Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 39/2021 30.10.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 30.10.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

Tule mukaan, puskissa on vielä tilaa!

Miten kerhomme järjestäisi kurssin?

Juhlavuoden Haminaarissa hyvää seuraa ja jouluherkkuja

Nuorten workkimisviikonloppu joulukuun alussa

Kakkosten kerhon vuosikokous

Järvenpään 70 sentin toistin väistötiloihin

Bouvet 3Y0J ääneen ensi marraskuussa

Uusi johtokunta IARU:n ykkösalueelle

Kilpailut

Tule mukaan, puskissa on vielä tilaa!

Ensi tiistaina, toinen marraskuuta painutaan puskiin. Liiton markkinointitiimi järjestää webinaarin WWFF ja OHFF, eli Flora ja Fauna, -toiminnasta. Luvassa on perusoppimäärä hunttereille ja aktivaattoreille.

Timo OH1NOA jakaa käytännön kokemuksia ja vinkkejä puskaworkkimisesta. Netissä kokoonnutaan kello 18 alkaen. Vielä on joitakin paikkoja tarjolla, ilmoittautuminen Liiton nettisivujen kautta. Osallistumisohjeet tulevat vahvistusviestin mukana.

Linkki ilmoittautumiseen: https://www.sral.fi/2021/10/18/ohff-webinaari/

Miten kerhomme järjestäisi kurssin?

Suomessa on lukuisia radioamatöörikerhoja, mutta vain pieni osa kerhoista tarjoaa koulutusta uusille harrastajille. Yleisimmät kysymykset liittyvät koulutuksen järjestämiseen, kouluttajien hankkimiseen ja pätevöittämiseen sekä myös käytettävään materiaaliin.

Tampereen Radioamatöörit OH3NE on kokenut kurssijärjestäjä niin peruskursseissa kuin täydennyskoulutuksissa. Kerhon kouluttajat Tuomas OH3ERV ja Tiiti OH3HNY kertovat vinkkejään kouluttamisesta ja radioamatöörikurssien järjestämisestä-

Kerhowebinaari järjestetään torstaina 11. marraskuuta kello 18. Ilmoittaudu hyvissä ajoin tai tulkaa mukaan vaikka kerhoporukalla.  

Linkki ilmoittautumiseen:  https://www.sral.fi/2021/10/27/kerhowebinaari/

Juhlavuoden Haminaarissa hyvää seuraa ja jouluherkkuja

Joulukuun ensimmäisenä lauantaina eli 4.12. suomalaiset radioamatöörit kokoontuvat Pörssitalolle Helsingin keskustaan. Liiton satavuotiasta taivalta juhlitaan rennossa seurassa jouluherkkujen kera. Juhlapuhujana on Liittomme kunniajäsen Peter Tigerstedt, OH5NQ/OH2BM.

Ravintola Pörssin joulupöydän hinta on 39 euroa, ja se maksetaan paikan päällä. Tilaisuus alkaa kello 14 ja päättyy klo 19 mennessä. Pörssin osoite on Fabianinkatu 14.

Tule mukaan ainutkertaiseen satavuotistapahtumaan! Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella Liiton nettisivuilla, tarvittaessa osallistumisen voi ilmoittaa myös soittamalla Liiton toimistoon. Ilmoita tulostasi 19. marraskuuta mennessä.

Nuorten workkimisviikonloppu joulukuun alussa

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan kilpailuasemalla OH5Z joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna, eli 3.-5. joulukuuta.

Tule tapaamaan muita radionuoria pitkän tauon jälkeen rennon viikonloppuleirin merkeissä! Workkimisviikonlopun aikana on luvassa HF-workkimista, erilaisia esitelmiä, saunomista, yhdessäoloa ja muuta myöhemmin selviävää ohjelmaa.

Viikonlopun aikana käytetää OF2YOTA-kutsua, joka on maailmallakin tunnettu suomalaisten nuorten käyttämänä kutsuna, joten pileupit ovat taattuja! Aikaisemmilta leireiltä on pidetty tuhansia yhteyksiä ympäri maapalloa levittäen nuorta ääntä radioaalloilla!

Paikan päällä on täysihoito ruokien osalta ja sisämajoitus kaikille halukkaille. Ensisijaisesti leiri on suunnattu 15-28-vuotiaille Liiton nuorisojäsenille.

Nuorisojäsenille leirin hinta on 10 euroa ja ei-jäsenille 20 euroa. Ilmoittautumisaikaa on sunnuntaihin 21. marraskuuta saakka.  

Ilmoittautuminen:  https://www.sral.fi/2021/10/26/workkimisviikonloppu-2021/

Kakkosten kerhon vuosikokous

Kakkosten kerhon, OH2AA ja OH2AN, sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 9. marraskuuta klo 18 alkaen. Kokouspaikkana on kerhotila Helsingissä osoitteessa: Kiertotähdentie 6.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat vuosilta 2019 ja 2020. Kokoukset pidetään koronatilanteen vuoksi nyt marraskuussa.

Järvenpään 70 cm toistin väistötiloihin

Järvenpään 70 cm hybriditoistin OH2RUP siirtyy evakkoon muutamaksi kuukaudeksi. Kattoremontin vuoksi toistin on sydäntalven ajan Järvenpään keskustassa.

Väistöpaikassa sen alueellinen kattavuus on vaatimattomampi kuin vakiosijainnissa. Takaisin vanhalle paikalle toistin palaa viimeistään lumien sulettua.

Bouvet 3Y0J ääneen ensi marraskuussa

Vuoden päähän marraskuuhun suunniteltu peditio 3Y0J Bouvetin saarelle on toteutumassa. Ryhmän vetäjiin kuuluva Ken LA7GIA vahvistaa, että ensimmäinen maksu kuljetuksiin käytettävän laivan SS Maraman palkkiosta on maksettu. Bouvetille on määrä matkata kaikkiaan 13 henkilöä marraskuussa 2022.

Bouvetin saari on halutuimpien DXCC-maiden listalla toinen. Listaykkönen on P5 eli Pohjois-Korea.   

The Bouvet Island DXpedition: https://www.3y0j.no/

Uusi johtokunta IARU:n ykkösalueelle

Kansainvälinen Radioamatööriliitto IARU on valinnut uuden Region 1 johtokunnan viime sunnuntaina pidetyssä kokouksessa.

Puheenjohtajaksi valittiin Sylvain F4GKR, varapuheenjohtajaksi Hani OD5TE ja sihteeriksi SM6EAN. Kuusi muuta johtokuntaan valittua löytyvät IARU:n nettisivujen uutisista.

IARU Region 1: https://www.iaru-r1.org/2021/new-executive-committee-elected-at-iaru-r1-conference/

Kilpailut

Yksi kilpailuvuoden kohokohdista on parhaillaan viikonloppuna käytävä CQ WW -kisan SSB -osa. Kilpailun järjestäjä arvioi, että viikonloppuna bandeilla on noin 35 000 radioamatööriä tosi mielessä ja muuten vaan.

Marraskuu alkaa viikon alusta ja heti toisena päivänä on tiistaitestin vuoro kahdella metrillä. Torstaina on puolestaan nakkikisa kympillä.  

Ensi viikonloppuna on Ukrainan dx-kilpailu.

CQ World Wide DX Contest: https://www.cqww.com/index.htm

Ensi lauantaina 6. marraskuuta on Pyhäinpäivä eikä bulletiinia lähetetä.

Seuraava bulletiini luetaan vasta kahden viikon kuluttua lauantaina 13.11.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media