:ta onnistuneista syyspäivistä vaikeassa tilanteessa. Toivottavasti nähdään jälleen keväällä kevätpäivien merkeissä! 
 
Syyspäiviltä sai tuttuun tapaan herkullista makkaraa suoraan grillistä!

Kirjoittaja: Otava OH3OT
Kuvat: Vilma OH2VT

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media