Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 30/2021 28.8.2021

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 30/2021 28.8.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 28.8.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

SISÄLTÖ

Bulletiineja on luettu Lapualta jo 40 vuotta

Suomen nuorin radioamatööri Topias OH6CER yleisluokkaan

Sääntömääräinen Syyskokous marraskuussa

OF-tunnukset käyttöön syyskuun puolessavälissä

SRAL 100 toimikunta tiedottaa:

Lippu salkoon sadan vuoden kunniaksi

Ensi viikonloppuna syysleiri Toivakassa

Kokemäellä syysleiri virtuaalisena

Vielä joitakin juhlamukeja tilattavissa

Silent Key

Kilpailut

Bulletiineja on luettu Lapualta jo 40 vuotta

Liiton bulletiineja on luettu lauantaisin Lapualta jo 40 vuotta.Ensimmäinen SRAL:n bulletiini lähetettiin Lapualta 20.08.1981, eli 40 vuotta sitten, kutsulla OH6AC.

Marraskuusta 1987 lähtien Lapuan Radioamatöörit käyttivät kutsua OH6A, ja lokakuusta 2005 alkaen bulletiinia on luettu kutsulla OH6SRAL.

Lukijoina ovat toimineen vuosien varrella: Martti OH6SM, Jyrki OH6CS ja Markku OH6MMC sekä Heikki OH6ZS – arviolta noin 400 bulletiinia lukeneena.

SRAL:n hallitus, toimiston väki ja kaikki bulletiinin kuuntelijat kiittävät upeasta ja pitkäjänteisestä toiminnasta yhteisömme hyväksi!

Suomen nuorin radioamatööri Topias OH6CER yleisluokkaan

11-vuotias Topias OH6CER on läpäissyt 18. elokuuta yleisluokan kokeen ja on nyt nuorin suomalainen amatööri yleisluokassa. Hieno suoritus nuorelta Topiakselta! Tutorina on toiminut isä Markku OH6MMC.

Kusoja ja DX-maita Topiakselle on jo nyt kertynyt kiitettävästi. Odotammekin mielenkiinnolla, kun Topias pääsee käynnistämään Markun puolentoista kilowatin lineaarisen stakattujen monoband yagien kanssa. Pileupit ovat takuuvarmoja. Parhaat onnittelut Topiakselle!

Sääntömääräinen Syyskokous marraskuussa

Liiton sääntömääräinen Syyskokous järjestetään 20. marraskuuta. Koronatilanteen vuoksi luvassa on heinäkuun Kevätkokouksen kaltainen niin sanottu hybridikokous, johon voi osallistua netissä tai paikan päällä. Sääntömääräisten asioiden ohella, kokouksessa valitaan kaksi hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle ja jaetaan tunnustuspalkintoja.

Kokoukutsu ja ohjeet aikatuluineen löytyvät syyskuun alussa julkaistavasta Radioamatööri-lehdestä. Myös Liiton nettisivuille avataan pian Syyskokous -osio, jossa kaikki tarvittava tieto on kootusti.

OF-tunnukset käyttöön syyskuun puolessavälissä

Liiton satavuotisjuhlien kunniaksi suomalaiset radioamatöörit voivat käyttää OF-tunnusta sadan päivän ajan. OF-tunnus on näkyvä tapa kertoa muille kansallisuuksille omasta juhlavuodestamme. OF-tunnusta voi käyttää 15.syyskuuta alkaen aina jouluaaton aattoon eli 23. joulukuuta asti.

SRAL 100 toimikunta tiedottaa:

Lippu salkoon sadan vuoden kunniaksi

Kutsumme kaikkia radioamatöörejä nostamaan lipun salkoon keskiviikkona 15. syyskuuta. Tule mukaan juhlistamaan tällä arvokkaalla tavalla liittomme satavuotista taivalta.

Toivoisimme myös tietoa siitä millä paikkakunnilla aiotaan osallistua liputukseen. Voit halutessasi ilmoittaa, mistä osallistut lähettämällä tiedon sähköpostitse osoitteeseen: vilma@nullsral.fi.

Ensi viikonloppuna syysleiri Toivakassa

Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää perinteisen syysleirin ensi viikonloppuna eli 3.-5. syyskuuta Toivakassa. Leirikalliolla Mämminiemessä on luvassa nokkakusoilun lisäksi kerhon tarjoamaa hirvikeittoa. Ohjelmassa on Field Day-tapahtuma sekä tietenkin saunomista ja makkaroita. Sisätiloihin mahtuu yöpymään noin 10 –15 henkeä. Viikonlopputapahtumaan on vapaa pääsy ja tervetulleita ovat sekä radioamatöörit että radioamatööritoiminnasta kiinnostuneet. Osoite on Rappukalliontie 250, Toivakka.

Kokemäellä syysleiri virtuaalisena

Kokemäen Radioamatöörit OH1AL puolestaan järjestää perinteisen Syysleirinsä tänä vuonna virtuaalisena eri amatööritaajuuksilla ja eri modeilla. Kokemäeltä viestitetään, että: ”Olette kaikki sydämellisesti tervetulleita virtuaaliseksi vieraaksemme tälle Suomen ensimmäiselle Virtuaaliselle Radioleirille lauantain 4.9. klo 12 ja sunnuntain 5.9. klo 12 välisenä aikana.”

Vielä joitakin juhlamukeja tilattavissa

Oletko jo juonut kahvia tai korviketta Liiton upeasta juhlamukista? Muurlan käsityönä valmistama muki soveltuu erinomaisesti niin koti- kuin leirikäyttöönkin. Toimistolta on tilattavissa vielä joitakin kymmeniä mukeja, kannattaa tilata ennen kuin loppuvat. “Perinteinen emalimuki on kuin Liitto – vuosien kuluessa kolhuja saattaa tulla ja kolinaa kuuluu, mutta ei se hajoa.” Tilaa nyt omasi!

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatööriveljien poismeno: Per-Ole Björkholm OH6KDA ja Niilo Hätönen OH2NDP. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

Kilpailut

Tänä viikonloppuna kilpaillaan Romanian YO DX Contest sekä WW Digicontest. Torstaina on vuorossa 10 metrin nakkikisa. Ensi viikonloppuna kisataan All Asian DX-kilpailun SSB-osa.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 4.9.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan tunnuksella Jyväskylästä, tunnuksella OH6AW.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media