Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 29/2021 21.8.2021

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 29/2021 21.8.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 21.8.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, tunnuksella OH1T.

SISÄLTÖ

Uusien radioamatöörien määrä hyvässä nosteessa

Syksyllä lukuisia radioamatöörikursseja

Kilpailupokaalit etsivät kotiaan

SAC-kisaan juhlavuoden ryhmäkilpailu

Keski-Suomen perinteinen syysleiri Toivakassa

SRAL 100 toimikunta tiedottaa:

Lippu salkoon 100 vuoden kunniaksi

Kipinästä se alkoi  -näyttely on auki vielä ensi viikon

Sunnuntaina ulkoilmatapahtuma Hämeenlinnassa

Majakoita, saaria ja laivoja äänessä viikonloppuna

Silent Key

Kilpailut

Uusien radioamatöörien määrä hyvässä nosteessa

Pätevyystutkinnon suorittaneiden henkilöiden määrä on kasvanut hienosti kuluvan vuoden aikana. Kun vuonna 2020 pätevyystutkijat vastaanottivat 214 tutkintoa, niin tänä vuonna jo kesäkuun loppuun mennessä oli vastaanotettu peräti 224 tutkintoa. Lämmin kiitos kaikille kurssien järjestäjille, vetäjille, kouluttajille ja pätevyystutkijoille upeasta työstä!

Syksyllä lukuisia radioamatöörikursseja

Tänä syksynä alkaa useita radioamatöörikursseja. Tuoreimmat kurssiuutiset tulevat Järvenpäästä ja Porista.

Järvenpäässä, Keski-Uudenmaan radioamatöörit OH2AP järjestää radioamatööritutkintoon valmistavan etäkurssin. Aloitus on maanantaina 20. syyskuuta ja siitä jatketaan joka toinen viikko. Etäkurssi pidetään ’MS Teams’ -webbipalavereina.

Porin seudun kansalaisopisto järjestää radioamatöörikurssin yhdessä Lounais-Suomen maanpuolustuspiirin kanssa. Lähiopetuksena toteutettava kurssi alkaa 9. syyskuuta. MPK:n kautta kurssille osallistuvilla on mahdollisuus saada rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia. Ilmoittautua voi myös pelkästään kansalaisopiston kurssille.

Kaikki syksyllä alkavat radioamatöörikurssit löytyvät kootusti Liiton nettisivuilta.

Kilpailupokaalit etsivät kotiaan

Liiton toimistolla on merkittävä määrä kilpailupalkintoja, jotka eivät ole löytäneet tietään oikeille omistajilleen. Palkinnot ovat pääosin lähivuosien kotimaisista ja Pohjoismaisista kilpailuista. Pokaalit ja niiden voittajat on nyt listattu asematunnuksen mukaan piireittäin. Lista palkinnonsaajista on nähtävissä Liiton nettisivuilla. Mikäli löydät palkittavien joukosta oman kutsusi, ota yhteyttä Liiton toimistoon, niin sovitaan miten pokaalisi toimitetaan sinulle.

Linkki Kilpailupokaalit:  https://www.sral.fi/2021/08/20/pokaalit/

SAC-kisaan juhlavuoden ryhmäkilpailu

Syksyn SAC-kilpailujen yhteyteen on juhlavuoden kunniaksi perustettu OH-asemille ryhmäkilpailu. Kokoa kolmen hengen tiimi ja lähde mukaan päihittämään muut Pohjoismaat. Parhaat ryhmät palkitaan SRAL100 -pytyillä. Kilpailussa on myös omat sarjansa nuoriso-, old timer- ja yl-tiimeille. Osallistumisohjeet löytyvät Liiton nettisivuilta.

Linkki SAC: https://www.sral.fi/2021/08/20/sral100-sac2021/

Keski-Suomen perinteinen syysleiri Toivakassa

Keski-Suomen Radioamatöörit ry, OH6AD järjestää jälleen perinteisen syysleirin Leirikalliolla Mämminiemessä. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, 3.-5.syyskuuta, kerho tarjoaa hirvikeittoa ja lisukkeita, myös makkaroita on tarjolla. Ohjelmassa on Field Day-tapahtuma sekä tietenkin saunomista ja nokkakusoilua. Yöpymismahdollisuus on sisätiloissa 10-15 hengelle. Viikonlopputapahtumaan on vapaa pääsy ja tervetulleita ovat paitsi radioamatöörit niin myös radioamatööritoiminnasta kiinnostuneet. Osoite on Rappukalliontie 250, Toivakka.

SRAL 100 toimikunta tiedottaa:

Lippu salkoon 100 vuoden kunniaksi

Kutsumme kaikkia radioamatöörejä nostamaan lipun salkoon keskiviikkona 15. syyskuuta. Tule mukaan juhlistamaan tällä arvokkaalla tavalla liittomme satavuotista taivalta.

Toivoisimme myös tietoa siitä millä paikkakunnilla aiotaan osallistua liputukseen. Voit halutessasi ilmoittaa, mistä osallistut lähettämällä tiedon sähköpostitse osoitteeseen: vilma@nullsral.fi.

Sata vuotta sitten 15.9.2021 pidetyssä kokouksessa hyväksyttiin Nuoren Voiman Liiton Radioyhdistyksen säännöt ja Leo Lindell valittiin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Yhdistyksen perustava kokous oli ollut saman vuoden huhtikuussa. Myöhemmin yhdistyksestä tuli nimenmuutoksen myötä Suomen Radioamatööriliitto N.V.L. Vuonna 1926 syntyi itsenäinen Suomen Radioamatööriliitto ja samalla liitto erosi Nuoren Voiman Liiton alaisuudesta.

Kipinästä se alkoi  -näyttely on auki vielä ensi viikon

Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely esittelee radioamatöörien itse rakentamia laitteita, jotka edustavat tekniikaltaan sadan vuoden ajanjaksoa. Näyttely on avoinna Helsingissä, Tekniikan museossa vielä ensi viikon loppuun eli 29. elokuuta saakka.

Museon aukioloajat: https://tekniikanmuseo.fi/

Sunnuntaina ulkoilmatapahtuma Hämeenlinnassa

OH3AA -kerhotalon pihalla Hakapellontiellä Hämeenlinnassa järjestetään rompepäivä ulkoilmassa. Tapahtuma alkaa sunnuntaiaamuna 22. elokuuta kello 9. Luvassa on nokkakusoilua, kahvia, makkaraa ja virvokkeita sekä tietenkin monenlaista, kiinnostavaa tavaraa. Myyntipaikasta ei peritä maksua. Putkitesteri on myös käytettävissä ja testaaja paikalla.

Tarkemmat tiedot OH3AA:n verkkosivuilta: https://oh3aa.fi/2021/07/22/rompepaiva-sunnuntaina-22-8-2021-klo-9-15/

Majakoita, saaria ja laivoja äänessä viikonloppuna

Nyt vietetään kansainvälistä majakka- ja majakkalaivaviikonloppua. Omasta osallistumisestaan on ilmoittanut jo yli 350 asemaa.  Suomesta ääneen tulevat ainakin Marjaniemi Hailuodolla OG8L, Utö OH1AH, Kylmäpihlaja OH1AM, Kallo OH3FSR, Luovukkaluoto OH5B ja Tankar OH6AX.

Perinteisesti eniten majakoita on tullut ääneen Saksasta, Australiasta ja Yhdysvalloista.

Linkki ILLW:n sivuille: https://illw.net/index.php

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatööriveljien poismeno: Juhani Klapuri OH2EIB ja Seppo Murtomaa OH2TO. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

Kilpailut

Tänä viikonloppuna kisataan SARTG:n RTTY-kilpailu sekä Russian District Award eli RDA-kisa. Tiistaina on vuorossa 2,3 gigahertsin Naccikisa. Ensi viikonloppuna edessä on Romanian YO DX HF-kilpailu ja World Wide Digi Contest.  

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 28.8.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media