Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 18/2021, 22.5.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 22.5. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

SISÄLTÖ

 • Juhlavuoden kesäleiri Eerikkilässä siirretty kesään 2022
 • Henkilöstömuutoksia Liiton toimistolla
 • Liiton verkkosivut uudistuivat
 • ITE-näyttely avataan Tekniikan museolla 3.6.
 • QSL-korttinäyttely esittelee QSL-korttien historiaa
 • DMR-webinaari ensi viikolla 30.5.
 • FT-8-webinaarin tallenne katsottavissa Liiton Youtube-kanavalla
 • Vielä ehdit ilmoittaa tietosi seuraavaan OH-luetteloon
 • Osallistu kyselyyn Liiton jäseneduista
 • Toimisto tiedottaa
 • OI-aktiviteettipäivä 4.6.
 • Kilpailu-uutisia
 • YOTA Contest tänä lauantaina 22.5.
 • Seuraava bulletiini

Juhlavuoden kesäleiri Eerikkilässä siirretty kesään 2022

Riihimäen Kolmoset, OH3AD, ja SRAL ry ovat koronavirustilanteen johdosta päättäneet siirtää juhlavuoden kesäleirin ajankohdan kesään 2022. Leiri tullaan järjestämään Eerikkilän Sport & Outdoor Resortissa Tammelassa. Kesäleirillä pidettäväksi suunnitellun OT-kutsutilaisuuden ajankohdasta ja pitopaikasta tiedotetaan myöhemmin. Samoin Liiton kevätkokouksen toteutuksesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

HUOM. Leirille tehdyt majoitusvaraukset peruutetaan automaattisesti. Jos kuitenkin haluat käyttää varaamasi majoituksen niin ilmoita siitä Eerikkilään 31.5. mennessä.

Henkilöstömuutoksia Liiton toimistolla

Iso-Heiko siirtyy kesällä opintovapaalle ja hänen sijaisekseen toimistolle tulee Markku Tuhkanen, OH4UI. Sijaisuus kestää reilun vuoden ja alkaa 1.6.2021. Toimistolla juhlavuoden projektisihteerin tehtävissä työskentelevä Vilma Törö, OH2VT, jatkaa samoin tehtävissään vuoden 2021 loppuun.

Liiton verkkosivut uudistuivat

Liiton verkkosivuja on päivitetty niin sisällön, ilmeen, kuin toiminnallisuudenkin osalta. Tervetuloa tutustumaan! Sivuilla on mm. uusi ilme, selkeämpi valikkorakenne ja sisällön ryhmittely. Se on myös täysin responsiivinen. Ruotsinkielistä sisältöä on laajennettu huomattavasti. Jatkossa entistä suurempi osa sivuista on saatavilla myös englanniksi. Palautetta voi käydä antamassa palautesivulta. Palautesivulla voi myös ilmoittaa rikkinäisistä linkeistä tai sivustolla olevista vanhentuneista tai puutteellisista tiedoista.

ITE-näyttely avataan Tekniikan museolla 3.6
Liiton 100-vuotisjuhlavuoden ITE-näyttely avataan torstaina 3.6. Näyttelyn virallinen nimi on Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua. Tekniikan museossa, Helsingissä, pidettävässä näyttelyssä esitellään radioamatöörien itse rakentamia laitteita sadan vuoden ajalta. Lisäksi näyttelyn yhteydessä on tarkoitus järjestää esitelmäiltoja.

QSL-korttinäyttely esittelee QSL-korttien historiaa
Torstaina 20.5. avattiin liiton 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi QSL-korttinäyttely. Näyttely löytyy valokuvanäyttelyiden kanssa samalta sivulta osoitteesta https://sral100kuvat.sral.fi/. Esillä on muun muassa liiton leiri- ja tapahtumakortteja sekä muita SRAL-erikoiskortteja.

DMR-webinaari ensi viikolla 30.5.
Jos olet aina halunnut tietää, mikä se DMR on, miksi sitä käytetään ja miten siihen pääsee mukaan, tule SRAL:n webinaariin kuuntelemaan, kun yksi DMR-toiminnan Suomen pioneereistä, Veijo OH4VA, käy läpi DMR-radion ja verkon käyttöä sekä radion ohjelmointia. DMR-webinaari järjestetään ensi viikon sunnuntaina 30.5. klo.18.00.  Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan webinaariin. Osallistumisohjeet tulevat vahvistusviestin mukana. HUOM. Osallistujamäärä on teknisistä syistä rajoitettu 100 henkilöön, joten suosittelemme ilmoittautumaan ajoissa. Tapahtuman järjestää Liiton markkinointitiimi. Lisätietoja markkinointi@nullsral.fi. Tervetuloa mukaan!

FT-8-webinaarin tallenne katsottavissa Liiton Youtube-kanavalla

Liiton markkinointitiimi järjesti tällä viikolla webinaarin aiheesta FT-8:n perusteet.  Webinaarissa Reino Talarmo, OH3MA, kertoi kuinka tällä harrastuksen osa-alueella pääsee alkuun. Webinaari on katsottavissa tallenteena Liiton Youtube-kanavalla.

Ilmoita tietosi OH-luetteloon
Vuoden 2021 OH-luettelo julkaistaan jälleen ensi kesänä. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta. Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luettelokirjaan tai netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä oheinen nettilomake liiton verkkosivuilla. Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun vuonna 2020, 2019 tai 2018, lupaa ei tarvitse uusia.

Linkki lomakkeeseen

Jos olet epävarma luvan tilanteesta, voit aina soittaa tai lähettää sähköpostia liiton toimistoon niin tarkistetaan asia. Helluntaihin, 23.5.2021, mennessä ilmoitetut päivitykset huomioidaan seuraavassa OH-luettelossa.

Kysely liiton jäseneduista
Liitto kutsuu jäsenensä sekä muut kiinnostuneet vastaamaan jäsenetuihin liittyvään kyselyyn. Kyselyllä kartoitetaan mielipiteitä Liiton nykyisistä jäseneduista ja tarkoituksena on kehittää toimintaa palautteen pohjalta. Kyselyyn vastataan anonyymisti. Mahdolliset kysymykset jäsenkyselyyn liittyen toimisto ät sral.fi osoitteeseen. Suuri kiitos jo nyt kaikille osallistuneille arvokkaista vastauksistanne!

Kysely jäseneduista

OI-aktiviteettipäivä 4.6.

Sotilasradioamatöörit juhlistavat puolustusvoimain lippujuhlapäivää perjantaina 4.6. radioamatööritaajuuksilla. Maailmassa on vain 35 OI-maatunnuksella varustettua radioamatöörikutsumerkkiä. Toivottavasti saat yhteyden mahdollisimman moneen asemaan. Kerää OI-asemia OI-awardiin ja OI3AX-asema SRAL100-juhla-awardiin.

Kerhot tiedottavat

OH3AA:n vuosikokous 24.5.
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, vuosikokous pidetään maanantaina 24.5. klo 18:00 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, 13430 Hämeenlinna. Kokous järjestetään ulkotiloissa, jotta voimme pitää riittävät turvavälit. Tervetuloa, toivottaa OH3AA:n johtokunta.

OHDXF ry:n vuosikokous 2.6.

OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään etäkokouksena 2.6. klo 18.00. Kokoukseen osallistujien tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostilla osoitteeseen oh5kw at pp.fi viimeistään 26.5. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat. Tervetuloa, toivottaa hallitus.

Kilpailu-uutisia
Tänä viikonloppuna kilpaillaan YOTA Contest ja Baltic Contest.
Ensi tiistaina kilpaillaan NAC 2,3 GHz+up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX CW.

YOTA Contest tänä lauantaina 22.5.
Liiton Nuorisotiimi kutsuu kaikki nuoret sekä vanhat osallistumaan uudenlaiseen, erityisesti nuorille suunniteltuun kontestiin, jonka ensimmäinen osa järjestetään lauantaina 22.5.2021. IARU Region 1-nuorisotyöryhmä järjestää kontestin yhteistyössä Unkarin Radioamatööriliiton (MRASZ) kanssa. Kontestin pituus on rajattu 12 tuntiin, joten myös kokemattomammat kontesterit mahtuvat hyvin mukaan. Kontestissa on yhteensä 8 eri luokkaa, joista osa on suunnattu erityisesti alle 26-vuotiaille operaattoreille. Nuorista operaattoreista saakin kontestissa ylimääräisiä pisteitä. Kontestissa kertoimina toimivat eri operaattoreiden iät, eivätkä esimerkiksi kerätyt maat tai ITU-alueet. Lisätietoja liiton nettisivujen nuoriso-osiosta.

Seuraava bulletiini
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 29.5. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media